Klizalište i ove godine u centru Pazina

foto: Glasistre.hrU Pazinu, na Trgu slobode, i ove će godine biti postavljeno montažno klizalište na ledu, što će posebno razveseliti one najmlađe. Poglavarstvo je na sjednici održanoj 04. veljače prihvatilo ponudu tvrtke „Artex“ d.o.o. iz Žbandaja da na glavnom gradskom trgu postavi montažno klizalište površine 700 kvadratnih metara natkriveno šatorom.

Grad će i ove godine sufinancirati projekt pokrivajući troškove vode i struje, te davanja prostora na korištenje bez naknade, međutim neće izdvajati dodatna sredstva iz proračuna za troškove najma šatora, već će te troškove podmiriti sam organizator.
Zainteresiranim građanima na raspolaganju će biti 150 pari klizaljki svih veličina, a cijena njihovog iznajmljivanja biti će kao i prošle godine 25 kuna za sat vremena, a veći popusti su dogovoreni za grupne posjete djece predškolske i školske dobi. Klizalište će biti otvoreno za građane narednih mjesec dana.

Grad Pazin

21 komentara na “Klizalište i ove godine u centru Pazina”

 1. pazinjanka napisao:

  Super! Baš se veselim, a najviše za najmlađe. Bravo gradska vlasti!

  1. slavica napisao:

   baš se vesele mame kad ih klinci žicaju svaki dan 20 kuna za 1uru klizanja,naročito ako imaju 2ili 3jece

   1. pazinjanka napisao:

    stvar reda i ritma i dogovora. Nigdje ne piše da to mora/može biti svaki dan. Zar nije dovoljno tri, četiri puta u tjednu; svaki drugi dan i slično….;)

    1. medena napisao:

     pa izračunaj koja je to lova…ma ki je tu lud?

 2. Sagleda napisao:

  Valjda će biti i pokoji hračak uz ovu pohvalu?!??!

  1. medo napisao:

   hračak

 3. minja napisao:

  evo vam jedan..najmlađima treba dat i novce,ili će bit besplatno???????
  er,ni za kruha se nema svaki dan———–živija pazin,brižni mi

  1. Kiklop napisao:

   a ča će ti kruh svaki dan? to ti ni zdravo, jednolična prehrana i to..

   bravo za klizalište! lani je trg bi centar zabave tih 30 dana i stvarno je bilo dobro. mislin da je puno bolje dat klincima 20 kn za na klizanje nego za na videoigrice ko ca je bilo pred 15-20 let.

   1. orkodelo napisao:

    puno bolje dat klincima 20 kuna za klizanje,ako ih imaš,a u ovoj rupi ima puno onih koji hi nimaju,oštija

 4. aj napisao:

  aj aj aj aj

 5. admin napisao:

  Klizališe se gradi, još malo, još malo … http://www.pazin.hr/?kamera

 6. stihrana napisao:

  Dozvoliti jadnim organizatorima da SAMI plate najam šatora,skandalozno.Zar im nije dosta da moraju organizirati naplatu klizanja.Šta bi trebalo da još plate najam za korištenje javne površine,struje i vode?Sramota za grad poput našeg u kojemu poduzetnici inače ne plaćaju gradu najam poslovnih prostora kao ni propadajućih režija.Udruge bolje ni ne spominjati.Predlažem da se hitno iz proračuna izdvoje sredstva za sve djelatnike “Artex”-a iz Žbandaja kako bi “Pod lipom”imali osigurani topli obrok a njihovoj djeci srediti tjedan dana u Špadićima.Hitno i bez odgode.

 7. sirota napisao:

  Ma jeben ti ja tu našu sirotinju.
  Nije njima ni tako loše.
  Znam jednu gospođu čistaćicu stalno kuka stalno se ljuti, uvijek bijesna… stalno govori da ima malu plaći da je šefica zajebava….sve je skupo….
  Kad ono pred nekoliko dana odo ja do Loca i kod ribarnice dopiči neki ludi crveni Peugeou a u njemu brižan B… šljaker kojem stalno nad glavom visi otkaz i kojeg poslodavac stalno tjera. Ma taj brižan B…. je muž naše čistaćice S….
  I sad ki je tu lud. Ča njima treba tako skup auto, ako da onda znači da imaju šoldi i da nema razloga za kukanje.
  Mnogi tu seru iz obijeti, a kada bi se malo zamislili vidjeli bi da nisu sirotinja već da žele živjeti iznad svojiih mogućnosti.
  Raditi malo zaraditi puno, e to ne ide

  1. stihrana napisao:

   Vjeruj ti meni sirota moji komentari uopće nemaju veze s obijesti.Ovaj zadnji je iz čisto egzistencijalnih pobuda.Kao čovjeka koji gradu plaća porez na tvrtku i ostala davanja u nadležnosti lokalne samouprave malčice me zasmetao odnos gradske vlasti prema dotičnoj firmi iz Žbandaja kojoj je grad izneznamkojegrazloga odlučio podmiriti dio troškova njihove sad već tradicionalne djelatnosti na glavnom gradskom trgu.To dakle dijelom i ja plaćam.Nije mi jasno po kome ključu ta firma ima takav povlašteni status.Naime u proračunu za 2009. grada Pazina u dijelu nazvanom “Program poticanja gospodarstva” i aktivnost “Poticajne mjere” navodi se da je za tu namjenu planirano 85.000,00 kn pa me zanima jeli ovih 40-tak tisuća koliko navodno grad financira firmi “Artex” iz Žbandaja time što ne naplaćuje najam javne površine,struju i vodu ulazi u tu subvencije?Čime je to odjednom klizanje doprinjelo lokalnoj zajednici više od gradskih udruga,obrtnika,malih i srednjih poduzetnika a firma koja njime ostvaruje nemali profit uživa status svete krave?

