Klapski evergreeni u zelenom ambijentu Zat Kaštela

Veliki klapski spektakl održao se u subotu navečer u predivnom zelenom ambijentu poznatom po imenu Zat Kaštela u Žminju. Mnogobrojna publika koja je, prema riječima organizatora, došla čak iz Slovenije, Zagreba, Rijeke, te iz čitave Istre, mogla je uživati u klapskim evergreenima, vječnim mediteranskim pjesmama, i to u izvedbi ponajboljih hrvatskih klapa. Susret je otvorila i publiku zagrijala lani nastala vokalna skupina RougeMarines iz Pazina u sastavu Marta Ursić, Sara Ursić, Martina Valenta i Marica Ursić, a uz pratnju Ivana Lucha na gitari.

Slijedila je klapa Šufit, kulturno-umjetničko društvo iz Splita, nastala u splitskoj gimnaziji još 1992. godine koja njeguje i promovira “splitski stil” klapskog pjevanja. Publiku je tada nastavila zagrijavati klapa Nevera iz Rijeke, jedno je od najpoznatijih imena na sjevernojadranskoj klapskoj sceni, nastala 1988. godine koja gotovo tri desetljeća nastupa u gotovo nepromijenjenom sastavu. Konačno, publika je dočekala i glavne zvijezde večeri – Tomislava Bralića i njegovu klapu Intrade, vjerojatno najpopularniju hrvatsku klapsku skupina utemeljenu 1985. godine u Zadru, a koja je u protekla tri desetljeća obilježila hrvatsku zabavnu glazbu. Uz poznate klapske pjesme žminjskoj su publici priuštili i nekoliko dalmatinskih šansona.

Organizatori koncerta bili su caffe bar The Bar Žminj i Radio Istra, a osmjehnula im se sreća pošto je subotnja večer u Žminju bila, točno kako su prognozirali meteorolozi, suha – što je omogućilo još jedan uspješan klapski događaj.

glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.