Koncert: Elvis Stanić Power Trio – 28. lipnja u 20:30 sati

Novi glazbeni ciklus „Jazzva puna glazbe“ započinje koncertom jazz skupine Elvis Stanić Power Trio.

Glazbeni trio predvodi Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista, multi-instrumentalist, te najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije.

Njegova glazbena karijera započinje u rodnoj Rijeci, a nakon završetka klasične glazbene edukacije posvećuje se jazzu, bluesu i rock gitari. U godinama koje slijede osvaja naslov najtalentiranijeg novog studenta i potpunu stipendiju na prestižnom američkom Berklee College of Music gdje studira jazz kompoziciju i jazz gitaru. Nakon povratka s koledža, Stanić osniva jazz fusion skupinu Elvis Stanić Group s kojima postiže lokalne, ali i globalne uspjehe.

Stanić je za svoj rad više puta bio nagrađivan, a od većih nagrada ističu se Status, Nagrada Hrvatske glazbene unije, ali i Porin, kojeg je 2008. godine osvojio u četiri kategorije – za najbolju instrumentalnu izvedbu skladbe „Potraži me u predgrađu“, najbolji jazz album „Jazz Ex Tempore ’05/’06“, najbolju jazz skladbu i najbolju jazz izvedbu pjesme „Angiolina“. Te je godine također bio odlikovan Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

Prvi koncert glazbenog ciklusa Elvis Stanić Power Trio izvodi u sastavu Elvis Stanić – gitara, Joe Kaplowitz – klavijature i Marko Lazarić – bubnjevi, na čijem će se repertoaru naći jazz, rock i blues evergreeni uz autorske skladbe.

Koncert će se održati u petak, 28. lipnja 2019. u Spomen domu (Dvorana Istra) s početkom u 20:30 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

 

Organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Pokrovitelj: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica Središnje Istre

http://www.puckouciliste-pazin.hr/koncert-elvis-stanic-power-trio-28-lipnja-u-2030-sati/

© iPazin.net portal 2001. - 2024.