Koliko bi koštalo zatvaranje Rockwoola?

RockwoolNa posljednjoj sjednici Skupštine Istarske županije vijećnica Lovorka Tomičić postavila je vijećničko pitanje: „Koliko bi Istarsku županiju koštalo zatvaranje tvornice kamene vune u Pićnu?“, obzirom da, kako nam je danas pojasnila, smatra da nije potrebno dopustiti Rockwoolu mogućnost daljnjeg rada jer je očito da ne poštuje propise.

Dožupan Marin Brkarić koji je, u odsutnosti župana, odgovarao na vijećnička pitanja, ustvrdio je da Istarsku županiju zatvaranje Rockwoola ne bi koštalo ništa, jer ništa u tom smislu nije potpisano. Također je ustvrdio da je za eventualno zatvaranje Rockwoola nadležno jedino Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, koje je, uostalom, izdalo sve potrebne dokumente. – Cijelo se vrijeme tvrdi da je odgovornost za Rockwool isključivo na Ministarstvu zaštite okoliša te sam Brkarića upitala je li točno da Rockwoola ne bi bilo da je Općina Pićan bila protiv. Kazao je da je to točno, iz čega se jedino može izvući zaključak da je vlast u županiji suodgovorna za dolazak Rockwoola u Istru, kazala je Tomičić. Zaključila je da ne vidi nikakvog razloga da se vjeruje Rockwoolu da će se poslovno odgovorno ponašati. Stoga se zalaže za zatvaranje Rockwoola, tim više što taj čin Istarsku županiju ne bi koštao ništa.

Brkarić je i na naš upit potvrdio da Istarsku županiju zatvaranje tvornice ne bi koštalo te da je zaključcima Poglavarstva zatvaranje i zatraženo, naravno, u slučaju da se pokaže da se ne poštuju propisi. – Na svim stavkama iz zaključka Poglavarstva se radi i u kontaktu smo s Ministarstvom. Na narednoj sjednici Poglavarstva, nakon nužnih konzultacija, osnovat će se tim za praćenje provedbe zaključaka, kazao je Brkarić.

Barkun.hr

1 komentara na “Koliko bi koštalo zatvaranje Rockwoola?”

  1. Anonimno napisao:

    zapri šporkulje i ekološke hulje!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.