Kod mjesta Pariži i Butkovići gori šuma i nisko raslinje

vatraarhivaU požaru koji je izbio iza 14 sati u utorak između mjesta Gajmovići – Banovci – Boljki nedaleko sela Pariži izgorjelo je oko 20 do 25 hektara niskog raslinja i šume, a oko 17 sati je 50-tak vatrogasaca gotovo lokaliziralo požar, izvijestio je glavni zapovjednik istarskih vatrogasaca Dino Kozlevac.

– Radi požara koji je izbio na tom području isključena je struja, a na terenu su pored 50 vatrogasaca sa 18 vozila i djelatnici HEP-a i Vodovoda. Staru cestu Pazin – Žminj smo na kratko zatvorili, no sada u popodnevnim satima je promet normaliziran. U jednom naletu je na vatrenu stihiju vodu istovario i air traktor, no u međuvremenu je požar izbio kod mjesta Butkovići i Juršići te smo ga uputili tamo da “stuče” požar još u počecima, kazao nam je Kozlevac.

Na terenu u Butkovićima je oko 20 vatrogasaca iz Javne postrojbe iz Pule te dobrovoljnih društava iz Vodnjana, Savičente, Pule i Peroja. No, za požar kod mjesta Pariži bilo je potrebno više ljudi iz pazinske, porečke, pulske, rovinjske i buzetske Javne postrojbe te dobrovoljaca iz Pazina i Žminja.

glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.