Koliko košta najam velike dvorane Spomen doma?

Spomen domPazinski Nezavisni nastavljaju s igricom građani imaju pravo znati, a ovoga puta vam donose odgovor Ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta na pitanje o cijeni najma velike koncertne dvorane.

Pitanje Valtera Milohanića sa sjednice Gradskog vijeća 17.11.2009.

Velika dvorana Spomen doma bez razglasa košta za jednu manifestaciju 5.000,00 kn. Dvorana je u vlasništvu Pučkog otvorenog učilišta, čiji je osnivač Grad Pazin. Velika kongresna dvorana u hotelu Histria, zajedno s razglasom košta 3.500,00.

Zašto udruge koje djeluju na području Grada Pazina da bi nastupile u velikoj dvorani Spomen doma moraju zakupiti istu za 5.000,00 kn, kad nam je svima poznato da udruge sa područja Grada Pazina od istog godišnje za svoj rad dobivaju od 3.000,00 do 30.000,00 kn.

Odgovor Ravnateljice Sonje Matijašić

Poštovani,

Pučko otvoreno učilište naplaćuje iznajmljivanje svojih prostora po cjeniku koje je donijelo Upravno vijeće Učilišta, a prema kojem je za veliku koncertnu dvoranu određena cijena od 255,65 eura do dva sata korištenju za nekomercijalne programe, odnosno 500 eura za komercijalne programe. Na tu cijenu plaća se i PDV jer je Učilište obveznik plaćanja PDV-a za onaj dio poslovanja koji se tretira kao gospodarska djelatnost u što spada i iznajmljivanje prostora.

Što se tiče korištenja velike koncertne dvorane za potrebe udruga, ponovno i ovom prilikom podsjećamo da gradske udruge (Roženice, Folklorno društvo i Limena glazba) za svoj redovan rad već godinama potpuno besplatno koriste prostore Učilišta, pa tako i veliku koncertnu dvoranu za održavanje svojih koncerta, priredbi i manifestacija. Ostale gradske, a vrlo često i pojedine županijske i druge udruge također uglavnom besplatno povremeno koriste prostore učilišta za svoje sastanke, radionice i druge aktivnosti, a veliku koncertnu dvoranu za predstavljanje svoga rada, humanitarne koncerte i sl. u čemu učilište često sudjeluje i kao suorganizator ili pružajući neophodnu tehničku i drugu pomoć. Iznimka su programi udruga i drugih korisnika koji se organiziraju u svrhu zarade za te korisnike, pa je logično da Učilište u takvim slučajevima naplaćuje iznajmljivanje svojih prostora.

Vezano za usporedbu cijena najma prostora u pojedinim hotelima i cijena u Učilištu, podsjećamo cijenjenog vijećnika da je takva usporedba bespredmetna jer se radi o potpuno dvije različite kategorije i s obzirom na djelatnost i s obzirom na sustav financiranja. U tom smislu i ovom prilikom ističemo da se Učilište financira 75% iz vlastitih prihoda, a jedan od njih je i iznajmljivanje prostora, što je gospodinu Milohaniću kao vijećniku vjerojatno poznato.

S obzirom da vijećnik Valter Milohanić u posljednje vrijeme iskazuje veliko zanimanje za rad i poslovanje Pučkog otvorenog učilišta što nas iznimno veseli, pozivamo ga da nam se slobodno osobno obrati u vezi pojašnjenja pojedinih pitanja ili informacija koje ga zanimaju kako ubuduće takva i slična njegova vijećnička pitanja ne bi bila posljedica njegove neinformiranosti, odnosno sama sebi svrhom.

Koristimo također priliku pozvati uvaženog vijećnika da kao vijećnik i građanin ovoga grada barem povremeno posjeti ili se uključi u neki od mnogobrojnih kulturnih i obrazovnih programa koje Učilište nudi kako bi stekao bolji uvid u rad ove ustanove te svojim konstruktivnim i argumentiranim prijedlozima mogao i na taj način kao i vijećničkom funkcijom koju obnaša, pomoći i doprinijeti njenom još kvalitetnijem radu.

S poštovanjem,
Ravnateljica Sonja Matijašić, prof.

109 komentara na “Koliko košta najam velike dvorane Spomen doma?”

 1. kadsevecbahati napisao:

  Neka odgovori na pitanje kako je gradskom vijećniku IDS-a Davoru Slokoviću, koji je u istom tom upravnom vijeću Učilišta, dala u najam prostor Učilišta u kojem se prije nalazila Zajednica Talijana za privatnu prodavaonicu Autodijelova. Ne radi li se tu o klasičnom sukobu interesa? Bilo bi lijepo vidjet i je li taj natječaj proveden sukladno zakonu.

  1. ahtungahtung napisao:

   tar znas i sam odgovor

 2. mirko napisao:

  “barem povremeno posjeti ili se uključi u neki od mnogobrojnih kulturnih i obrazovnih programa koje Učilište nudi”

  – mene zanima koje su to aktivnosti osim onih koje provodi gradska knjižnica kojima se POU bavi ? osim što na svaku manifestaciju koju organiziraju gradske udruge u prostoru spomendoma (a prije i u prostoru kaštela) prikenjaju status suorganizatora … ?

  1. kokola napisao:

   inače ne komentiram često, ali ovaj puta moram. opet se da zaključiti da je knjižnica u POU a ona je samostalna ustanova i samo se nalazi u Spomen domu.

 3. valter_milohanic napisao:

  Ovo pitanje me je kopkalo jer san od raznih udruga dobi razne priče o cjeni najma velike dvorane. Sad barem svi znamo koliko košta najam dvorane. Ča se tiče onih koji tu dvoranu dobivaju besplatno, Limena glazba, Forklorno društvo i pjevački zbor Roženice koji kako navodi uvažena ravnateljica nikad nisu P.O.U.-u platili ni lipe za svoj rad u prostorima P.O.U.-a voli bin da je takvih puno više, jer sada znamo da neki ne plaćaju ništa, a neki po tim cjenama, iako su u istom košu ča se tiče gradskog proračuna. Ovo pitanje je bilo nadovezano na predhodno pitanje koje pita zašto u Pazinu “Mažoretkinje” ne mogu dobit termin za vježbanje u nekom od gradskih prostora besplatno, kad znamo da slobodnih termina u tim prostorima ima, i nijedno nije bilo izravno upućeno dotičnoj ravnateljici. Ovo prvo Gradonačelniku, a drugo Pročelniku Demarku.
  Što se tiče mojih posjeta Spomen domu, mogu reć da ne propuštan Božićni koncert Limene glazbe, redovno pohodim Istrakon i Dane meda, nisam propustio ni jednu predstavu za djecu u zadnje dvije godine, jer sam skrbnik djeteta od skoro 6 godina , a od 13.11.2009, sam i roditelj još jednog djeteta, i izražavam žaljenje ča takvih predstava nije bijo više. Volim i kazališne predstave iako ih ne posjećujem više od dva puta godišnje, jer jednostavno nemam baš puno slobodnog vremena, a i slabo se informiram, a informacije same, do mene slabo dolaze. Pozdrav.

 4. raspad_sistema napisao:

  ča još da limena glazba plati i korištenje dvorane. ma najbolje da se raspusti limena glazba pa da pazin nema ni limenu glazbu.sve raspustimo ča će nan takove organizacije kad samo trošak delaju gradu.
  mislim katastrofa da o takvin stvarima raspravljamo.
  prvo mislin da se zna koje udruge i organizacije imaju neki ugled u pazinu ali i šire i mislin da je ok da takove udruge i sam grad podrži a definitvno nebi bilo ok da sutra osnujemo neku udrugu i već tražimo veliku koncertnu dvoranu na korištenje..prvo se treba dokazat a onda ćeš dobit potporu grada.
  mislin da se ipak pretjeruje sa tim bedastoćama.

  1. wtf napisao:

   a o cemu bis ti raspravlja? jedino udruge i spomen dom nesto delaju uz to ča breki seru po parkovima i to je sad posta glavni problem., ..treba rješit prvo te tekuće i bitne stvari, a pole kad bude lazno ce se rjesavat sporedne teme… privlacenje kapitala, nova poduzeća, zaposljavanje, stanogradnja, održivi razvoj…

   1. tomcub napisao:

    Nije u “opisu posla” Grada Pazina da otvara nova poduzeća i zapošljava, to je bilo u bivšem sistemu, npr. komitet za privredu je odredio da će se u Pazinu raditi kemijsko-tekstilna industrija i otvorene su Pazinka i Istraplastika, danas nema više planske privrede nego su takve stvari prepuštene tržištu i privatnoj inicijativi.
     
    Stvari kojima se trebaju baviti jedinice lokalne samouprave, pa tako i Grad Pazin, iz domene gospodarstva su stvaranje uvjeta za unapređenje gospodarstva, poticanje poduzetništva, ispravno iskorištavanje kapaciteta u gradskom vlasništvu, praćenje gospodarskih aktivnosti, izrada potrebnih studija iz područja gospodarskih i poduzetničkih odnosa i sl.
     
    Grad se mora brinuti o stanju u prostoru, donositi planove uređenja prostora raznih nivoa, u tim planovima planiraju se gospodarske zone, zatim je poželjno da Grad te zone što bolje opremi komunalnom infrastrukturom (strujom, vodom, kanalizacijom, jednog dana plinom, optikom i sl.)
     
    Nakon što uredi gospodarske zone treba ih rasprodati, a još bolje dati u najam, po što povoljnijim uvjetima koje treba dovesti u usku vezu sa novim zapošljavanjem, npr. za svako novo stvoreno radno mjesto, poduzetnik se oslobađa dijela komunalnog doprinosa, dijela komunalne naknade i sl, znači treba ispravno upravljati svim tim elementima, nije pametno nekoga osloboditi u potpunosti komunalnog doprinosa ili naknade da bi u gospodarskoj zoni otvorio skladište od tisuću kvadrata i zaposlio dva skladištara, ali ako će netko otvoriti mali proizvodni pogon sa desetak zaposlenih, onda ga svakako treba osloboditi što više nameta, a pogotovo na početku poslovanja, a kasnije mu davati olakšice ovisno o novom zapošljavanju.
     
