Klapa Motovun i koncert u sv.Stjepanu

Ne kaže se zaludu da je pjesma najbolja molitva – a kada se publika od prve pjesme uključi svojim glasovima i ne staje do konca koncerta, onda je to nešto za trajno pamćenje i uspomenu!

Upravo je tako bilo na 14. rođendanskom tradicionalnom koncertu Klape Motovun; koju članovi svake godine poklanjaju svojim mještanima. Zbog prijetnje kišom, koncert je ove godine, umjesto na Trgu Andrea Antico u Motovunu, održan u predivnom ambijentu župne crkve Sv. Stjepana , također na trgu.

Što reći i kako opisati sklad glasova, sveto mjesto nabijeno emocijama, sjajnu publiku koja diše kao jedan i zdušno prati svaki mig izvrsnih izvođača? Trebalo je to doživjeti, baš kao i zajednički nastup i duet sa Gordanom Gregurovićem – Gogom i premijeru pjesme “Kao da me voliš”. Nastupile su i oduševile kao gošće i Ženska vokalna skupina Zajednice Talijana “Le Parentine” iz Poreča, koje su na koncu koncerta sa publikom Klapi Motovun i otpjevale spontani “Sretan rođendan!”

Koncert je zaključen neizostavnom “Terrom Magicom”, a pjevalo se i na “La musica”, “Moja kraljice”, “Dobar dan”, “Alelluiah”, “Da te mogu pismom zvati”, “Marijana”, “Mirno spavaj”, “Vilo moja”…

Svi su izvođači na koncu završili sa emotivnom i rado pjevanom “Ružom”, uz pljesak koji se nije stišavao…

Hvala Klapi Motovun na nezaboravnoj večeri i neka im je puno lijepih nastupa i postignuća!

Zaista su svoj rođendan proslavili u najboljem moguće društvu – uz divnu, posebnu, razdraganu i raspjevanu publiku ; koja je toliko gromko i dobro pjevala da je čitavo vrijeme podsjećala na ogroman i odlično uvježban zbor.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.