Koncert in memoriam Slavku Zlatiću

U godini Europske kulturne baštine, pazinsko Otvoreno učilište poziva na koncert in memoriam skladatelju Slavku Zlatiću, koji se u Pazinu priređuje u povodu obilježavanja smrti velikana istarske, pa tako i hrvatske glazbe.

O 25. obljetnici njegove smrti evocirat će se uspomena na skladatelja, dirigenta, glazbenog pedagoga, melografa i glazbenog pisca, organizatora i oduševljenog djelatnika na području glazbene umjetnosti.

Koncertom će se podsjetiti na rjeđe izvođene Zlatićeve instrumentalne i zborske skladbe, a predstavit će ih članovi pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i pazinski zbor Roženice. O glazbenom bardu bogate prošlosti, kroz glazbu koju je napisao, o njegovom djelovanju i ostavštini govorit će skladateljica Đeni Dekleva Radaković.

Sudionici koncerta su pijanistice Jadranka Celić Bernaz, Elda Krajcar Percan, Aleksandra Golojka i Chiara Jurić, sopranistica Mila Soldatić te zbor Roženice uz dirigenticu Ines Kovačić Drndić.

Ostvarenje hvalevrijednog i edukativnog koncerta usmjerenog na očuvanje, promoviranje ali i prenošenje naše kulturne baštine mlađim generacijama omogućuju Istarska Županija i Grad Pazin, a nositelj projekta je Udruga za očuvanje spomena na istarske skladatelje u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin.

Koncert će se održati u Dvorani Istra pazinskog Spomen doma u četvrtak 8. studenog s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.