    Nije da se po tom pitanju baš ništa ne radi, prošli mjesec su donijete izmjene prostornog plana, to je preduvjet da bi ljudi i poduzetnici uopće mogli započeti s nečim, komunalno se opremaju gospodarske zone, i u sljedećoj godini će se nastaviti s tim, u razne odluke (kako koja dođe na red) se ugrađuju elementi poticajnih mjera gospodarstvu, npr. u novoj odluci o komunalnom doprinosu stoji:
     
    “Gradonačelnik Grada Pazina može osloboditi u potpunosti ili djelomično od obveze plaćanja komunalnog doprinosa:
    – vlasnika građevne čestice odnosno investitora koji gradi objekte i uređaje komunalne infrastrukture te objekte proizvodne ili poljoprivredne namjene”

     
    Na temelju te odredbe Gradonačelnik može donijeti pravilnik sa kriterijima na tragu onih gore koje sam pisao, ili može odlučivati “od oka”, ali to mu nije baš pametno jer onda će imati problema sa pitanjima tipa “zašto njemu da, a meni ne”.
    Kada dođe na red, slična odredba će biti uključena i u Odluku o komunalnoj naknadi i u razne druge akte ugrađivati će se odredbe kojima će se olakšavati gospodarstvu.
     
    Grad zatim trguje svojim zemljištem, prodaje zemljište za stanogradnju ili trgovačku djelatnost i kupuje zemljište unutar gospodarske zone i sl.
     
    Sa gospodarstvom povezana je i stanogradnja, nije se to zaboravilo, Gradonačelnik je obećao da će 2010. godine krenuti sa projektom poticajne stanogradnje, to je ušlo i u proračun, ali, na način da će se najprije napraviti anketiranje, a možda i natječaj da se utvrde točne potrebe, a nakon toga će se tek isprojektirati i izgraditi objekt, da se ne desi da se napravi objekt koji će godinama biti poluprazan.
     
    Ima još dosta toga …npr. Gradonačelnik bi trebao više trčati naokolo i doslovno vući potencijalne investitore za rukav, možda on to i radi, ne znam, ako radi, slabo se reklamira.

 5. raspad_sistema napisao:

  da oko tih termina za vježbanje se slažem. npr dvorana kolegija i mala dvorana osnovne škole ne delaju nikad poslije 22 sata. u svim normalnim gradovima moreš dobit termin i i za pola noći. mislim da da se sa tin malo pozabavi da bi se brzo rješi problem nedostatka prostora i da bi većinom svi bili sretni i zadovoljni.

 6. poanta napisao:

  Pučko otvoreno učilište ima zaposleno jednu ravnateljicu – u trenutku stupanja na dužnost konobaricu, zaposlena po nalogu Kaina ( buzećanka je), dvije u računovodstvu i tajnicu. to su 4 osobe koje se bave radom učilišta. Osnovna djelatnost je iznajmljivanje Gradskih poslovnih prostora za pokriće duga nastalog gubitkom sudskog spora. Sporedna djelatnost je selektiranje nekih programa – od mnoštva ponuđenih izaberu one koji im pašu po nepoznatom ključu. Poanta je u tome , da li nama treba takvo učilište, ili po uzoru na neke naprednije sredine trebamo voditelja Spomen doma, a da se iznajmljivanjem bavi upravni odjel za gospodarstvo. To bi Gradu Pazinu uštedilo oko 300.000,00 kn koje bi mogli potrošit u kulturi za koju se ako je vjerovat Šiški ča danas piše u Glasu izdvaja puno manje.

  1. K napisao:

   Potpuno si u pravu zato bi Zagor, Čubrić i Irina s partnerima trebali predložiti ukidanje ovakvog Pučkog otvorenog učilišta ili njegovo restrukturiranje i racionalizaciju poslovanja.

   1. tomcub napisao:

    Djelatnosti pučkih otvorenih učilišta bi prema zakonu o njima trebale biti ove:
     
    – osnovnoškolska i srednjoškolska naobrazba odraslih,
    – djelatnosti u svezi s osposobljavanjem, usavršavanjem i prekvalifikacijom mladeži i odraslih izvan sustava redovite naobrazbe,
    – djelatnosti glazbenih i srodnih škola izvan redovitoga školskog sustava,
    – djelatnosti javnog prikazivanja filmova, novinsko-nakladničke djelatnosti, radijske i televizijske djelatnosti
     
    a naše pučko učilište je još registrirano za:
     
    55.30 Restorani,
    55.40 Barovi,
    70.20 Iznajmljivanje vlastitih nekretnina,
    71.34 Iznajmljivanje ostalih strojeva i opreme, d.n.,
    72. Računalne i srodne djelatnosti,
    72.30 Obrada podataka,
    92. Rekreacijske, kulturne i športske
    djelatnosti,
    92.3 Ostale zabavne djelatnosti

     
    prema tom istom zakonu Pučko učilište je postalo vlasnikom prostora u kojem je prije djelovalo, pa je valjda sada vlasnik Spomen doma, ali Grad Pazin je osnivač Pučkog učilišta pa ne bi trebalo biti problem napraviti sljedeće:
     
    – Spomen dom staviti na upravljanje Gradu, u smislu održavanja i iznajmljivanja prostora (za trajnije djelatnosti, kafić, disko i sl, ne dvorane) što znači da se najam poslovnog prostora izravno uplaćuje u gradski proračun
     
    – Izuzeti sve ove djelatnosti koje zakonodavac nije predvidio da budu djelatnosti pučkih učilišta
     
    – Administrativno osoblje koje sada vodi knjigovodstvo za Učilište, Muzej i knjižnicu izdvojiti iz Učilišta i zaposliti u npr. Gradski knjigovodstveni servis Pazin d.o.o.
     
    – taj novoosnovani knjigovodstveni servis može povući još administrativno osoblje iz dječjeg vrtića i tako ekipirani vode knjigovodstvo za: Učilište, Muzej, Knjižnicu, Dječji vrtić, brojne gradske udruge + sve ostalo što ugrabe na slobodnom tržištu, još mogu i zarađivati
     
    – a Pučko učilište neka se nastavi baviti obrazovanjem i kulturom, i sad kad ne bude opterećeno raznim sporednim djelatnostima moći će se bolje angažirati u svojim osnovnim djelatnostima
     
    – takvo Pučko učilište neće trebati više od dvoje stalno zaposlenih (izuzevši muzičku školu)

    1. Dean napisao:

     zašto misliš da bi udruge trebale dobit besplatno knjigovodstvo u gradu?

     1. tomcub napisao:

      ne mislim, nisam to napisao

    2. cccp napisao:

     e vidiš ovo je konkretan prijedlog koji drži vodu…
     kada bi izbrojali visinu najma koje POU utrži mjesečno (odokativno: Amway, vatrogasci faks, magnus, epolon, butiga, AZRRI?, ostalo?, Glas Istre?) uz povremeni najam prostora za seminare, skupštine IDS-a i bla… ispala bi lijepa cifra…
     kada bi tu cifru poredili sa programom rada ispalo bi da (govorim odokativno, mozda sam u krivu neka gospođa sonja razjasni) na hladan pogon – 2-3 čistačice, 2-3 kućna majstora, uprava troše 80ak posto prihoda… ne brojim aktivnosti tima istrakon i dani meda i sl. di se pou na elegantan način deklarira kao suorganizator a pritom ne makne ni prstom da bi kasnije verovatno to stajalo u nekom izvješću… zbirka sf priča se financira gradskom donacijom uoči istrakona…
     kada bi sav taj novac išao u gradski budžet prema tomcubovom prijedlogu bio bih puno mirniji znajući da direktorica, op.a. “ex tajnica”, ne diže iznadprosječnu plaću od desetak hiljadarki kuna (a i više?) za aktivnost = nuli … pa gdje su ove aktivnosti koje je tomcub nabrojao… odite u poreč… pou organizira godišnje 10ak tečajeva jezika (par jezika i par stupnjeva), nekoliko srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanja koja su tražena u poreču i okoliki (kuhar, konobar, ht tehničar i sl…), pretpostavljam uz veći budžet…
     koliko se sjećam jednom sam čitajući program tečajeva uspio uhvatiti 6 tečaja u god dana od čega su dva otkazana zbog nedovoljnog broja zainteresiranih (svi dan danas žele bit švelje i sl.) …
     od svega bih izuzeo muzičku školu…

    3. ZZ napisao:

     Evo, to je to.
     Sve si rekao.
     Treba smao pokrenuti inicijativu i postupak reorganizacije POU, a to kao vijećnik s partnerima možeš. Od tebe to i očekujemo.

     1. tomcub napisao:

      da, ali nemoj očekivati čuda preko noći, stvari sa gradskom upravom idu jako sporo, npr. još uvijek nisam uspio postići da se na stranicama grada objavljuje zapisnik sa sjednica vijeća, niti da nam se materijali dostavljaju u wordu (a ne kao scan u pdf-u), za nešto što je tehnički detalj ispada da je potrebna politička odluka, iako su svi ti dokumenti javni, ali tako je, kako je…strpljenja, tek smo na 6 mjeseci mandata, a imamo još 3 i pol godine

     2. ZZ napisao:

      Sporo ili ne treba krenuti upravo u skladu sa smjernicama koje naveo. Za početak možeš prikupiti potpise vijećnika i to staviti na dnevni red viječa ili postaviti vijećničko pitanje.
      Zar ne?

   2. Dean napisao:

    Sumljam da će se to desit jer su “nezavisno” vezani s partnerima i obećanja iz predizborne kampanje i usmena obećanja ljudima po gradu propuštaju da bi zadržali većinu u vijeću.nažalost.zbog toga oni ovdje neće niš “napravit”.a ja sam se nadao drugome i dao im glas.

