Kod Huma uhićen Slovenac, krijumčar migranata s Ipsilona

Nakon intenzivne višesatne potrage istarska policija je u subotu prijepodne na području Huma na Buzeštini, uhitila 26-godišnjeg slovenskog državljanina, koji se dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata s Kosova i napada na policajca na istarskom ipsilonu, izvijestila je poslijepodne Policijska uprava istarska.

Krijumčar migranata pronađen je danas oko 10,50 sati, priveden je u Policijsku postaju Buzet i nad njim se provodi kriminalistička istraga.

Kako navode iz PU istarske, policijski službenici su u petak oko 15,30 sati, uočili na Istarskom ipsilonu sumnjivo vozilo marke škoda, slovenskih registracijskih oznaka, koje se kretalo prema Pazina, za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi.

Na pokušaj zaustavljanja vozila, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala policije, vozač se oglušio i nastavio kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom prometnom trakom. Kada je naišao na kolonu zaustavio je vozilo iz kojeg su izašle četiri nepoznate osobe i pobjegle u šumu.

U trenutku kada je policajac prišao vozilu, 26-godišnji vozač – krijumčar migranata, je s namjerom bijega, vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku.

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih, s obzirom da je vozač počeo zaobilaziti zaustavljena vozila kako bi nastavio vožnju prometnom trakom za vozila iz suprotnog smjera, policajac je uporabio vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila.

Vozač je pobjegao, a policijski službenici su pronašli njegovo vozilo kilometar dalje. U događaju nitko nije ozlijeđen.

Tijekom večeri policija je na području Roča pronašla migrante koji su pobjegle iz slovenskog vozila. Prema do sada utvrđenom, radi se o nezakonitim migrantima, državljana Kosova, a za vozačem škode, koji je krijumčario migrante, pokrenute je intenzivna potraga.

Pronađen je danas oko 10,50 sati na području Huma. Slovenac je priveden u Policijsku postaju Buzet te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RH sinoć su priopćili da je u 2018. godini evidentirano pet slučajeva u kojima su krijumčari ljudima ugrozili sigurnost hrvatskih policajaca.

Najčešće se radilo o direktnom nasrtaju vozilom na policijske službenike ili pokušaju izguravanja policijskih vozila s ceste prilikom potjere, a u jednom slučaju krijumčar je fizički napao policijskog službenika.

Tijekom 2018. godine hrvatska policija je uhitila više od 600 krijumčara ljudima što je u odnosu na 2017. godinu povećanje od gotovo 100 posto i rezultat je isključivo otkrivačke djelatnosti policijskih službenika na terenu, naveli su iz MUP-a RH.

https://ipress.rtl.hr/crna-kronika/57994-kod-huma-uhicen-slovenac-krijumcar-migranata-s-ipsilona

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.