Koncertna promocija albuma Dolina mlinova u Puli

veja_igoumenitsa_2012Tek nekoliko tjedana nakon što je pazinska etno skupina Veja pred pazinskom publikom predstavila svoj album prvijenac, “Dolinu mlinova”, koncertnu će promociju nastaviti 30. lipnja u Pulskom kaštelu. Na završetku Pulskog Foruma – Festivala Kazališta potlačenog, koji se od 25. do 30. lipnja održava u Puli, organizatori su pripremili koncert ove pazinske grupe koja istražuje istarsku tradicijsku glazbu te ju izvodi na moderan način u vlastitim aranžmanima.

Koncert počinje u 21:30 sati, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Istarskog narodnog kazališta po cijeni od 40 kuna ili na dan koncerta na ulazu po cijeni od 50 kuna. Za sudionike kazališnog festivala ulaz je besplatan. U slučaju kiše koncert će se održati u Istarskom narodnom kazalištu. Festival PULSKI FORUM, osim edukativnih radionica i interaktivnih kazališnih predstava, svake godine, u sklopu svečanosti zatvaranja festivala, svojim gostima pokušava približiti hrvatsku glazbu organiziranjem gostovanja zanimljivih mladih glazbenika (prošlih su godina to bili Šćike i Čipkice).

“Vrhunski šesteročlani bend izvodi tradicijsku glazbu upakiranu u moderne aranžmane koji će prije pronaći svoju publiku izvan granica Hrvatske nego kod kuće” – Dubravko Jagatić, Rolling Stone Hrvatska

“Dolina mlinova” album je prvijenac etno skupine Veja na koji se čekalo punih sedam godina i koji je plod višegodišnjeg stvaranja pazinskih glazbenika, čije su ideje, glazbeno i folklorno iskustvo pretočeni glazbeno izdanje. Dolina mlinova naziv je i geografske lokacije na kojoj članovi benda stvaraju svoju glazbu, a koja ih iz nova nadahnjuje da tradicijsku glazbu spase od zaborava na način da ju predstave u novim, modernijim aranžmanima.

“Želio sam najvjernije prenijeti njihovu mladost i energiju. Zato sam ih odlučio snimati na mjestu gdje pjesme nastaju, u Dolini mlinova.” – izjavio je Marijan Jelenić na pitanje o produciranju Črnog orka.

Album “Dolina mlinova” sadrži deset pjesama. Osim dvije autorske, redom su to skladbe koje svoje korijene (tekst ili glazbu) vuku iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka, a koje su izvedene na sasvim drukčiji način, koristeći instrumente poput cajona, harmonike, bas gitare, tambure i kavala.

“Nismo baš postali velesila na world music sceni, ali tu i tamo pojavi se neki zanimljiv izvođač, a jedan od njih je i pazinski sastav Veja pod vodstvom pjevača Gorana Farkaša. Veja se kod mene lako izborila za opetovano preslušavanje, a to je u slučaju hrvatskog etno albuma izuzetak, a ne pravilo.” – Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

Pratite Veju on line www.vejamusic.com Link na fotografije: http://www.vejamusic.com/media/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/627108284064089/

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.