    1. tomcub napisao:

     SumLJaj i dalje, provokatoru ne laži da si glasao za nezavisne, to su jeftini trikovi, možete vi i bolje

     1. aaa napisao:

      ja bin ima samo jedno (tj par) pitanje.. nemojte to shavtit kao provokaciju (a i mozete – svejedno). dali su “nezavisini” dobili donacije kakve (bilo novcane ili materijalne) od ikoga? i ako da, od koga? dali se moze znat koliko je proracun “nezavisnih” i na ca se trosi lova? isto tako me zanima, dali je itko od clanova nezavisnih u bilo kakvoj poslovnoj suradnji sa gradom ili opcinom (ili zupanijom ili drzavom)? znaci, ne optuzujem nikoga nista, samo pitam..

     2. tomcub napisao:

      Nema problema, rado ćemo vam odgovoriti.
      Nezavisni nisu dobili nikakve donacije, niti su ih tražili.
       
      Financiraju se prema članku 44. i članku 48. stavak 1. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN, br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09) i Odluke Grada Pazina o financiranju političkih stranaka i nezavisnih članova zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Pazina (SN 17/09)
       
      Ove godine Grad Pazin je za tu namjenu, za sve stranke i nezavisne u Vijeću, odvojio 80.000,00 kn, Vijeće ima 13 vijećnika, a Nezavisni njih 3, kad to izračunaš Nezavisni će ove godine utržiti oko 19.000,00 kn jer postoji mala korekcija za podzastupljeni spol, a to su u našem vijeću žene, a mi imamo jednu.
       
      Na što se troši? do ove godine se šparalo tijekom cijelog mandata, a pošto je prije bio samo jedan vijećnik, bilo je manje love, cca 3 puta manje, i onda se to potrošilo za prethodnu predizbornu kampanju.
       
      Sada će biti više love, za 4 godine ćemo “zaraditi” oko 76.000,00 kn, kako ćemo to trošiti nismo o tome još raspravljali, za sada šparamo za sljedeće izbore.
       
      Da li je tko bio u poslovnoj suradnji s gradom, županijom, državom? Sigurno da je, državu ne možeš izbjeći, plaćamo joj porez, a ovo što tebe zanima, ne znam za ostale, sigurno bih nešto krivo napisao, ali mogu za sebe, bio sam u poslovnoj suradnji s Gradom, napravio sam im zajedno s kolegom (nije nezavisni) web stranice, bio sam i u suradnji s državom, radio sam istu stvar za ministarstvo financija, ali ne pod svojim brendom, sa županijom na žalost nisam, tamo je teško upasti ako nisi ids-ovski umrežen, a baš šteta, jer imamo jedan jako dobar proizvod za njih, ali oni odlučili kupiti talijansku pamet, ali zato se dobro prodaje u Sloveniji, Primorsko goranskoj županiji, Dalmaciji …. (sva sreća da Istra nije jedina turistička regija).
       
      Eto, ako te još nešto zanima samo pitaj, Zagor će ti isto odgovoriti kad stigne.

     3. aaa napisao:

      a dali se more znat koliko je grad plati za izradu tih web stranica i dali je za to napraljen javni natjecaj? + i dalje me zanima kako stoje ostali “nezavisni” u poslovanju sa gradom.. + zanima me i sljedece.. koliko dobiva od grada svaka udruga (npr planinari ili trickeri) u kojoj je clan neki od nezavisnih? a bilo bi zanimljivo vidit i koliko su dobivale te udruge prije nego ca je jedan (ili vise) clanova te udruge kao nezavisni posta i clan vjeca grada.. evo ako me zadovolji odgovor, obecajen da cu glasat za vas drugi put (inace na izbore niti ne iden, jer se nema za koga glasat!)! ;-)

     4. tomcub napisao:

      More more, sve se more znat, sve ča znam ću ti reć, samo pitaj, stranice su koštale oko 20.000,00 kn, nisu išle preko natječaja, jer nabave manje od 70.000,00 kn ne idu na natječaj (prema Zakonu o javnoj nabavi), ali čak nisu ni financirane iz Gradskog proračuna, nego je to bila donacija USAID-a, bravo Grad, a inače ta cijena, za tako opširne stranice, je mala, konkurencija po Istri za svoje gradove radi istu stvar za od 50.000,00 pa do 100,000 kn, još će me optužiti za dumping cijena, ali neka, to je moj grad, istu stvar bi Poreču naplatio 50.000,00 kn + pdv.

      ovo drugo pitanje,
       
      Trickeri 12.818,00 kn, kao i prije, a Trickeri imaju u svojim redovima čak dva vijećnika, mene i Čotara (IDS), ali im ne moremo pomoć, taj iznos se izračunava prema tablici bodovanja gradske Zajednice sportskih udruga,
       
      Sportsko penjački klub Hiperaktiv 18.241,00, računa se po istoj tablici bodovanja kao i za Trickere,
       
      Radio klub Pazin 13.000,00, kao već godinama unazad, ni tu nema pomoći,
       
      sve u svemu, nijedna udruga čiji smo članovi nije dobila ni kunu više.

     5. aaa napisao:

      mozda i je po zakonu, ali dali je moralno? dali je moralno da se nekemu za nesto da 20 000 kuna samo tako? dali smo sigurni da ih neki nebi napravi i za manje (ili cak za nis ako bas jako jako voli grad)??pazi, 20 000 mozda nekima nije puno, ali vjeruj mi da velikoj vecini pazinjana ipak je i ja mislin da se je ipak moglo raspisat neki natjecaj pa ako nema boljih ponudjaca posao ide tebi i sve 5… a tako, mozda je zakonito, ali po meni bas moralno i nije. po tebi? pitanje je jos koliko takvih zakonitih poslova se sklapa sa gradom medju vjecnicima i gradskim politicarima.. 20000 po 20000 se lako nabere. pazi, ne mislin ja da to samo “nezavisni” rade. ali zato i kazen da ne iden uopce na izbore. i sad zamisli situaciju: ids da nekome kao grad neki posao za koji bi se sigurno naslo i jeftinije a vi “nesmijete” nista rec jer ste i vi u takvim zakonitim poslovima.. ne mozete se zvat nezavisni a privatno ipak dobivat novac od grada i to bez javnih natjecaja?!? ili da?
      dalje za udruge.. di bi se mogla nac ta tablica bodovonja i ko je je sastavi (vjerojatno vise njih, ali mene zanimaju bas imena)? i mene zanima, npr. 1997 trickeri nisu imali ni jednog clana u vjecu, a od gradu su dobili toliko i toliko.. od npr. 2002 trickeri imaju jednog clana u vjecu a dobivaju toliko i toliko.tu su koristene bezveze godine ali ti je samo kao primjer.. i tako i za radio klub i planinari.. (i ca ni u jednoj drugoj udrugi ili klubu niste ni kao clanovi makar?)
      hvala na odgovorima unaprijed!

     6. tomcub napisao:

      A gledaj za ovo prvo, ne možeš reći “dali je moralno da se nekemu za nesto da 20 000 kuna samo tako?”, nije se dalo samo tako, iza toga stoji posao koji vrijedi NAJMANJE toliko, a ovo što kažeš da li bi netko napravio za manje ili ništa, nisi na dobrom tragu, možda i bi, ali na što bi to ličilo te da li je u redu da Grad takve poslove daje nekim početnicima koji se tek žele dokazati, pa će raditi za ništa, da li se ceste asfaltiraju za ništa? da li se bilo što zida za ništa? naravno da ne, isto tako treba cijeniti i intelektualni rad, takve su cijene, ja sam cijenu spustio do granice rentabilnosti.
       
      Slažem se s tvojim prijedlogom da i poslovi manje vrijednosti od 70.000,00 kn idu na natječaj, kad to dođe na red ja ću prvi biti za to, ali moraš biti svjestan što to znači, to znači da moramo pojačati gradsku administraciju, jer za više natječaja potrebno je više ljudi koji će ih pripremati, jer natječaji moraju biti kvalitetno pripremljeni jer pobjeđuje najjeftinija ponuda, pa ako nisi dobro pripremio natječaj, možeš na natječaju dobiti mačka u vreći. Kod neke cifre dolazi se do pitanja opravdanosti, jer bi troškovi pripreme natječaja bili veći nego što se s njima može uštedjeti.
       
      Ovu tablicu bodovanja nemam, to pitaj u Zajednici sportskih udruga, a ovo dalje za udruge, ja ne znam napamet koliko je tko dobivao i kada, govorim ti da to nema veze s tim da li je netko u vijeću ili nije, a ako ne želiš vjerovati, imaš proračune grada na gradskim službenim stranicama u službenim novinama od 1993. do danas, pa analiziraj i traži korelacije sa vijećnicima.

     7. aaabbb napisao:

      nemoj se dat navuć tomcub, vidiš da ovaj sricatelj slova aaa poziva na nekakav upitni “moral” s kojim nitko nikad ne bi mogao živjet u ovom društvu.
      Čudi mi da dok tobože proziva tebe za zakonski posao koji si napravio ispod realne cijene istovremeno šuti primjerice o situaciji iz prvog komentara. Nijednom se gestom nije osvrnuo na taj slučaj i to ga nimalo ne smeta. Mani se licemjeru!

     8. aaa napisao:

      kako mislis da ga navlacin?? placan porez? e pa iman i pravo znat di idu ti novci! ako tebe ne zanima, tvoja stvar. a to dali je ispod cjene, to se more rec samo nakon javnog natjecaja! kako ga nije bilo, ja mogu tvrdit da bin to bija napravi bolje i jeftinije! dokazi da ne.. a to ca se nisan osvrnu na nesto, zaboravi.. nema to veze sad sa ovom raspravom. a za tvoju informaciju, ni o jednoj politickoj opciji ne mislin dobro i uopce ne izlazin na izbore, svi ionako gledaju samo za svoj zep! tako da mene ne moras gledat kao nekog politickog “suparnika”.. evo, da ti bude lakse, mislin da je ids (danasnji) nesto najgore ca se je moglo desit istri, a sljede dalje redom ostale stranke bez iznimke!!

