Koncert Gustafa na 6. smotri vina u Gračišću

Gračaški načelnik Ivan Mijandrušić jučer je novinarima najavio da će se 6. smotra vina središnje Istre, kao što je običaj, održati na Uskrsni ponedjeljak, 24. ožujka.


Krajnji rok za predaju vina koje će biti izloženo na smotri je srijeda, 20. veljače. Šest uzoraka vina u staklenim bocama zapremine 0,75 l ili standardnim buteljkama s plutenim čepom i etiketom s podacima o vinu i vinaru, treba dostaviti u zgradi općine. Vina će obraditi i ocijeniti komisija na čelu s dr. Sanjom Radeka iz porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam.
Najavljeno je da će ove godine biti otvorene dvije nove konobe – jedna za degustacije, druga za prodaju vina. Posjetitelje će zabavljati brojni svirači, a očekuje se i večernji koncert Gustafa.
– Svake godine smotri se odazove sve veći broj vinara. Na prvoj smotri izlagalo je 64 vinara s 99 uzoraka vina, a lani 201 uzorak vina izložilo je 118 vinara, kaže načelnik Mijandrušić, te najavio da ove godine kao goste očekuju vinare iz Makedonije.
Organizator izložbe je Općina Gračišće uz potporu gradova Pazin, Buzet i Labin te općina Motovun, Karojba, Tinjan, Sveti Petar u Šumi, Žminj, Barban, Lupoglav, Cerovlje, Pićan, Kršan i Svete Nedjelja. Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, župan Ivan Jakovčić i Turistička zajednica Istarske županije.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

3 komentara na “Koncert Gustafa na 6. smotri vina u Gračišću”

  1. Pero napisao:

    a ćemo pit:)

  2. ja napisao:

    bi bilo lipo,pero :D

  3. ćo napisao:

    štala

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.