Komunalni radovi na Starom Pazinu

foto: Glasistre.hrPazinska Usluga u svega je dvadesetak dana dovršila dva posla u Starom Pazinu, u ulici koja od željezničkog nadvožnjaka vodi prema staropazinskoj crkvi. Najprije je na toj trasi položeno 180 metara vodovodne cijevi, čime je svojevrsnim »bypassom« pojačan dotok vode i poboljšana vodoopskrba za pedesetak domaćinstava.

Za ovu 80 tisuća kuna vrijednu investiciju Istarskog vodovoda Usluga je bila izvođač radova. Budući da je, zbog kopanja kanala za polaganje vodovodne cijevi, ogradni kameni zid privatne parcele, uz susretljivost vlasnika, morao biti malo pomaknut, ostalo je dovoljno prostora da se uz kolnik izgradi i oko metar širok nogostup u duljini od 105 metara. Sad će pješaci nedvojbeno puno sigurnije pješačiti prema starom dijelu Starog Pazina. Ova je gradska investicija koštala 25 tisuća kuna. Oba su spomenuta iznosa bez PDV-a.

Izgradnja i asfaltiranje nogostupa te krpanje asfaltom rupa u kolniku nastalih zbog iskopa kanala za vodovod planiraju se dovršiti do kraja ovog tjedna da bi prilaz staropazinskoj crkvi u uljepšanom izdanju dočekao vjernike na nedjeljnoj misi koju će prenositi televizija.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.