     9. aaabbb napisao:

      po zakonu ne treba bit javni natječaj i točka.
      danas ima toliko toga što se radi izvan zakona i toliko toga što se radi unutar zakona, a izvan svakog skrupula da je uistinu sitničavo pikirat na ovo, ali dobro, možda treba svako toliko podsjetit nezavisne na moral – da ne bi zabili kakovi su ih ljudi podržali i podržavaju i što im je glavna snaga.

     10. aaa napisao:

      …………………. ali to ne znaci da je to ok!! ko zna koliko je poslova tako dano bez ikakvog natjecaja? tebe kao neko ko zivi u ovom gradu to uopce ne zanima?? slazen se da ima toliko toga danas ca se radi izvan zakona ali ja san bas sitnicav i zivcira me kad se tako nesto desava u MOJEN gradu!!

  2. mirkoz napisao:

   je konobarica ma je štabela

   1. aaa napisao:

    1. ne slazen se bas sa tobom. dali si ti siguran da si najbolji web master u gradu? ca ako postoji neki bolji od tebe a jos vise voli ovaj grad od tebe i spreman je jos vise spustit cjenu?? a jednostavno se ne moze javit jer si to ti sa nekin dogovori u cetri oka. i bas me zanima sa kime to konkretno? mozda i nisi doslovno u 4 oka, ali kako je neki moga znat da grad nudi 20000 kn za napravit web stranice??? stavimo da san ja taj koji misli da san bolji majstor od tebe za web stranice i toliko volin pazin da san spreman napravit cjeli site za nista!! cisto iz ljubavi. razumis ca mislin rec? treba je bit napravljen javni natjecaj pa onda ako si ti ponudi najbolju cjenu, super, niko ti nista ne moze rec. a tako mogu!
    2. ne vjerujen da bis glasa za takav prijedlog upravo iz razloga ca si ti dobi delo na taj nacin. ili, zasto ko vec mislis da je to super prijedlog, vec do sada nisi predlozi da se to izglasa? valjda mozes ti kao vjecnik dat neki prijedlog na glasanje??
    3. to da bi trebalo povecat broj zaposlenih u gradu zbog tog prijedloga.. nisan bas siguran da to drzi vodu! na kraju ispada da, da ste vi na vlasti, vi bi te jos zaposlili dodatne ljude u opcinu a sve na racun ostalih privatnika?? ne mislite vi, da ipak vec i sad u gradu ima previse zaposlenih? i da bi se to ipak moglo malo racionalizirat?
    4. najprije se pozivas da vi ipak ne mozete nista odlucivat u vezi kolicine novca koje udruge dobivaju od grada i da se to racuna pomocu nekakvih tablica u kojima je sve tocno napisano, a onda kad te pitan nesto konkretno za te tablice, kazes mi da ti nemas tablice, i to je to?? kao snadji se sam ako te zanima.. mozda mogu i sam, ali ako nema nikakvih tajni, sigurno ces ti (kao vjecnik) lakse do njih i objavit ih tu nego ja.. a i dobit ces jednog glasaca + dokazat ces svima da nema nista sporno oko tih donacija grada tim udrugama.. e i ki ih je sastavi te tablice isto ako moze..
    5 i dalje me zanima dali (i u kojim) jos neki od clanova “nezavisnih” posluje tako sa gradom (bilo moralno i zakonito ili samo zakonito)
    6. zanima me i dalje i dali su clanovi nezavisnih clanovi i jos nekih grupa ili udruga koje se financiraju iz grada (ili dobivaju prostore za djelovat od grada)

    unaprijed hvala na odgovorima!

    1. tomcub napisao:

     Baš si uporan, ali neka, vidim da si mlad i da ne poznaješ baš stvarni svijet i proceduru i sve ti se vrti oko udruga, no dobro, ajmo jedno po jedno:
      
     1. ne slazen se bas sa tobom. dali si ti siguran da si najbolji web master u gradu?
      
     apsolutno siguran, ja i kolega Ravnić koji činimo NETLEX smo najbolji u tom poslu u gradu i šire, mi si volimo tepati da smo najbolji u Istri, imamo referenci i odrađenih poslova da boli glava, toliko odrađenog posla pod prstima da bi mi trebao cijeli dan da se sjetim svih, od mnogih pazinskih, porečkih, pulskih, zagrebačkih itd. firmi, ustanova, ministarstva i carneta pod drugim brendom, lanaca hotela, turističkih zajednica, turističkih agencija pod trećim brendom, ne želim se reklamirati, ali daješ mi priliku.
      

     2. ne vjerujen da bis glasa za takav prijedlog upravo iz razloga ca si ti dobi delo na taj nacin.

      
     ne moraš mi vjerovati, prati nas
      

     valjda mozes ti kao vjecnik dat neki prijedlog na glasanje??

     to mogu, ali ne mogu pripremati akte jer nisam stručan u tome, nisam pravnik, to je posao gradskih službi, oni su u tome stručni i to im je u opisu radnog mjesta, vijećnici u praksi samo raspravljaju o aktima koje im pripremaju gradske službe i eventualno rade manje korekcije, ali opet uz konzultacije sa gradskim službama
      

     3. to da bi trebalo povecat broj zaposlenih u gradu zbog tog prijedloga.. nisan bas siguran da to drzi vodu!

      
     nisi siguran jer ne poznaješ proceduru, da je sve tako jednostavno kao što ti pretpostavljaš, grad ne bi trebao imati više od desetak zaposlenih


     ne mislite vi, da ipak vec i sad u gradu ima previse zaposlenih? i da bi se to ipak moglo malo racionalizirat?

      
     u Gradu nema previše zaposlenih, vjerovao ili ne, ali je potrebna reorganizacija


     mozda mogu i sam, ali ako nema nikakvih tajni, sigurno ces ti (kao vjecnik) lakse do njih i objavit ih tu nego ja

      
     ma nemoj, a ti si što, lijen? sve što tražiš ti je javno dostupno, ne trebam ti ja, ili na internetu, ili idi u Grad pa pitaj što te zanima, nema tajni, sve ti je javno dostupno

     ne davi me više s udrugama, ne znam kojih su udruga članovi nezavisni, zašto bi to uopće morao znati, ono što znam sam ti napisao, to nisu sigurno sve udruge

     a da li ćemo dobiti tvoj glas ili ne? :) ma gledaj, pa nije to baš presudno, neću ti se ulizivati

     1. aaa napisao:

      uporan jesan, a mlad bas i nisan previse. o udrugama prican jer mislin da je kroz njih najlakse ustvari izvuc neku lovu za sebe posto se vecina stvari radi bez racuna.. samo zato. a to da ima i onih koji uzimaju i vise – vjerojatno da, ali sad ste tema vi tj “nezavisni”.. nakon ovoga mozemo slobodno i o ids-u ili nekom drugom.
      1. neznan bas dali bi se svi slozili da si bas ti najbolji u gradu (gustin ivan npr?) ali to nije ni bitno.. neka i jesi najbolji u gradu, mozes bit i u drzavi, problem je da drugi nisu imali ni prilike pokusat to napravit. a i dalje neznan sa kime si se tocno ti dogovori u gradu oko toga? + dali postoji neki ugovor o odrzavanju tih stranica? i ako da koliko dobivas jos mjesecno za to? dali si izda racun gradu za taj posao?
      2. zadovoljan san sa tvojin odgovoron, samo me jos zanima kad ces to prosljedit prijedlog pravnicima u gradu da oni naprave aktove pa da to svi skupa na kraju izglasate na vjecu? dali ce to bit za 10 dana, mjesec ili godinu – otprilike?
      3. ajmo ovako, mozes ti meni rec koliko to ljudi grad zaposljava sveukupno pa cemo to usporedit sa drugim gradovima takve velicine u hr a i u europi pa cemo tocno moc rec dali je previse ili nije.. evo ti mi nadji za pazin a ja cu nac za ostale. + nekako san siguran da bi u zapadnoj europi taj broj bija manji, a to znaci ili da su oni pametniji ili racionalniji..

      u pocetku ove rasprave je bilo: “More more, sve se more znat, sve ča znam ću ti reć, samo pitaj..” ili “Nema problema, rado ćemo vam odgovoriti.” a kad san ja stvarno poce postavljat malo “teza pitanja, e onda se je to brzo pretvorilo u: “ma nemoj, a ti si što, lijen? sve što tražiš ti je javno dostupno, ne trebam ti ja…”, “idi u Grad pa pitaj što te zanima..” i tako.. kao i vi i ja se volin igrat sa igricom: “građani imaju pravo znati” tako da i dalje ocekujen vase odgovore, i to na (da se ne zaboravi):
      a) koji clanovi nezavisnih poslovno suradjuju sa gradom i u kojim to projektima (ima vas samo 3 tako da ti to stvarno nebi trebalo bit tesko doznat..)
      b) u kojim su udrugama clanovi nezavisnih (i dalje vas je samo 3 pa ni to nebi tebi treba bit problem doznat ioaki su u pocetku reka da ste samo u planinarima, trickerima i radioamaterima da bis kasnije ipak prizna da ste i jos u nekim udrugama)
      c) razlike u financiranju tih udruga prije i nakon ca su vasi clanovi usli u vjece grada
      d) tablica bodovanja i ko je je sastavi..
      i to sve u duhu onih pocetnih izjava “samo pitaj”..

      sve vise i vise uzivam u ovoj igrici “građani imaju pravo znati”i nadan se da shvacas i uvazavas moju zelju za znanjem..
      pozdrav i unaprijed hvala na odgovorima!

