Fotogalerija: Kišna Istarska lisica 2016 namučila hrabre radiogoniometriste

Najava kišnog vikenda nije prestrašila najjače klubove Hrvatske koji su po vrlo teškoj trasi i iznimno zahtjevnim tehničkim uvjetima odmjerili snage na terenu sjeverno od Pazina. Najuspješniji u pronalasku radio „lisica“ bili su članovi Radiokluba Ludbreg, ispred članova Radiokluba Kaštilac i domaćina iz Radiokluba Pazin.

Teren u trokutu naselja Zarečje, Pazinski novaki i Brhaji bio je pun zamki. Sklizavi putovi, uz obilje kiše i vlage te zanimljivo postavljena staza nisu ni malo pomogli odvažnim natjecateljima. Problema su imali i oni najiskusniji, pa je borba za odličja bila otvorena i puna preokreta.

Vrijedno je spomenuti domaće osvajače medalja. Kod cura do 14 godina druga je bila Marina Udovičić, dok je u kategoriji seniorki zlato osvojila Lea Bertoša. Andrea Drndić okitio se zlatom u M19, Franko Bertoša srebrom u M50, kao i Zvonimir Makovec u kategoriji starijih od 60 godina. Mladi Mateo Udovičić dodao je 3 boda za osvojeno 4. mjesto u kategoriji M14.

Radioklub Pazin se posebno zahvaljuje Gradu Pazinu na financijskoj i logističkoj potpori organizaciji natjecanja.

Zahvale idu i Hrvatskom Radioamaterskom Savezu, Zagrebačkom Radioamaterskom Savezu, Mjesnom odboru Zarečje, Radioklubu Međimurje, ICE d.o.o. Pazin, Plavoj laguni Poreč, Krašu d.d. Zagreb i Vinima Anđelini Pazin.

rkp.hr / iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.