Koncert riječke vokalne skupine Norne u Svetvinčentu

U prekrasnom zdanju Kaštela Morosini-Grimani u Svetvinčentu, u četvrtak navečer održana je večer talijanskih kancona pod nazivom “Graffi sul cuore” u izvedbi riječkog vokalnog kvarteta Norne. Radi se o glazbenicama s dugogodišnjim iskustvom u renomiranim riječkim skupinama i bendovima koje od 2007. godine zajedno pišu jednu novu priču i ono najbolje iz glazbene prošlosti dijele s publikom, stvarajući vlastiti prepoznatljivi zvuk i glazbeni izričaj.

“Soli” Adriana Celentana, “Io che amo solo te” Sergia Endriga, “Il mondo” Jimmya Fontane, “E penso a te” Lucia Batise, “Piccolo grande amore” Claudia Baglionia, “La partita di pallone” Rite Pavone samo su neke od pjesama koje su u izvedbi Norni oduševile brojnu publiku, najvećim dijelom članove Zajednica Talijana Istre i Kvarnera.

Ilenia Sekulić, Ana Blečić Jelenović, Senka Karner i Majda Marenčić zablistale su u svom najboljem izdanju a u dvije izvedbe pridružile su im se i članice projekta “Norne” od samih početaka, Valnea Žauhar i Danijela Rašić Strčić. Vrhunskoj produkciji koncerta pridonio je prateći orkestar sastavljen od renomiranih riječkih glazbenika poput Gorana Plejića, Bojana Skočilića, Franje Črnjarića i Mihalja Ivkovića. Kao gost koncerta nastupio je i riječki profesor i pjevač Valter Milavec koji se uz solo izvedbu pjesme “Nel sole” Albana Carrisija pobrinuo i za upečatljivo finale koncerta, s prekrasnom baladom “Perdere l’amore” Massima Ranieria u vrhunskom duetu s članicom Norni Anom Blečić Jelenović.

Radio Istra / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.