     2. tomcub napisao:

      drage volje bih ti sve odgovorio, ali moram nešto i raditi, ne mogu noćima i danima s tobom diskutirati, nezavisni u petak navečer imaju sastanak pa te ovim putem pozivam da nam se pridružiš na sastanku, ako želiš doći pripremiti ću ti sve ovo što tražiš sa dokumentima i nabaviti ću ti tablicu koju želiš, tako će ti u dva tri sata puno toga biti jasnije

     3. aaa napisao:

      gledaj, “nezavisni” su zapoceli igricu “građani imaju pravo znati” (a ja san se samo odusevljeno prikljuci) u kojoj “nezavisni” postavljaju javno pitanja i isto tako javno objavljuju i odgovore na ta pitanja tako da ih svi gradjani mogu vidit. e sad, posto ti govoris da bis mi rado odgovori na moja pitanja i spreman si spremit odgovore za petak, ja bin te moli da ti stvarno spremis te odgovore za petak ali da umjesto da ih meni u 4 oka kazes – da ih objavis tu! ako mozete objavit pitanja i odgovor u vezi puckog otvorenog ucilista, siurno vam nece bit tesko i to tu objavit. tako da i za to gradjani mogu doznat odgovore.mozda neces imat ni vremena sve to spremit za petak ali nema problema, svi mi radimo, shvacan to. ti ljepo spremi pa ih objavi kad stignes, samo bin te moli da mi kazes samo otprilike kad bi to moglo bit (za koliko dana) i da ljepo tu otvoris novi clanak (kao ca je otvoren za uciliste) i da to sve ljepo objavis. mislin da bi to bilo posteno. ne?
      hvala na odgovorima i izvinjavam se na dragocjenom vremenu tu potrosenom!

     4. tomcub napisao:

      ma da ne bi ti vodio igricu, ne ne, nećemo tako, ja ću ti spremiti odgovore, ti dođi po njih pa ih sam tu objavi, građani će opet znati, a i ti ćeš imati veliku ulogu u tome

     5. yyyyy napisao:

      aaa svaka ti čast na upornosti.Stvarno si tić.
      Bolje pitaj svoju ekipu kako je financijski stala prije i pokle bavljenja politikom:

      Šipraka?
      Merlić?
      Gortan?
      Zgrablić?
      nastavi niz…

      Ovi brižnjaci nezavisni da su 100 let u vijeću ne moru maznut ni namestit javnih natječaja i radova kao “ekipica” koja je imala apsolutnu vlast 15 let.

      Nezavisni su pojeli govno i šli se drkat čak i s HDZ-om samo da se taj apsolutistički način upravljanja gradom fini jedanput zavajk. I ne pozabi da je jedino u Pazinu na vlasti prava demokracija(IDS,NGL,HDZ,SDP,HNS,HSU) u kojoj svi vjećnici moru sudjelovat.
      Da je lako ni a da kenjaš,kenjaš.

     6. mario napisao:

      Bravo!

    2. njnjnjnjnj napisao:

     aaaaa, lagano si kontradiktoran sam sebi….pričaš o moralnosti, na kraju ti je teško izać na izbore…piliš tu za 20 tisuća kuna ,koje ti je Tomcub izreferirao zašto i kako su potrošene, stvaraš teorije zavjera o vijećnicima i udrugama, mada ih sve imaš na internetu, pa lako uoči razliku.potrudi se malo sam doći do podataka. nakoncu, nisi komentirao prvi komentar nakon odgovora S. Matijašić?

     1. aaa napisao:

      molin te da mi objasnis zasto zan kontradiktoran ako prican o moralnosti a na kraju ne izlazin na izbore??? ajde objasni mi tu logiku ako mozes.. dozvoljavas mogucnost da mi se ne svidja program ni jedne od stranaka i da zato npr ne izlazin na izbore? zasto bin bas treba komentirat prvi komentar?? to je pod obavezno ili?

     2. njnjnjnjnj napisao:

      preočito je da ne vidiš šumu od tolikih drva.
      neizlazak na izbore znači da se slažeš sa sistemom funkcioniranja – u ovom slučaju je pasivnost negativna. moralnost nema veze s time niti sam je dovela u vezu. to je spomenut ou kontekstu nabrajanja. Lokalni izbori su najbitnija stvar za život grada u razdoblju od četiri godine. i ne samo to, sad bi ti Čubrić treba odgovorit na pitanja do kojih moreš doć i sam. Do broja zaposlenih u gradu moreš doć ako obrneš jedan broj u roku od minute, a vjerojatno ima i popis svih na webu. “zasto bin bas treba komentirat prvi komentar?? to je pod obavezno ili?” – kao ča piliš Čubrića jer je napravi neko delo za koje je stručan i sposoban za puno manje para, ne piliš neke druge, kao ča prvi komentar govori. A bit će da je više od 20 tisuća kuna u igri.

     3. aaa napisao:

      ovo je odgovor i tebi i yyyyyy. to da neodlazak za izbore znaci i da se slazem sa sistemom funkcioniranja mi nikako nije jasno, mozes mi ti objasnit? (ako se slazem sa sistemom, zasto ga sad kritiziran??) ja mislin da niti jedan od kandidata ili stranaka na glasanju ne valja i ne zelin dat moj glas. jednostavno! a te pricice, kao “svi kradu ali ovi kradu manje” kod mene ne prolaze. ja svoj glas ne dam nekome ko “krade” pa makar to bilo i malo. dalje za yyyyyy nije u redu od tebe da prozivas javno ljude imenom i prezimenom (ili samo prezimenom – svejedno svi znaju na koga tocno mislis) kojih uopce nema tu i ne mogu se branit bez ikakvih dokaza i pogotovo tako da se prvo ti ne predstavis. drugo je to ca ja sad radim, cubric je tu i moze se branit sam (uostalom ja ga ni za nista ne optuzujem, samo pitan). isto to vrijedi i zasto ne postavljam nikakva pitanja ni ids-ovcima ni direktorici ucilista. nema je tu! da nema ni cubrica tu nebi postavlja ni pitanja oko nezavisnih!

     4. tuitamo napisao:

      ma di je to “tu”, kao njih nema, a njega ima ???? sta su oni nepismeni da ne mogu napisat odgovor?!?

     5. yyyyy napisao:

      Ne prozivan ja nikega nego si me samo podsjeti na činjenicu da je poli nas bitna a nekad i dovoljna partija pa da u životu i na delu mic po mic greš zgoron dokle ne postaneš batica.Partija je ta ka ti odpire vrata i lokote.Ti ne moraš sam imat “prste u pekmezu”.Ne moraš ti niš ukrast.To rješava sistem.Pogotovo ako je toliko politički moćan i kad ima apsolutnu vlast kao ča je bi IDS tolika leta lokalno ili HDZ državno.
      Navedena gospoda su kao ča znaš samo ugledni i utjecajni građani a uz to i uspješni poduzetnici. ;)

 7. ISTRIAN napisao:

  BRAVO NEZAVISNIMA…
  NISAM GLSA ZA NJIH, ALI SVIĐA MI SE SVE ČA SU DO SADA POKRENULI., I TO ČA ZAGOR IMA MUDA DA ZABADA NOS KAKO REČU DI ne-RABI I DA O TEMU JAVNO PROGOVORI.
  SVAKA ČAST SAMO NAPRID

 8. aaa napisao:

  “Komentirao/a: tomcub

  10.12.2009 12:54:05
  ma da ne bi ti vodio igricu, ne ne, nećemo tako, ja ću ti spremiti odgovore, ti dođi po njih pa ih sam tu objavi, građani će opet znati, a i ti ćeš imati veliku ulogu u tome.”

  a tako smo ljepo bili poceli.. (“More more, sve se more znat, sve ča znam ću ti reć, samo pitaj..” ili “Nema problema, rado ćemo vam odgovoriti.”) i onda sad ovako?? ca se je to promjenilo??ja na kraju nisan dobi potpuni odgovor ni na jedno od mojih pitanja..
  imas neki konkretan razlog zasto ti to sam nebis objavi, posto si ti tu i administrator a i jednom kad sastavis te odgovore, lako ces copy/paste tu.. inace ova igrica nema smisla.. kakva su to pravila?? to ispada da ustvari pravi naziv “nezavisni imaju pravo znat (a i objavit)”.. normalno bi bilo ako vec stvarno nemas ca skrivat i ako je stvarno sve po zakonu da ljepo odgovoris na ta moja pitanja i otklonis svaku sumnju! i to tako da ne samo ja, nego da svi mogu vidit kako ste vi (“nezavisni”) moralni i kako radite sve po zakonu.
  u medjuvremenu mi je jos jedno pitanje palo na pamet.. ;-)
  dali ipazin.hr dobiva ikakvu pomoc (bilo financijsku ili neke druge vrste) od grada za ovaj site?
  hvala na odgovorima!

 9. tomcub napisao:


  “imas neki konkretan razlog zasto ti to sam nebis objavi, posto si ti tu i administrator a i jednom kad sastavis te odgovore”

   
  imam, ne mogu toliko vremena trošiti na tebe, ja ti odgovorim na set pitanja, a ti ćeš postaviti sljedeći set, i dalje stoji, rado ću ti odgovoriti, ali za dva tri sata razgovora riješimo ono što me ovdje možeš danima navlačiti, sad bi ja tebi postavio pitanje, da li ti imaš neki konkretan razlog da se ne želiš naći s nezavisnima?
   

  u medjuvremenu mi je jos jedno pitanje palo na pamet.. ;-)
  dali ipazin.hr dobiva ikakvu pomoc (bilo financijsku ili neke druge vrste) od grada za ovaj site?

   
  bože sačuvaj, naravno da ne, ne bi primili takvu pomoć niti da nam je nude

 10. njnjnjnjnj napisao:

  “to da neodlazak za izbore znaci i da se slazem sa sistemom funkcioniranja mi nikako nije jasno, mozes mi ti objasnit?” – oprosti, nisam ti u mogućnosti objasnit. ne kapin ča san stila reć. luda san. priznajen, nisan popila medežiju danas.
  “nema je tu!” – tako je u pravu si, a odgovor na pitanje Valtera Milohanića je stavi neki drugi. Ne ona.
  tako. sad lipo utipkaj ča znači chat, a ča znači portal, pa i meni i tebi i svima bude jasno, ča znači kad je neki tu, a ča znači kad je neki negderi drugderi.

