Kišerlovski (Meridiana Kamen) prije utrke u Kini postao cestovni prvak Hrvatske

2Emanuel Kišerlovski, član biciklističkog kluba Meridiana Kamen Team iz Pazina postao je prvak Hrvatske u cestovnom biciklizmu koje je održano proteklog vikenda u okolici Primoštena. Prva će mu utrka u dresu prvaka Hrvatske biti na etapnoj utrci „Tour of Qinghai Lake“ u Kini.

Vikend nacionalnih prvenstva

Protekli vikend (27. i 28. lipnja) u svijetu biciklizma bio je rezerviran za nacionalna cestovna prvenstva. Šibenik i Promošten bili su domaćini Nacionalnog cestovnog prvenstva u biciklizmu Republike Hrvatske. Seniorska utrka vozila se kružno, 14,8 kilometara na relaciji Drage – Široke -Vezac – Vadalj – Draga (ukupno 10 krugova). Dionicu od 148 kilometara najbrže je prošao Kišerlovski (3 sata 44 minute i 59 sekundi), 15 sekundi iza njega stigao je Matija Kvasina (Team Felbermayr Simplon Wels) te nešto više od 13 minuta kasnio je trećeplasirani Bojan Gunjević (BK Ciklus). Za pazinsku momčad još su nastupili Juraj Ugrinić i Endi Širol.

U konkurenciji do 23 godine pobjedu je odnio Josip Rumac (KK Adria Mobil). Ostala dva mjesta na podiju pripala su biciklistima Meridiane Kamen, Brunu Maltaru i Mateu Frankoviću. Filip Čengić nije uspio završiti utrku.

Pazinska biciklistica Antonela Ferenčić u kategoriji seniorki osvojila je drugo mjesto iza Mie Radotić (KD Rog – BTC City Ljubljana). Treba napomenuti da je Ferenčić obranila naslov brdske prvakinje Hrvatske sredinom lipnja na Učki.

Dan prije vozio se kronometar dužine 28,5 kilometara. Bruno Maltar u kategoriji do 23 godine osvojio je zlato a u konkurenciji seniorki (19 kilometara) Antonela Ferenčić broncu.

Švicarski biciklist Meridiane Kamen Enea Cambianica u vrlo jakoj konkurenciji osvojio 8 mjesto na cestovnom prvenstvu Švicarske. Zaostao je za pobjednikom Danilom Wyssom (BMC Racing Team) 19 sekundi.

Sutra put Kine

Nakon nastupa na nacionalnim prvenstvima te Kišerlovskog i Maltara na prvim Europskim igrama u Bakuu i ostalih vozača na utrkama „Kroz Slovačku“ i „Kroz Sloveniju“ dolazi na red najveći i najduži test. U srijedu, 01. srpnja momčad iz Pazina kreće na put prema Kini, točnije u provinciju Qinghai, gdje će se od nedjelje 05. srpnja do 18. srpnja voziti etapna utrka „Tour of Qinghai Lake“. Utrka je nazvana prema najvećem jezeru u Kini, Qinghai te je dio Azijskog UCI Toura kategorije 2.HC. Ukupno 13 zahtjevnih etapa čine ovu utrku jednu od najdužih utrka u UCI kalendaru. Što čini ovu utrku posebnom i vrlo teškom je da se vozi na visokim nadmorskim visinama. Cijela utrka ne ide ispod 1000 m.n.m., dok je najviši vrh na 3777 m.n.m.

Iako su najveće momčadi fokusirane na „Tour de France“, ipak ne nedostaje konkurencije i u Kini. Među 23 kluba izdvojiti treba talijanske momčadi Lampre – Merida, Nippo – Vini Fantini i Southeast, ruski Rusvelo, azerbejdžanski Synergy Baku Cycling Project te slovensku Adria Mobil.

Što se tiče pazinske Meridiane Kamen, za dobar generalni plasman boriti će se kapetan momčadi, Emanuel Kišerlovski. Uz pokazanu dobru formu Švicarac Enea Cambianica može iznenaditi favorite utrke. Bruno Maltar je pokazao na Europskim igrama u Bakuu te više puta ove sezone da je opasan u bijegovima. Ostatak momčadi čine Hrvati Endi Širol, Filip Čengić i Mateo Franković te Slovenac Uroš Repše, koji će također morati odigrati važnu momčadsku ulogu u ovako zahtjevnoj utrci.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.