Koncert dive Doris Dragović prilika i za – prosidbu

Profinjenom elegancijom i profesionalnim nastupom Doris je izvela većinu svojih hitova poput “Ispuni mi zadnju želju”, hitova s albuma “Tvoja u duši”, “Tužna je noć” i drugih. Nastup je nakratko prekinut romantičnim činom – jedan splitski mladić iskoristio je priliku i zaprosio svoju djevojku pred prepunim trgom.

“Drugi angošta” dan je kada mnogobrojni vjernici hodočaste u pazinski Franjevački samostan po potpun oprost grijeha, a svjetovni dio fešte prepun je glazbenih i zabavnih događaja koji su i ove subote privukli brojne poklonike u istarsko središte. Fešta neobičnog naziva, nastala u retradicionalizaciji istarskog društva 90-ih, ne nosi naziv po svecu kao u većini istarskih mjesta, već po mogućnosti dobivanja oprosta grijeha. Naime, od dolaska franjevaca u Pazin 1470., mnogi su stanovnici istarskog poluotoka oprost grijeha tražili hodočasteći na sveta mjesta među kojima je i grob sv. Petra u Rimu, a otada se to moglo dobiti i u Pazinu.

Velik glazbeni događaj, začinjen i javnom prosidbom, bio je nastup glazbene dive Doris Dragović koja je na središnjem Trgu slobode izvela presjek svoje bogate glazbene karijere. Duže od 30 godina nastupa na najvišoj estradnoj razini, a može se pohvaliti i nastupom na dvije Eurovizije 1986. i 1999., za dvije države – Jugoslaviju i Hrvatsku, te brojnim pobjedama na festivalima. Profinjenom elegancijom i profesionalnim nastupom izvela je većinu svojih hitova poput “Ispuni mi zadnju želju”, hitova s albuma “Tvoja u duši”, “Tužna je noć” i drugih. Nastup je nakratko prekinut romantičnim činom – jedan splitski mladić iskoristio je priliku i zaprosio svoju djevojku pred prepunim trgom. (Napisao i snimio Anton FINDERLE)

https://www.glasistre.hr/istra/koncert-dive-doris-dragovic-prilika-i-za-prosidbu-567508

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.