Kiša ih spriječila da stignu do Učke

2U epsko pješačenje putovima revolucije, kako je organizator Klub mladih BUM Buzet nazvao ovogodišnji 18. eko pohod “Marš na Učku”, uključilo se četrdesetak mladih Buzećana. No zbog lošeg vremena sudionici marša nisu uspjeli stići do Učke jer je organizator zbog kiše bio primoran otkazati daljnji put.

I tridesetak Pazinaca i njihovih prijatelja iz Pule, Rijeke i Zagreba krenulo je u petak na Marš na Učku s kojeg su se danas poslijepodne autobusom sretno vratili kući.

Pohod je startao na betonskom igralištu u Buzetu, a staza je preko Svetog Martina, Strane, Brgada, Nugle, Roča, Kompanja, vodila do Brgudca gdje je bilo predviđeno noćenje. Sudionike marša u Brgudcu je dočekao i o NOB-u im govorio tajnik Udruge antifašista Buzet Rikard Perčić. Uslijedila je zabava u tamošnjem Spomen domu, da bi se drugog dana sudionici pohoda, umjesto pješke na Učku, autima uputili svojim kućama.

Na trodnevno pješačenje u organizaciji Kluba mladih Pazin krenuli su s platoa ispred Spomen doma, a onda ustaljenom trasom Gologorica-Paz-Brest pod Učkom-Učka (INA-ino odmaralište). Prvog su dana učesnici noćili u nekadašnjoj školi, a danas renoviranom društvenom domu u Pazu, a drugog u istom takvom objektu u Brestu pod Učkom. Prostorije su im po običaju ustupile općine Cerovlje i Lupoglav.

Marš na Učku ima i obilježje eko-pohoda s obzirom da je cilj pješačenja ujedno i dokumentirati i prijaviti divlje deponije no očito su na toj ruti mještani savjesni jer ove godine sudionici marša nisu naišli niti na jedan deponij.

glasistre.hr

2 komentara na “Kiša ih spriječila da stignu do Učke”

  1. poshumamaigorama napisao:

    ..”.umjesto pješke na Učku, autima uputili svojim kućama”.sarkastično zaključujem:narod koji ima takvu omladinu,ne treba da brine za svoju budućnost.

  2. Anonimno napisao:

    Pazinci su odradili marš na Učku u cjelosti tri dana bez automobila. U ovom tekstu se mješaju dva različita marša.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.