  2. crvena_buba napisao:

   ovaj tvoj kometar me je nasmijao stvarno. Jedan od boljih likova u gradu pazinu. Jebem ti takvu sirotinju koja je jos, usto i pismena.

   Vidi se da je tvoj komentar usmjeren na ljude jedino s jedinim argumentom, a to je da si vidio crveni ludi auto. A sta ti sirota, znas otkuda taj auto? Koliko puta si vidio da ga vozi?

   Je li njegov, mozda od bliznje rodbine, mozda posuden, mozda rent-a-car?

   Da skratim pricu. Nemoj suditi o ljudima ako neznas pozadinu price. Ali jebiga, kuzim te, mali grad, puno poznanstva, jos puno traceva. I tako u krug. Bez toga zivot bi bio u Pazinu dosadan i letargican, jeli tako? First and main reason for saying cold goodbye to Pisino for a very long time.

   Ako imas nesto protiv ljudi, samo reci njima, ne nama. A ako ipak si ljubomoran, jer imaju vise nego ti ( vjerujem da da, jer ti to smeta pa zelis ti imati) onda radi isto sta i ostalih 50 posto gradana u Pazinu. Kukaj i zaraduj s strane i suti. A ako imas vise od njih ( sumnjam), onda nebis trebao to pisati, jer cisto bi te bolio kurac, jer bis znao da je moguce raditi malo, a zaraditi puno. Kao i privatnici, jadna sirotinja koja nema za place, a gradi velebna zdanja i ugovara dobro uhodane poslove.

   P.S. Radim malo, a zaradujem puno. I vozim crveni ludi auto. I kukam. Ali nisam sirotinja. Mozda to zelim da to TI tako mislis.

   pozdrav,

   crvena buba

 8. svimanaznanje napisao:

  BIlo bi jako zanimljivo doći do podataka o stvarnom broju siromašnih u Pazinu, ali i u cijeloj Istri. Podaci službi koji se bave tim pitanjima nisu vjerodostojni. Za to bi si mjerodavni morali dati truda. Siguran sam da bi rezultat bio poražavajuć ,i kad bi se došlo do njega, da bi kao kula od karata pala priča o najbogatijoj hrvatskoj regiji. No to je i glavni razlog zbog čega su ti podaci “nepodobni za javnost “.

  1. sirota napisao:

   Najprije treba odrediti kriterije siromaštva, jeli to život s 10 ili 100 kuna na dan, ali i vlasništvo nad nekretninama?
   Pitanje jeli siromašan čovjek koji nigdje ne radi i u skladu s tim koristi sve zakonske povlastivce, a na crno iznajmljuje poslovne prostore?
   Službeno on ne radi i nema nikakvih prihoda, jeli siromašan?

  2. axl napisao:

   Divan i zanimljiv komentar !

 9. ambasador napisao:

  svimanaznanje, imaš svo vrijeme ovoga svijeta da se baviš pitanjem siromaštva i njegoivog iskorjenjivanja…slobodno, nitko ti ne brani….

 10. svimanaznanje napisao:

  Članak 15 STATUTA GRADA PAZINA .
  Grad Pazin u svom samoupravnom djelokrugu obavlja poslove lokalnog značaja kojima se neposredno ostvaruju potrebe građana i to osobito poslove koji se odnose na:
  – uređenje naselja i stanovanje,
  – prostorno i urbanističko planiranje,
  – komunalno gospodarstvo,
  – brigu o djeci,
  – socijalnu skrb,
  – primarnu zdravstvenu zaštitu,
  – odgoj i obrazovanje,
  – kulturu, tjelesnu kulturu i šport,
  – zaštitu potrošača,
  – zaštitu i unapređenje prirodnog okoliša,
  – protupožarnu i civilnu zaštitu,
  – promet na svom području,
  – održavanje javnih cesta,
  – izdavanje građevinskih i lokacijskih dozvola, drugih akata vezanih uz gradnju, te provedbu dokumenata prostornog uređenja,
  – te ostale poslove sukladno posebnim zakonima.
  Posebnim zakonima kojima se uređuju pojedine djelatnosti iz stavka 1. ovoga članka odredit će se poslovi koje će Grad Pazin trebati organizirati, te poslove koje će moći obavljati.Pored poslova iz stavka 1. ovoga članka Grad Pazin može obavljati i poslove iz djelokruga županije. Grad Pazin u okviru svoga samoupravnog djelokruga obavlja i druge poslove koji su u neposrednoj vezi s njegovim gospodarskim i kulturnim razvitkom i socijalnom stabilnošću, kada ti poslovi nisu u nadležnosti drugih tijela.Odlukom Gradskog vijeća, u skladu sa zakonom, Statutom Istarske županije i ovim Statutom, mogu se pojedini poslovi iz samoupravnog djelokruga Grada Pazina prenijeti na Istarsku županiju, odnosno na tijelo mjesne samouprave.

 11. australac napisao:

  ja, i ča s time?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.