  1. aaa napisao:

   “nema je tu” znaci da ne sudjeluje u ovoj raspravi, tj. ne komentira (mozda i da, ali ne pod svojim imenom i to ja nikako ne mogu znat) clanak. a njen odgovor na koji se ti pozivas se nalazi u clanku koji NIJE postavila ona vec administrator. a to ti i ljepo pise gore na vrhu: “Objavio/la admin, 08. Prosinac 2009. 22:57, čitanja:637”.. nako toga sljede komentari kroz koje tece ova nasa rasprava.. evo zato ona nije tu! razumis sad? (evo ja san ti sve lipo objasni tako da ti ni ne moras upisivat nigdje nista..)

 11. aaa napisao:

  “bože sačuvaj, naravno da ne, ne bi primili takvu pomoć niti da nam je nude”
  e vidis kako mi brzo i lako odgovoris kad je “sve cisto”.. isto tako ze pozivan (tebe a i ostale “nezavisne”) da rascistite sva ova pitanja tu, javno! pa da napokon iman i ja za koga glasat.. a zanimljivo je kako nemate vremena tu meni odogovorit ali zato imate vremena postavljat pitanja i komentirat u igrici “gradjani imaju pravo znati”. zasto ako si vec moga copy/paste-at stvari povezane sa puckim ucilistem ne mozes i stvari koje se ticu vas?? zasto bi ono trebalo bit javno a ovo ne? zasto o onome niste raspravljali “u 4 oka” u petak nego sad tu?? koja je razlika izmedju vas i “njih”?? ako o njima razgovaramo tu (na ipazin.net) e pa onda mozemo i o vama. ili nismo bas dosljedni a?
  hvala na odgovorima i dalje..

  1. PufPant napisao:

   more ti napisat ča će… ma si šljute, i ti veruješ ča ti tu neki piše po iPazin.HR ehehe.
   zato ti je lipo reka tomo, hodi si po informacije sam, lipo iz prve ruke, od svih politicara, firmi i udruga u Pazinu, hiti to sve u jedan eksel i ćeš dobit buhtl… uu.. onega.. pitu!

  2. tomcub napisao:


   “e vidis kako mi brzo i lako odgovoris kad je “sve cisto”.”

    
   odgovori sam ti zato jer mi je za odgovor dovoljna jedna rečenica, a ne zato što ostalo “nije čisto”
    
   i dalje ne želiš čuti što ti govorim, i ono će biti javno, ali ćeš ti odraditi dio posla, zašto mi ne želiš odgovoriti zašto se ne želiš naći s nama?, nego seruckaš bezveze mi, vi, oni, svi su isti…

 12. Astronaut napisao:

  Čuj aaa, ti si kao i većina ekipe u Pazinu naučena da ti se servira sve pod nos… tomcub ti je odgovorio kako je odgovorio da ti je i nacrtao u 3D još uvijek biš bio nezadovoljan. Kao što je tomcub sjeo i naučio kako stvari funkcioniraju u sistemu tako možeš i ti… o moralnosti neću jer je sam sistem u državi nemoralan…

 13. podrska napisao:

  evo mene isto zanima odgovor na sva ova pitanja koja je “aaa” napisa. tako sad ne moraš toliko vremena trošit samo na njega nego imaš još jedneg stanovnika grada pazina kojeg to zanima. vjerojatno postoji još dosta ljudi koje sve to zanima ali in se neda pisat tu komentare, pa ih ovim putem pozivam da ipak i oni podrže našeg junaka “aaa” i samim time daju “tomcubu” do znanja da ne troši vrijeme samo ne jednog potencijalnog glasača čiji im glas nije presudan pa mu se neće ulizivat. hvala unapred

  1. tomcub napisao:

   Evo za tebe i kolegu:

   1. i dalje neznan sa kime si se tocno ti dogovori u gradu oko toga? + dali postoji neki ugovor o odrzavanju tih stranica? i ako da koliko dobivas jos mjesecno za to? dali si izda racun gradu za taj posao?

    
   Dogovarao sam se sa većinom pročelnika i ondašnjim gradonačelnikom, ugovor o održavanju ne postoji jer nema održavanja, da li je to pametno – nije, račun sam naravno izdao, da li ga ti možeš vidjeti – možeš, da li ću ga ovdje objaviti – neću.
    

   2. zadovoljan san sa tvojin odgovoron, samo me jos zanima kad ces to prosljedit prijedlog pravnicima u gradu da oni naprave aktove pa da to svi skupa na kraju izglasate na vjecu? dali ce to bit za 10 dana, mjesec ili godinu – otprilike?

    
   Kada i ako to dogovorim sa ostalim vijećnicima, kada će to biti – ne znam, ne ovisi o meni.
    

   3. ajmo ovako, mozes ti meni rec koliko to ljudi grad zaposljava sveukupno pa cemo to usporedit sa drugim gradovima takve velicine u hr a i u europi pa cemo tocno moc rec dali je previse ili nije.. evo ti mi nadji za pazin a ja cu nac za ostale. + nekako san siguran da bi u zapadnoj europi taj broj bija manji, a to znaci ili da su oni pametniji ili racionalniji..
    
   Prema podacima na ovoj stranici http://www.pazin.hr/index.php?kontakt Grad Pazin zapošljava 35 ljudi + Gradonačelnik, ostalo si rekao da ćeš ti.
    

   4. a) koji clanovi nezavisnih poslovno suradjuju sa gradom i u kojim to projektima (ima vas samo 3 tako da ti to stvarno nebi trebalo bit tesko doznat..)
    
   Za sebe sam napisao i ponavljam, web stranice prije 3 godine (bez održavanja), Zagor surađuje sa Pazin d.o.o., firmom u gradskom vlasništvu, prema pozivu na intervenciju, detalje ne znam, a i kad bih znao, ne mogu pisati o njegovim poslovima, ne zato jer je to tajna, nego zato što bih sigurno nešto krivo napisao, jedino pamtim jer to često ponavlja, da ima zabranu dobivanja papira za natječaje Grada, detalje ne znam, Irina, koliko znam, nema nikakvu poslovnu suradnju sa Gradom ili firmom u vlasništvu Grada
    
   b) u kojim su udrugama clanovi nezavisnih (i dalje vas je samo 3 pa ni to nebi tebi treba bit problem doznat ioaki su u pocetku reka da ste samo u planinarima, trickerima i radioamaterima da bis kasnije ipak prizna da ste i jos u nekim udrugama)
    
   Ja, Trickeri i Radioklub Pazin, Zagor SPD Hiperaktiv, za Irinu ne znam, planinare nisam spominjao, to si nešto pomiješao
    
   c) razlike u financiranju tih udruga prije i nakon ca su vasi clanovi usli u vjece grada
    
   Otkada sam ja u vijeću (cca 6 mjeseci), nije bilo nikakvih razlika u financiranju, Zagor je u vijeću već dosta godina, razlika u financiranju SPD Hiperaktiv onda (prije cca 5 godina) i danas sigurno postoje, zato jer su odonda do danas većini gradskih udruga povećana sredstva
    
   d) tablica bodovanja i ko je je sastavi
    
   Sastavila ju je Zajednica sportskih udruga grada Pazina i odnosi se samo na sportske udruge, ja tablicu nemam, a možeš je dobiti u toj Zajednici na adresi Grada, nema šanse da to radim za tebe
    
   i dalje te pozivam da dođeš na sastanak Nezavisnih jer ćeš tako u kraćem vremenu saznati puno više informacija, možeš čitati prijedloge raznih odluka, možeš čitati prijedlog proračuna do najsitnijeg detalja, ne traži da ti ovdje objavljujem detalje proračuna jer se radi o nekoliko stotina stavaka.

 14. aaa napisao:

  mislim da nije u redu uzet sami dio pitanja i odgovorit samo na taj dio i kao sad je to to.. nisi mi odgovori dali je moralno to da ti dobijas posao vrijedan 20000 kn bez ikakvog natjecaja.. tvoje misljenje, moralno ili ne? sa kim si tocno sklopi taj dogovor u 4 oka vrijedan 20000 kn da bas ti radis sluzbene stranice grada? ime i prezime me zanima! pretpostavljan da je to bivsi gradonacelnik jer je on glavni (ne vjerujen da procelnici mogu nekome dat posao vrijedan 20000 kuna bez natjecaja samo tako. ili mozda ipak mogu? + imena tih procelnika) bija onda ali stija bin da mi ti to potvrdis. isto tako dali i ostali clanovi “nezavisnih” sklapaju poslove sa gradom bez javnog natjecaja?

  koliko ja znam, da svakoj sjednici gradskog vjeca a u sklopu dnevnog reda, vjecnici imaju pravo postavljat pitanja. zasto ti onda nebis moga odmah na sljedecoj sjednici postavit pitanje o dodjeli poslova manjih od 70000 kuna bez natjecaja?! zasto bis se treba dogovorit sa ostalima, ti jednostavno postavi to pitanje. pa ljepo nakon toga pokreni usvajanje tog novog (i moralnog) pravila..

  samo san kratko isa pogleda koji su to clanovi “nezavisnih” i medju njima ima sigurno jos koji su i clanovi udruga koji dobijaju neke novce od grada.. a ti posto si u radio klubu i trickerima sigurno mi mozes rec koliko ste dobivali od godinu po godinu, tako da otklonimo svaku sumnju da su se ipak povecavale donacije grada kod kad su “nezavisni” usli u gradsko vjece.. e isa san na net, i nasa nesto o pazin wireless-u.. sigurno bi se i o tome naslo svasta zanimljivog? ili da ne pitan ipak nista o tome?

  o broju ljudi zaposlenih u gradu, hvala! a ja cu se potrudit da doznan kako je u drugim gradovima ove velicine (i kod nas i u inozemstvu) pa cemo usporedjivat..

  a i nakon svega toga skupa neznan kako se se vi mozete zvat nezavisni.. puno vasih clanova ili privatno ili kroz razne udruge ipak od grada dobiva razne poslove i novce za neke svoje hobije.. znaci, u gradu su do sad bili na vlasti ids-ovci i vi ste kao protiv njih a ipak ste dobivali od njih poslove i to bez javnog natjecaja?!? e pa… tu mi nesto smrdi.. i to jako!

