Kiša zahvatila cijelu Istru, odgađaju se fešte i biciklijade

U poslijepodnevnim satima Istru je dočekalo jače naoblačenje s kišom i grmljavinom. Fronta koja dolazi sa zapada najprije je zahvatila sjeverni Jadran i Gorsku Hrvatsku, a navečer se očekuje u središnjim krajevima unutrašnjosti te srednjem Jadranu, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

U noći će se kiša proširiti i na jug Jadrana. Mjestimice je moguće i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijim oborinama. U noći sa četvrtka na petak te u petak ujutro prevladavat će oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, a lokalno su mogući izraženiji pljuskovi. Danju će kiša postupno slabjeti, ponegdje i prestati, a ponajprije na Jadranu će se naoblaka i djelomice raskinuti.

Zbog vremenskih prilika i mogućih jačih nevera, u Istri su upitni koncerti i fešte koji se događaju na otvorenom. Do sada su organizatori izvijestili da je odgođena Fešta od pomidora u Umagu te nastup Dino Rengel trija i Matije Dedića na Last Minute Open Jazz Festivalu u Balama. Za koncert grupe Gregorian u pulskoj Areni za sada nema najave odgode.

– Vremenska prognoza, posebno za večernje sate, iznimno je loša i s obzirom da smo puno truda i sredstava uložili u pripremu fešte nismo željeli riskirati da nevera uništi naš trud, rekla nam je direktorica ureda TZG Umaga Sanda Bravar Radizlović.

S obzirom na to da osim turističke promocije grada manifestacija ima i humanitarni karakter, želimo da što više ljudi dođe pa je organizacijski odbor donio odluku da se večerašnja fešta odgodi. O novom terminu održavanja manifestacije direktorica TZG nije znala reći, no, javnost će o novom terminu biti na vrijeme obaviještena.

Također, odgođena je biciklijada u Škropetima za nedjelju u 8.8.2010. u 13:00 h.

Ipress / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.