Kiršić, Bažon i Brajković državni prvaci

2U organizaciji Biciklističkog kluba Crikvenica trinaestu godinu za redom održana je utrka XC Podbadanj koja se ovoga puta ujedno vrednovala i kao utrka nacionalnog prvenstva za 2014.godinu u disciplini cross-country (XCO).

Među 165 natjecatelja podijeljenih po kategorijama trinaesti broj utrke bio je sretan za istarske mountainbikere Andreu Kiršić iz Nedešćine te Pazinjane Sandija Bažona i Karla Brajkovića koji su pod sadašnjom biciklističkom adresom zagrebačkog BK Keindl sporta pokorili konkurente u svojim kategorijama i postali prvaci Hrvatske.

Kiršić je u ženskoj elite kategoriji imala veliku konkurenciju u istarskim predstavnicama protiv kojih se morala dobro namučiti na 5-kilometarskoj kružnoj stazi kako bi osigurala pobjednički pehar. Nakon četiri kruga, ostvareno vrijeme od 1:12:33 bilo je minutu i 17 sekundi brže od Gorane Težak iz prematurske Adrenaline, dok je njezina sestra blizanka Zorana s nešto manje od četiri minute zaostatka zauzela treće mjesto. Želju za mjestom na pobjedničkom postolju u toj je kategoriji zapaženim nastupom istakla i najbolja hrvatska brdašica Antonela Ferenčić iz pazinske Meridiane Kamena, ali je njezino vrijeme bilo na kraju dostatno tek za četvrto mjesto.

Najbolji hrvatski MTB junior Sandi Bažon pokazao se, pak, u sjajnom izdanju i ovom prilikom, a gdje mu je ponovno najžešća konkurencija bio u klupski kolega Buzećan Marin Zorko od kojeg je nakon pet odrađenih krugova bio brži za 47 sekundi.

Mladi Karlo Brajković potvrdio je i u Crikvenici da punom parom kreće stopama starijih kolega te se tradicionalno s natjecanja vratio okićen medaljom oko vrata. Ovoga puta to je odličje bilo zlatnog sjaja s težinom prvaka Hrvatske u kadetskoj kategoriji osvojenoj nakon što je čak dvije minute iza sebe ostavio prvog pratitelja.

Zapaženi su bili i najmlađi članovi MTB Istre Pazin, Nino Ivaninić te Nikita Losinskiy koji su XC Podbadanj okončali kao drugoplasirani u kategoriji U15,odnosno U14, dok je također drugo vrijeme kategorije ostvario još jedan predstavnik pazinskog kluba, Ćiro Gojmović kod veterana D.
Inače, u najjačoj, Elite kategoriji kao prvak Hrvatske u brdskom biciklizmu slavio je Filip Turk (BBK Šišmiš) u vremenu 1:33:56 koliko mu je bilo potrebno za šest krugova . Nešto više od pola minute zaostatka imao je Tomislav Nemet (BK Osijek 2010), dok je kao trećeplasirani sa zaostatkom od jedne minute utrku završio Saša Vidović (BK Grobnik). U najjačoj kategoriji natjecao se i pazinski biciklist Paolo Rigo koji je u dresu zagrebačkog Tuškanca ostvario četvrto vrijeme.

Mladen Pilat (Glas Istre)

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.