  1. bbb napisao:

   daj Ugo otpili više i ne skreći s teme iz članka, Sonja se može i sama branit

 15. aaa napisao:

  :-D :-D :-D a nisan ugo..

 16. poanta napisao:

  aaa, cisto da znaz da postoji i Zakon o javnoj nabavi koji ni jedan nezavisni ili zavisni član vijeća, a ni svi skupa ne mogu promijenit. izguglaj si malo te zakone, nemoj Tometa za sve maltretirat, ako neznas kako ima ki će te uputit.

 17. info napisao:

  Edi Ćus ids. predsjednik nogometnog kluba kluba Pazinka 200.000,00kn udruga, 150.000,00 kn održavanje terena, Armando Lušetić ids- tajnok zajednice sportskih udruga 150.000,00kn bruto plaća, plus putovanja i dnevnice… sve to i mnogo više na stranicama grada – proračun iz službenih novina. Gore su ti i sve udruge.

 18. aaa napisao:

  nisan ja reka (bar nisan jos ) da nesto nije po zakonu bilo, ja san reka da nije ok dogovarat poslove koje placa grad od nasih novaca sa nekim u 4 oka bez ikakvih javnih natjecaja!! i to poslove vrijedne cak 20000 kuna! (za mene je 20000 kuna bas puno!!)

  a i jedna stvar mi je tu zanimljiva.. gotovi svi tu brane cubrica.. ca, vi ne placate porez?? vas ne zanima na ca i kako grad trosi VASE novce??? nije li i vama u interesu da se stvari stave crno na bjelo?? sve preko natjecaja i uz racune kao dokaz.. obican gradjanin bi treba mene podrzat sad a ne… ali dobro, kako cete, mogu ja i protiv vise njih. pogotovo ako san u pravu!

  1. tomcub napisao:

   pacijent :)

   1. aaa napisao:

    ja tebe nisan vrijedja..

    1. tomcub napisao:

     joj oprosti, neću ni ja više tebe

    2. tomcub napisao:

     ča te još zanima, wireless? ali nemoj mi pisati romane

     1. aaa napisao:

      necu vise pricat sa tobom o tome jer vidin da ne podnosis bas kritiku.. (moga san to skuzit jos onda kad si reka da si sigurno najbolji webmaster u gradu?!?) a nadan se da su drugi kroz ovu raspravu vidili da vam ipak onaj naziv nezavisni i ne stoji bas previse

     2. tomcub napisao:

      zašto nećeš pričat? ča san ti stori? ok, nisam najbolji, Guštin je bolji :)

     3. aaa napisao:

      ako ipak nisi najbolji, zasto si onda bas ti dobi posao vrijedan 20000 kn za izradu sluzbenih stranica grada i to bez ikakvog javnog natjecaja??

     4. tomcub napisao:

      nemam pojma…i don’t remember
      ti je sve ok s kompom?

     5. aaa napisao:

      a sjecas se bar sa kim si se to tocno dogovori?? ime i prezime, pa cemo njega pitat zasto si bas ti dobi taj posao. mozda se on sjeti..

     6. tomcub napisao:

      hihi nešto mi ona cura izgleda mlada…da okrenem 92

     7. aaa napisao:

      koja sad cura??

     8. tomcub napisao:

      ne kužiš foru, ajde dobro, ča si me pita, da li se sjećam s kim sam točno dogovori? san ti reka, sa svima pomalo, a bivši gradonačelnik je potpisa ugovor o izradi, njega pitaj

     9. aaa napisao:

      skuzi san foru, ali ceka san da to eksplicitno kazes.. ali tek onda bis se bija “osramoti” inace znan da mi mozes bez problema doznat ip adresu ali dalje od toga ipak ne mozes tj neznas.. nema veze, okrenu si to na salu pa cu i ja.. ;-)

      a ca se tice pitanja.. e sad, da vi ne “poslujete” tako sa gradom tj ste stvarno nezavisni pita bis ga lako ti. ko ca bis pita i za sve ostale takve poslove koje grad dogovara bez natjecaja. jebiga kad NISTE nezavisni to ipak ne mozete..

     10. tomcub napisao:

      hihi, a zna san, bi biš stvarno pacijent pa si popuši foru,
      ča da ga pitam točno?

     11. aaa napisao:

      pa za pocetak bis ga moga pitat dali je da jos koje poslove “nezavisnima” tako, bez ikakvih natjecaja.. provaj to pitat i kolege iz stranke, mozda se oni i sami sjete..

  2. mario napisao:

   Zamoran si, a uz to ili ne kapiš ili se praviš šunjav. I samo da ti bude laške Tomo je predobrar i prepošten da bi za sebe nešto učinija. Ne sumnjaj izađi na izbore, još bolje kandidiraj se i progledaj.

   1. Fiskultura napisao:

    S dužnim poštovanjem, ali ovo zvuči kao na primjer scientologija ili nešto slično. Join and … nešto. :)

   2. aaa napisao:

    ma ljudi, razumite kako se glupo ponasate, svi vi koji kao branite tomcuba-a a napadate mene… razumite da ga nemate ni ca branit kad ga ja ni ne napadan! ja samo postavljan pitanja! sad, druga je stvar ca on na ta moja pitanja ne zeli odgovorit pa stvara sumnju i meni i vama (pa valjda ga zato i “branite”). sam si je kriv! najprije je pocelo to tako da me je on sam poziva da pitan ca me zanima, a kad san poce pitat.. e sad nezna odgovorit. tj iskreno, ja mislin da zna ali da nece! a to zasto nece, znate i vi (duboko u sebi.. ;-) ) i ja..
    inace, ja svoje odgovore i dalje cekan.. (a iman i jos jaaaaaako puno drugih pitanja i prijedloga)

    1. Galjardo napisao:

     Liepi moj, ali na žalost glupi i indoktrinirani “aaa”. Si ti kad ču za Zakon o pravu na pristup informacijama? Pročitaj ga.

     1. aaa napisao:

      evo procita san ga, a sad mi ti objasni zasto san ga treba procitat?? i di to ja grijesin?? citiraj mi taj clanak ako mozes.. pametni..

     2. Galjardo napisao:

      Odlično. Ne griješiš skoro nigdje. Samo biš da sve za tebe dela neki drugi, a do svake informacije moreš doć i sam ovako:
      http://pazin.hr/index.php?id=197,590,0,0,1,0

     3. aaa napisao:

      da. to znan i sam. ali.. postoji tu jedan veliki ali.. tj. dva velika ali..
      prvi je: pazin je mali grad, svi sve znaju i kad bin ja isa tako postavljat pitanja u grad, sigurno bin se nekome zamjeri a to ne zelin! ovako, anonimno mogu do informacija i bez da se zamjerim!
      drugi: tomcub je u gradskom vjecu i sigurno ce on lakse od mene doc do takvih informacija! njemu bi (valjda) trebalo i odgovarat da se zamjeri tj da razotkrije neke nepostene radnje unutar grada (ako takve uopce i postoje) a koje se ticu njegovih politickih “protivnika”. to bi bija samo + za “nezavisne”.. dalje, on bi treba u gradu bit radi nas, radit za nas, potrudit se za nas, uostalom i placu neku dobija (valjda) tamo za to?!? ono “na usluzi gradjanima” valjda znaci nesto?? a i najvaznija stvar, nikad ga ja ni nebin toliko gnjavi da on sam ni reka da ga slobodno pitan!!

      “Komentirao/a: tomcub

      09.12.2009 23:40:10
      More more, sve se more znat, sve ča znam ću ti reć, samo pitaj, ”

      ali glavno je pitanje: zasto mi tomcub ne zeli sam dat te informacije javno? (a reka je da bin ih “u 4 oka” dobi, znaci da ih ima..)

 19. podrska napisao:

  ja recimo plaćan porez ali me i ne zanima baš di mi idu pare jer znan da ja to ionako u ovako sjebanen sistemu neću nikad moć kontrolirat i koliko god dobri ljudi došli na vlast ovaj sistem će ih po meni uvijek sjebat. zato više ne glasan (a i kad san glasa uvijek san glasa za sebe-nevažeći listić) i mislin da više ni neću. a već kad govorimo o nezavisnima moren reć da mi se čubrić ili kako se već zove makar ga ne poznan osobno nikako ne sviđa (da uljepšan malo). ima san dosta kontakta s njin tu na ipazinu ( brisanje komentara koji mu se nisu sviđali (ne samo uvrede) i tako to…) i mislin da ni zasluži moj glas. a i znan za neke druge nezavisne koji su nekin ljudima (svojin prijateljima inače) brutalno srali kad su in ovi poslje izbora rekli da nisu glasali za njih. neću spominjat imena jer me ne zanima da li mi vjerujete ili ne a i ako to čitaju ti ljudi će forši sami priznat makar ne vjerujen baš. meni sve to nezavisne čini istin ljudima (da opet ne vrijeđan) ko ovi ča su ovi po sdp-u hdz-u i drugin strankama i i dalje mislin da mi nisu dali razlog da glasan za njih. to je samo mišljenje jedneg od građana koji ne vidi smisao u temu da se predstavi. uglavnon poanta je u temu da san definitivno protiv sistema više nego protiv svih tih ljudi u politici i mislin da smo upali preduboko u govna da bimo za mojeg životneg vijeka izašli iz njih na neki drugi način osim direktnon nasilnon akcijon koju ni ja neću pokretat jer iskreno ne namjeravan žrtvovat svoj život za druge debile kojima se kao ni meni neda niš poduzimat prvi. i zato ne očekujen niš od nikega i ne glasan za nikega i mrzin svih i zapravo sad san sam sebe hiti u depresiju i gren se ubit pa pasajte do mosta za nekih pol urice (samo da ča pojeden prije, ne volin umrit lačan) ako bite stili vidit… niš… jer je preškuro… ali morete poć zlešinarit 13 kun iz đepa u jaketi s kojon ću se hitit… pa si morete poć kupit škatulu yorka… forši popijen i viagru ako bi koja nekrofilka stila ča zvrebat večeras… pozdrav okrutni svijete

