Književna večer s Markom Pogačarem

2Kuća za pisce – Hiža od besid poziva Vas na književnu večer i druženje s autorom Markom Pogačarem u srijedu 4. prosinca u 19:00 sati u Kući za pisce.

Književna nagrada “Edo Budiša”, koju Istarska županija dodjeljuje mladom autoru najbolje zbirke kratkih priča u regiji, pripala je ove godine Marku Pogačaru za djelo Bog neće pomoći (Algoritam, 2012).

Bog neće pomoći Marka Pogačara zbirka je priča izvanredne, prijeteće atmosfere. Spor i nerijetko težak ritam, originalnost detalja i stilskih figura, daju posebnu književnu uvjerljivost ovome djelu. To je poetika postapokalipse koja motoriku sadašnjice dovodi u pitanje, poetika karakteristična i za Pogačarevo vrlo vrijedno pjesničko stvaralaštvo.

Marko Pogačar rođen je 1984. godine u Splitu. Objavio je desetak knjiga. Urednik je u književnom časopisu Quorum, dvotjedniku Zarez i u nakladničkoj kući VBZ.

Marko Pogačar – ako netko to još nije shvatio – jedan je od najvažnijih hrvatskih umjetnika u kategoriji do tridesete godine života, ali i šire. Cijenjeni i prevođeni pjesnik, kritičar, esejist, publicist, koji će skromno reći kako je njegova prva zbirka priča tek “učenje proze”, objavio je knjigu koja u kontekstu domaće prozne produkcije “strši” na sve moguće načine. (Jagna Pogačnik, Jutarnji list)

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.