Komunalci iz Pazina čistili Pulu

Komunalci Vodnjana, Labina, Poreča i Pazina s ukupno osam kamiona popodne su stigli u Pulu i zajedno s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem te nekolicinom pročelnika i direktora nekih gradskih javnih poduzeća čistili pulske ulice te prikupljali komunalni otpad, umjesto radnika komunalnog poduzela “Herculane” koji su od jučer ujutro u štrajku.

Radnici pulskoga komunalnog poduzeća “Herculanee” počeli su štrajk pošto je propao pokušaj dogovora sindikata i gradonačelnika Miletića. Sindikati su odbili njegovu ponudu da umjesto planirane božićnice od 2000 kuna radnicima isplati bon od 500 kuna.

Štrajku su se u znak potpore pridružili i djelatnici gradskog prijevoznika “Pulaprometa” te pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe.

Barkun

4 komentara na “Komunalci iz Pazina čistili Pulu”

 1. sindikalac napisao:

  I tako su sami sebi osporili pravo na štrajk, a pulski komunalci se sigurno neće sa njima solidarizirat. Postavlja se i pitanje da li će to grad Pula ikad i platit, mislim na te radove u Puli pošto su komunalci monopolisti, a po zakonu o komunalnom redu grad Pula ne može uzimat usluge izvan svog komunalnog poduzeća, pa ih ne može ni platit. žalosno

 2. n napisao:

  da, žalosno je da su radnici Herculanee i Pulaprometa nasjeli na foru.

 3. yyyyy napisao:

  Lako je z ljučkin k……n po rubidi tuć.
  Jeno je pomoć susedu ku ga tradi nedajbože neka katastrofa ili nesrića, to triba vajka i normalno za nič.Samo ja vas pitan ki je Šipraki da dozvolu i da li je on triba od većinskega vlasnika i osnivača a to je grad Pazin dobit dozvolu da njigovemu partijskemu kolegi pomore u natezanju z svojin komunalcima aš ih je taj isti zajeba za dva miljara kun.To ni bila nesrića ni nepogoda nego trdoglavost i laž jenega šefa svojin težakima.Da naš Šipraka ne pozabi da je sve ča “Usluga” ima plaćeno od Pazinci i Pazinjanki.Ne rabi pozabit nanke to da taj isti Bambi i priko sabora potiže da Pula bude glavni grad županije i pomoć naših ljudi ni makin za svoje politikantske pizdarije ni merita.Po meni je Šipraka prekorači svoje ovlasti i za to bi triba odgovarat gradu.

  1. Lipi napisao:

   Boli bandu k…c dali Pazin ili Pula, bolje da su očistili ceste po okolnim selima i popravili trotoar ispred Erste banke i pekare Arena nego se šli zaje…at u Pulu i pustit ljude da izbore ono ča im Kolektivnim ugovorom i Ustavom pripada, Božićnica, odnosno Štrajk

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.