Koncert Ansambla za ranu glazbu “Otium”

Povodom proslave Dana Grada Pazina održat će se koncert Ansambla za ranu glazbu “Otium”, pod nazivom “Opuscula musica” u nedjelju 9. lipnja u 11 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole, Pazin.
Koncert je pod pokroviteljstvom Grada Pazina.
Ansambl za ranu glazbu Otium (čita se Ocium) osnovao je glazbenik Igor Peteh, koji je ujedno i umjetnički voditelj ansambla. Igor Peteh, nastavnik je glazbe i klavira na Učiteljskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu.
Ansambl Otium (Ocium) većinom izvodi skladbe a cappella. Za ovaj koncert ansambl je pripremio skladbe koje su skladane između XIII. i XVI. stoljeća. Skladbe su atraktivne, ali i neobične za slušatelje nenaviknute na glazbu iz tog doba. Zbog toga se glazba srednjeg vijeka i renesanse razmjerno rijetko nalazi na (uobičajenim) koncertnim repertoarima.
Želja nam je da ovim koncertom potaknemo na razmišljanje o životu i ljudima, našim precima, iz vremena prije i vremena gradnje crkve sv. Nikole u Pazinu i veličanstvenog tornja sa zvonikom pored nje. Glazba, Crkva i toranj su autentični čuvari našeg podrijetla, dokaz našeg postojanja, identiteta i višestoljetne tradicije koja nas inspirira.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.