KK Puris poražen; zaigrao najmlađi igrač svih seniorskih A2 liga David Ferenčić (12)

KK Puris PazinNakon što su u posljednjoj utakmici sa Kraljevicom ispustili pobjedu i u produžetku izgubili uz čudan sudački kriterij Pazinci su dobro otvorili utakmicu u Rijeci i preko Anta Ćus (16 koševa u prvom poluvremenu) držali utakmicu izjednačenom veći dio prve četvrtine. Tada nakon nekoliko neuspješnih pokušaja dolazi i do pogoršanja ozljede načetog Aleksandra Krstića koji odlazi u svlačionicu, a Riječani to koriste te dolaze do prednosti od deset koševa.

U drugoj četvrtini Pazinci nekoliko puta pokušavaju se približiti, ali utakmica se odlučuje koncem četvrtine kada sudac Oklobdžija nakon u najmanju ruku dvojbenog prekršaja u istoj sekundi dosuđuje još i dvije tehničke Pazincima što koriste Riječani sa niz od šest uzastopno pogođenih slobodnih bacanja.

Treća četvrtina se otvara sa dosuđena tri prekršaja Pazinaca u 21. minuti utakmice ( inače u mirnoj, relativno nevažnoj utakmici dosuđeno je 50 osobnih pogrešaka!). Nakon što i u drugoj četvrtini Riječani na poznati pazinski zonski presing nisu imali rješenja Pazinci i u trećoj četvrtini uzimaju bezbroj lopti Riječanima već u prednjem polju, ali nažalost iako postižu 28 koševa u toj četvrtini ne realizaraju bezbrojne zicere i slobodna bacanja te uspijevaju smanjiti razliku ispod deset, iako su imali dosta prigoda. Trener Rajković dobar dio ove četvrtine odlučuje se za igranje zonske obrane.

U zadnjoj četvrtini Pazinci između manjeg poraza i razvijanja poletaraca odlučuju se za drugu varijantu razmišljajući o nadolazećoj sezoni te uz Tomca i Belca koji uspješno pogađaju trice na playu je Curilović, a zadnje minute odigrao je i nova velika nada pazinske košarke dvanaest i po godina (i sljedeće godine predkadet!) mladi David Ferenčić koji uspješno prodire u posljednjem napadu pored Modića, ali najbolji centar lige Franko Filipović angažirano lijepi Davida i spriječava ga u postizanju prvih, debitantskih koševa!

Kada usporedimo godine Jadrana koji slovi koja najmlađa ekipa lige i Purisa dolazimo do sljedećih činjenica. Kapetan Jadrana Čekada je još 1995. igrao za Puris. Modić, Popić Mileusnić i Filipović su na jednoj, a Jerko Ćus, Krstić i Đerman na drugoj strani. Vršnjaci su i Matić, Rodić, Palčić i Trbović odnosno Ante Ćus i Fonović. Nadalje od Bobana, Jelenića, Marinellija i Permuša mlađi su Hekić, Tomac, Curilović, Belac i Ferenčić. Znači više o sutra i prekosutra razmišljaju u Pazinu nego u Rijeci, što je bila godinama i biti će pazinska orijentacija proizvodnje vlastitih igrača. Nadalje Pazinci jedini od svih ekipa A2 lige imaju uz Kastava i kombinaciju Kvarner 2010. – Jadran ekipe predkadeta, kadeta i juniora u međužupanijskoj ligi. U KK Puris i dalje vjeruju da će uvažavajući financijsku situaciju navedenu orijentaciju i troškove uspješnog prijelaza pojedinih faza takmičenja na županijskoj razini prepoznati i nadležni u njihovoj sredini!

Jadran- Puris: 102-73 (27-17,29-17,20-28,26-11)

Dvorana Mladosti, gledatelja 50, Suci:Koraca(Poreč) i Oklobdžija(Rijeka), Trice: Jadran9 ( Matić3, Filipović, Modić, Palčić, Rodić, Jelenić, Boban), Puris 5 ( Tomac 2, Belac, Hekić i Đerman) Osobne: Jadran 26, Puris 24.

Jadran: Rodić 13, Palčić 3, Marinelli 9, Trbović, Modić 5, Boban 13, Jelenić 7, Čekada 6, Matić 23, Permuš 4, Popić- Mileusnić 4, Filipović 15.

Puris: Krstić 2, Ante Ćus 20, Tomac 6, Fonović 12, Jerko Ćus 2, Curilović, Belac 7, Đerman 19, Ferenčić.

barkun.hr

4 komentara na “KK Puris poražen; zaigrao najmlađi igrač svih seniorskih A2 liga David Ferenčić (12)”

 1. ha napisao:

  “prepoznati i nadležni u njihovoj sredini!” – to me baš žalosti.

 2. sportist napisao:

  ” Znači više o sutra i prekosutra razmišljaju u Pazinu nego u Rijeci, što je bila godinama i biti će pazinska orijentacija proizvodnje vlastitih igrača.”
  Ma svaka van čast, to se zna, nego otkud van da u rijeki ne razmišljaju o sutra i prekosutra. Forši im jednostavno mlaji igraju za mlaje, a imaju dovoljno seniora za popunit redove.

 3. abc napisao:

  istina sportlist…da u pazinu ima dosta seniora, mlaji sigurno nebi igrali…uspoređivat pazin i rijeku nema bas smisla…

 4. metropolis napisao:

  …slučajno sam pročitao ovu staru vijest o pazinskoj košarci…i pročitao za divno čudo da u A2 hks liga igra dijete od 12 godina ;) hahahaha
  …nepoznam klinca, ali taj nebi igrao nit hakl na igralištu iza garaže…hej pazinjani puste su demagogije o ulaganju u mladost..nemate seniore, a seru*kate o ulaganju u mladost.. ;P prc prc

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.