  1. tomcub napisao:

   i ja san se zajebava…obrisano…živ bio

   1. podrska napisao:

    sad ne znan da li da se smijen ili da plačen od sreće ili od tuge. a nisi mi treba zbrisat komentar baš je bi zabavan. ali finimo s tin ajde. sad je to postala zajebancija a do sad ste ti i aaa imali baš produktivnu raspravu. makar ti moran reć da mi se nikako ne sviđaš (makar tebi to znači samo da te još jedan pazinjan ne voli) i da mi se ne sviđaju tvoji stavovi ni stavovi ostalih nezavisnih. i ponavljan da mislin da politika sjebe i najbolje ljude. to je samo moje mišljenje jušto ako te zanima. ne govorin to jer želin da se zbog mene promjenite ili tako nešto. samo govorin pa ki pročita pročita već kad san tu. se kapimo ča ne? pozdravljan vas i nastavite vi lipo bez mene i škužajte ako san vas prekinu

    1. tomcub napisao:

     Ma sve ok, ne moram ti se sviđati ni ja ni ostali nezavisni, mogu s tim živjeti, imaš tu u Pazinu bogatu ponudu stranaka, imaš IDS, SDP, HDZ, HNS i Nezavisne, a znam, svi su za k. a jbg tako je to …politika je kurva

     1. sova napisao:

      in cubric we trust!

  2. fanovac napisao:

   Moj Idol !!!

 20. Mae napisao:

  aaa:

  Ako nekog smeta kada, zasto i koliko su placene stranice grada Pazina evo ima jos prilike da se pokazete, stranice se rijetko updatiraju pa neka se aaa javi nadleznima i:
  a) prijavi se kao dobrovoljac za odrzavanje istih, iz ciste ljubavi, kao sto sam kaze :-)
  b) preda ponudu Gradu da za recimo 500 kn (ili iznos koji on smatra prikladnim) mjesecno odrzava stranice

  Da je Tomcub sjedio i lupao u prazno ne bi ni on dobio taj posao. Shvacas poantu?!

 21. aaa napisao:

  ne! nisan ja webmaster! a jedini pravi razlog zbog kojeg je tomcub dobija taj posao je prijateljstvo (ili poznanstvo) sa bivsim gradonacelnikom!! (on je sam napisa da mu je bivsi gradonacelnik odobri ovaj posao!)

  1. joj napisao:

   dragi aaa, ti ne samo da si psihopat, nego si uporni psihopat što me pomalo već nervira, jer svakodnevno pratim ipazin. na početku mi je bilo drago da si upotrebio egzaktna pitanja za preispitivanje tomcuba (i nezavisnih) što je pohvalno, ali ti je oštrica tupa jer preispitivaš nešto što nema utemeljenja, štono bi se reklo drkaš u prazno na vlastiti račun, a pritom si bezobrazan. Pritom nisi bezobrazan riječima već manipulacijom, neistinoljubivošću i sitničavošću koja je, nadam se, primjetna većini ljudi. Srami se!!! srami se radi iskrivljavanja srami se i ako misliš da si neki borac za pravdu, jer si sitna duša koja ne zavrjeđuje mnogo spomena…Ako imaš koju konkretnu ljagu ili optužbu kaži je odmah i stani iza nje imenom ili (što bi se reklo) zauvijek šuti.
   Ljudina si od tri milimetra kad ti daju kantrigu, a bez nje još si i manji.

  2. Mae napisao:

   Pa prijateljstvo mu je mozda jedan od razloga (ne ulazim u to) ali svakako ne jedini, stranice su moderne, funkcionalne i nista im ne fali (osim redovnijeg informiranja no to nema veze sa njihovom izradom) – dio razloga sto je dobio posao mora valjda biti i sto zna taj posao!

   Ne poznam doticnog ali smeta me ovo tipicno pazinsko, ako se nista ne napravi – nije dobro, ako se nesto napravi – opet nije dobro.

   Ima jedna dobra narodna, sutnja je zlato. To ce reci ne gundjaj sto je netko nesto napravio ako ni ti sam nista nisi napravio :-)

   1. nova_podrska napisao:

    ma vi drugi ste psihopati i budale (škužajte ča van moran tako reć) kad ne kapite ča van aaa pokušava objasnit. stvar je u temu (ja mislin baren) da zakurac ta spika nezavisnima “da će svima sve reć” (ili kako su to već stručno nazvali, ni bitno) ako će kad ih nešto pitaš skrivat neke podatke ili skretat s teme i vrijeđat ko da imaju 10 lit i pustit da ih neki isprovocira sa 2 komentara na internetu i govorit da si neke podatke moremo i sami nać. pa i prije smo si ih mogli sami tražit koja je onda svrha tega? s tin dokazuju da su totalno isti ko svi drugi političari i da se ne isplati za njih ni glasat. ja san tako shvati to ča je aaa sti reć, će me ispravit ako ni istina. mislin da ni sti samo tako reć da su zakurac nego in je bar da šansu da dokažu da nisu. ali ni in uspjelo.

    1. aaa napisao:

     bravo! bas tako, bas to san misli rec! ustvari san to i reka ali bi rec da neki ne mogu ili ne zele to shvatit. i jos jedan savjet za tebe – nemoj sa spustat na njihovu razinu, neka oni vrijedjaju vec kad druge argumente ni nemaju.. a ja odgovore od “nezavisnih” i dalje cekan..

 22. DA napisao:

  pa nije bas tako, aaa je odlično skrenuo pažnju sa priče, a to je ravnateljica PUO-a… To je izvedeno sofisticirano i planski, tako je najlakše zaboravit subjekt. AAA ili je Sonja ili neko njoj blizak. A dobra je to taktika, vidite da se na nju potpuno zaboravilo u ovim raspravama. Makar su to trucanja 15-tak uvijek istih i nema bas nekog utjecaja na bilo sto.

  1. aaa napisao:

   nisan ni sonja a ni njoj blizak.. nego je stvar u tome da nje nema tu, tj. ne sudjeluje u ovoj raspravi pa mi je glupo da postavljan pitanja “u prazno”.. inace, ja bin najvise voli kad bi mi tu dosa sam jakovcic.. njemu iman najvise takvih pitanja za postavit. i slazen se da je ova rasprava otisla dalje od teme clanka ali ja san siguran da “nezavisni” nece otvorit poseban clanak pod imenom npr. “gradjani zele znati malo vise o nezavisnima”, a mogli bi jer je jedan njihov clan administrator tu.. evo, pozivam ga da to napravi!

   1. xyz napisao:

    Ma nisu tu ni hdz-ovci,ni ids-ovci,itd. pa po njima ne seres (oprostite na izrazu)…Slazem se da imas sve to pravo znat (ti ili bilo tko drugi koga zanima),al ne razumijem zasto si uhvati Cubrica u peglaonu ???
    Pa imaj barem obraza pa se predstavi,ako neces tu pred svima nama,onda bar u cetiri oka,ja sam sigurna da ce on drage volje s tobom popricat… I usput,budi faca pa i ostale vijecnike (na svih mislim,ne samo nezavisne) ispilaj… Btw,ovo stvarno poprilicno mirise na neko skretanje s teme…

    1. nova_podrska napisao:

     ne kapin zaš ste vi svi nabrijani na to predstavljanje. ča da se predstavi biš mu ti kao šla reć koju besidu na ulici? ajde potpiši se ti prva da vidin kega to moran imat strah. :) naravno da se zajebavan ali razmisli malo, njegov ili moj ili tvoj ili bilo čiji identitet tu ni bitan. on je stanovnik oveg grada i to je jedino ča bi ljude koji mu odgovoaraju trebalo zanimat. ča da je taj aaa neka “važnija” i moćnija osoba bi dobi više informacija i bi tomcub odjedanput naša više vremena za mu odgovarat nego da je neki grobar? :) kužiš ča mislin reć? on je jedan od stanovnika grada i to je to…

     1. n napisao:

      on je jedan vrlo nezaposlen stanovnik ovog grada…

     2. nova_podrska napisao:

      treba delat ku ćeš ča kapit :)

    2. aaa napisao:

     “Ma nisu tu ni hdz-ovci,ni ids-ovci,itd. pa po njima ne seres (oprostite na izrazu)…Slazem se da imas sve to pravo znat (ti ili bilo tko drugi koga zanima),al ne razumijem zasto si uhvati Cubrica u peglaonu ???”

     pa u tome i je stvar.. njih nema pa neman ni koga pitat! cubric je tu i njega pitan! jednostavno. (jedino steta ca je isa na skijanje pa mi ne moze odgovarat vise.. )

     a to, ako bis me stila upoznat.. hahaha.. moze, ali na vlastitu odgovornost! ;-)

 23. ajuti napisao:

  Upravo sam doznao da je aaa, ili nova_podrska zaposlenik Grada koji po nalogu Šiprake dela protutežu nezavisnima na ipazinu, tj skreće s tema u korist ids-a, a naravno sa ciljem da razori većinu u Gradskom vijeću, a mi građani ga za to plaćamo. to je vojnik stranke ids kojega mi građani plaćamo. za sada znam za dva vojnika stranke_ Neven Rimanić – ofis u pridzemlju grada i Armando Lušetić savez sportova. Jao si ga nama.

  1. PufPant napisao:

   ma kega briga, čovik komentira, drugi komentiraju, nikega ne zanima ki je ki, zato postoji anonimnost. ko ča si ti “ajuti” očito od “nezavisnih”.. ali opet – ma ki se ne frega!

  2. aaa napisao:

   aaauuuuuuu.. zovite doktora!!!!

  3. nova_podrska napisao:

   ma ja delan za nezavisne. vidiš inicijale: Nova Podrska=Nezavisnih Pristaša

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.