Književna večer 16. međunarodnog susreta izdavača „Put u središte Europe“

knjiga1.jpgPučko otvoreno učilište Pazin poziva na književnu večer 16. međunarodnog susreta izdavača „Put u središte Europe“ koja će se održati u petak 21. lipnja 2013. u 20,00 sati na terasi Spomen doma. Gosti književne večeri su dobitnici nagrada 16. izdavačkog susreta Kristina Posilović i Alen Bešić.

Kristina Posilović dobitnica je jednomjesečnog stipendijskog boravka u Grazu. Rođena je 1982. godine u Rijeci gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala hrvatski jezik i književnost. Godine 2006. upisuje doktorski poslijediplomski studij književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je sada apsolventica. Od travnja 2010. godine radi kao asistentica – vanjska suradnica na Odsjeku Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Predsjednica je Udruge žena u znanosti i umjetnosti (ŽUZ) u Rijeci, članica je Udruge “parNas” (Rijeka), pjesničke grupe Družba (Rijeka), te članica-suradnica Društva hrvatskih književnika – Ogranak u Rijeci.

U razdoblju od 2005. do 2009. Izdavački centar Rijeka objavio je tri zbirke pjesama Kristine Posilović: Agara, pHI Odessa i Barcelona, a četvrtu pod nazivom Canto azzurro o desetogodišnjim lutanjima suvremenog Odiseja- muškarca-pomorca-ljubavnika, isti nakladnik objavio je u travnju 2012. g. Izbor iz poezije objavljen joj je na makedonskom jeziku u časopisu “Sovremenost” (Skopje).

Alen Bešić dobitnik je stipendije Grada Rijeke uz jednomjesečni boravak u riječkoj Rezidenciji Kamov. Rođen je 1975. godine u Bihaću (BiH), diplomirao je i magistrirao na Odsjeku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Objavio je dvije knjige poezije, te knjige izabranih književnih kritika i eseja Labirinti čitanja (2006.) i Nepouzdani obrazac (2012.). Bavi se književnom kritikom, esejistikom i prevodi s engleskog jezika (za prijevod je 2010. godine dobio i nagradu Društva književnika Vojvodine). Član je Srpskog književnog društva i Udruženja književnih prevodilaca Srbije. Od 2007. godine radi kao urednik časopisa za književnost i teoriju Polja. U tom časopisu surađuju i brojni autori iz regije. Upravo zbog svestranog djelovanja u području književnosti, ali i zbog poticanja suradnje autora i autorica različitih generacija iz različitih država, Alen Bešić zaslužuje dodjeljenu mu nagradu.

Moderator programa: Branko Vasiljević, a organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.