Kišerlovski i Ferenčić brdski prvaci Hrvatske

2Prošlog se vikenda održao 36. trofej Učka, cestovno brdsko prvenstvo Hrvatske u biciklizmu u organizaciji BK Rijeka, Triatlon Kluba Matulji, Primorsko Goranske Županije, Grada Rijeke i Općine Matulji u sklopu proslave Sv. Vida. Antonela Ferenčić i Emanuel Kišerlovski iz pazinske Meridiane Kamen pobjednici su u seniorskoj konkurenciji.

14 kilometara duga utrka (Matulji – Frančići – Bregi – Veprinac – Poklon (Učka)) za seniore i juniore te 7 kilometara duga utrka za kadete i početnike startala je u 15 sati u subotu, 24. svibnja 2014. godine.

U seniorskoj konkurenciji dva mjesta na podiju osvojili su biciklisti Meridiane Kamen iz Pazina. Pobjedniku Emanuelu Kišerlovskom trebalo je 32 minute i 40 sekundi da stigne na cilj. 2 minute i 25 sekundi nakon njega stiže njegov klupski kolega Mateo Franković dok je treće mjesto pripalo Filipu Turku (BBK Šišmiš). Za pazinsku momčad Endi Širol na cilj je stigao kao petoplasiran dok je na 11. mjestu završio Petar Kozlovič.

Mateo Franković je tim rezultatom osigurao i naslov u konkurenciji do 23 godine. Janko Benger (BK Perfa) je drugoplasirani dok je Širol trećeplasirani. Kozloviču je pripalo 6. mjesto. Kod kadeta na 9. mjestu završio je Andrej Bizjak (BK Meridiana Kamen Team).

U kategoriji seniorki, Antonela Ferenčić postala je brdska prvakinja te time zaključila odličan vikend za pazinsku momčad.

U lipnju Pazince čeka čak četiri međunarodne utrke: 01. lipnja jednodnevna utrka „Grand Prix Südkärnten“ (Austrija), od 03. do 07. lipnja „Utrka kroz Slovačku“, od 19. do 22. lipnja „Utrka kroz Sloveniju“ te 24. lipnja talijanska jednodnevna utrka „Giro dell’Appennino“.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.