Fotogalerija: Kišerlovski (Meridiana Kamen) završio 11. generalno u Kini

2Pazinski biciklistički klub Meridiana Kamen Team po prvi put je učestvovao na utrci „Tour of Qinghai Lake“ (dio Azijskog UCI Toura kategorije 2.HC.). Utrka je to koja je započela 05. srpnja a završila 18. srpnja, a vozila se od pokrajine Xining do pokrajine Yinchuan, sveukupno 2940 kilometara podijeljenih u 13 etapa. Na 14. izdanje utrke došle su 22 momčadi s ukupno 154 vozača. Zahtjevnu utrku završava 19 momčadi i 107 vozača. Pobijedio je hrvatski biciklist Radoslav Rogina koji vozi za slovensku momčad Adria Mobil, Emanuel Kišerlovski za pazinsku Meridianu Kamen završio je ukupno na 11. mjestu s zaostatkom od 4 minute i 39 sekundi.

7 vozača Meridiane Kamen startalo je utrku, međutim zbog teških uvjeta vožnje i nadmorske visine (cijela utrka ne ide ispod 1000 metara, dok je najviši vrh na 3777 metara) nakon 3 dana odustala su trojica vozača (Čengić, Franković i Širol). Ostatak momčadi borio se i postigao dobre rezultate: 3. etapa – Emanuel Kišerlovski 14. mjesto, 5. etapa – Emanuel Kišerlovski 13. mjesto, 6. etapa Enea Cambianica 14. mjesto, 7. etapa – Emanuel Kišerlovski 11. mjesto, 12. etapa – Enea Cambianica 16. mjesto.

Bruno Maltar na 9. etapi imao je nezgodu te je ozljedio zglob i morao odustati te su utrku nastavili Kišerlovski s odličnim 11. mjestom u generalnom plasmanu, Švicarac Enea Cambianica i Slovenac Uroš Repše. Utrku je kontrolirala ekipa Adria Mobil iz Slovenije. Bilo je teško voziti trku s momčadi od samo 3 člana, posebice jer se radi o HC utrci koja kilometrima, težinom i organizacijom može parirati Giru ili Vuelti. Nažalost zadnju etapu nije startao ni Repše te je time pazinska momčad ostala bez momčadskog plasmana.

Emanuel Kišerlovski: “Ovo je treći put da sudjelujem na utrci Tour of Qinghai Lake. Ove godine staza je znatno promijenjena. Većina etapa pogodovala je šprinterima i nije bilo baš prilika za velike bijegove. Dali smo sve od sebe, ja sam jako zadovoljan svojim plasmanom. 11. mjesto na kraju utrke je dobar rezultat. Organizacija same utrke je na visokom nivou. Uz samu utrku ovdje je to velika kulturna manifestacija. Sve etape su popraćene plesnim i glazbenim spektaklima, a od samog dana otvorenja utrku prati veliki broj ljudi. Lijepo iskustvo i čast je sudjelovati na utrci ovakve kategorije. Nadamo se pozivu organizatora i suradnji i sljedeće godine.”

Sporski direktor Vinko Polončić: “Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom. Lijepo je biti dio jedne ovako organizirane i udaljene utrke na terenu koji je znatno drugačiji od onoga na koji smo mi navikli.”

foto: 7cycling.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.