Klapa “Bukaleta” iz Pazina prva na XI Međunarodnom festivalu u Perastu

Na XI Festivalu klapa u Perastu, koji se održavao od 3. do 5. kolovoza, u završnoj večeri u konkurenciji muških klapa, s pjesmama Jabuko rumena (narodna /obrada Joška Ćaleta)  i Plavi putevi mora (Mario Nardeli/obrada Nikola Buble) prvo mjesto osvojila je klapa “Bukaleta” iz Pazina, drugo mjesto pripalo je klapi “Žrnovnica” iz Žrnovnice, a treće klapi Podvorje iz Kaštel Sućurca. Nagrada publike pripala je crnogorskoj klapi Assa Voce iz Podgorice.

U muškoj konkurenciji nastupile su klape: Assa Voce – Podgorica, Dubrava – Dubrava, Podvorje- Kaštel Šućurac, Reful – Split, Žrnovnica-Žrnovnica, Trebižat-Čapljina i Bukaleta – Pazin.

Članovi stručnog ocijenjivačkog žirija bili su :

JURE ŠABAN STANIĆ  – Predsjednik

ZLATA  MARJANOVIĆ  – etnomuzikolog Kraljevo

TAMARA JOVIČEVIĆ –  prof klavira

ŽELJKO VLAHO ,  dirigent Makarska

VILI FERDINANDI – Prof . viol. Podgorica

VLADO BEGOVIĆ – muzičar

JASNA JEKNIĆ – voditeljka ž . k. Alkima iz Kotora

U klapi trenutno djeluje 8 članova : Dinko Tripović, Elvis Matošević, Zvonimir Mikec, Mirijan Bibulić, Marijan Erman, Davor Pamić i Boris Bažon. Nagrada je veliko priznanje klapi za dugogodišnji rad kao i veliki uspjeh za mladog voditelja Danijela Dražića pod čijim vodstvom djeluje klapa.

Ove godine istarske klape su bile vrlo uspješne jer je i u konkurenciji ženskih klapa prvo mjesto pripalo klapi Teranke iz Pule.

Čestitamo!

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.