Klapa Motovun koncertom proslavila 13. rođendan!

U subotu smo, 20.kolovoza, imali čast biti dijelom 13. rođendanske proslave Klape Motovun. Klapa je naime, na prepunom trgu Andrea Antico “radno” – pjesmom, uz jednoglasno pjevanje s publikom, proslavila svoj najdraži dan, u organizaciji TZ Općine Motovun i direktorice, Ive Jeletić Prodan.

Tomislav Pahović, Esmir Brajuha, Danijel Gržinić, Klaudio Bizjak, Marko Matijašić, Ivan Ipša, Viliam Kušar, Antun Jakus, Benjamin Pahović te voditelj klape: Marko Ritoša, večer su otvorili pjesmom “Švet Ivane”, da bi , u prvom dijelu koncerta, uslijedile: “Projden kroz pasike”, “Projdi vilo”, “Sve još miriše”, “Lipa moja”, “Jubavi ufanje veliko”, “Izresla ruža rumena”, “Vjeruj u ljubav”, “Aleluja”.

Klapa Motovun osnovana je u kolovozu 2003. godine. Niz godina klapu je uspješno vodila Aida Vidan, a od 2009. pod umjetničkim je vodstvom prof. Marka Ritoše. Iako sastavljena od glazbenih amatera, zahvaljujući entuzijazmu članova klape i stručnom vodstvu, klapa tijekom godina postaje respektabilnim dijelom hrvatske klapske scene. U svom repertoaru njeguju klasičnu dalmatinsku klapsku pjesmu, obrade popularnih pjesama te pjesme u duhu istarske ljestvice.

U početku svog djelovanja klapa nastupa na smotrama i festivalima u Istri i Primorju, a postupno počinje nastupati na najeminentnijim klapskim festivalima i susretima diljem Hrvatske, primjerice “More, ti si čežnja” ; 2006. i 2007. u Zagrebu, finalna večer festivala klapa u Omišu, nastup na “Kaštelanskom điru” u Kaštel Kambelovcu 2007., 2010. i 2011., “Bašćinski glasi” u Rijeci, susret klapa u Labinu, “Klape u Areni” u Puli, koncert s tamburaškim orkestrom KUD-a Varteks u varaždinskom HNK , cjelovečernji koncert u Fanu (Rimini) – Italija, susret klapa “Ne damo te, pismo naša” u dvorani Lisinski u Zagrebu, susreti klapa u dvorani Tivoli u Ljubljani te u Auditoriju u Portorožu, šest cjelovečernjih koncerata u Londonu i Corshamu 2010., 2011. i 2012., dva koncerta u Mexicu u siječnju 2013. godine. Klapa Motovun je osvojila zlatno odličje na Međunarodnom festivalu pjevačkih zborova i vokalnih skupina u Veroni 2013. godine.

Koncert održan u Londonu 17.siječnja, 2012., u crkvi St.Martin in the Fields, snimljen je kao CD uživo.

Klapa Motovun izdala je ukupno tri albuma, a u pripremi je četvrti.

Na sreću i blagoslov publike na prepunom trgu Andrea Antico u Motovunu, klapa si je postavila visoke ciljeve i nije odustala dok ih nije dostigla !

Gošće na koncertu bile su izvrsne članice Vokalne skupine “Allegre” iz Varaždina. “Allegre” izvode glazbu različitih žanrova: od obrada narodnih napjeva do klapskih pjesama te obrada poznatih svjetskih uspješnica.

U drugom je dijelu koncerta Klapa Motovun izvela “Vilo moja”, “Zlatno sidro”, “Blago onom tko te ima”, “Moja kraljice”, “Dobar dan”, “Che sara”, “La Musica”, “Ne diraj moju ljubav”, “Marijana”, “Terra Magica”, te kao bis “Da te mogu pismom zvati”.

Naposlijetku su zajedno, Klapa Motovun i Allegre izveli “Ruža moja crvena”.

Trenutak za pamćenje, i u moru ovoljetnih zbivanja na najdražem nam Poluotoku, zasigurno među ponajboljima!

Večer u kojoj su izvođači i publika bili jedno , pod magičnim zvjezdanim motovunskim nebom! Nezaboravno!

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.