Koncertna zahvala dugogodišnjoj dirigentici

2U čast svojoj višegodišnjoj voditeljici, dirigentici i orguljašici Izabeli Dagostin, koja se udaje i odlazi živjeti u Nizozemsku, zajednički koncert u trviškoj župnoj crkvi održale su sve glazbene odnosno
vokalne skupine kojima je ona ravnala i s kojima je uspješno nastupala u brojnim prigodama u zavičaju, ali i širom Istre i Hrvatske.

Izabela Dagostin je 2001. godine u Trvižu osnovala žensku vokalnu skupinu Kadenca, vodila je župski dječji zbor Angelus i zbor trviške župe BDM od Krunice, bila je prva umjetnika voditeljica trviške muške klape Teran, a odgojila je i niz mladih trviških orguljaša.

Svi su oni, u današnjim postavama, i nastupili na koncertu prigodno naslovljenom “Izabeli s ljubavlju”. Program je u prepunoj trviškoj crkvi otvorio župni zbor s nekoliko sakralnih napjeva, zatim su nastupili
mladi trviški instrumentalisti pa dječji zbor Angelus također sa sakralnim napjevima, a u središnjem dijelu koncerta glasovi raznih skupina su se udružili u izvedbi Verdijevih i Zajčevih opernih arija.

Klapa Teran zatim je ublažila ritam s nekoliko klapskih pjesama, a župski zbor na kraju je poveo završnu
pjesmu “Neka cijeli ovaj svijet”. Trviški pjevači oprostili su se od svoje voditeljice i prigodnim darovima, a na njezinom doprinosu kulturnom i društvenom životu župe Izabeli Dagostin zahvalili su se Nenad Mrak u ime pjevača, Željko Mrak u ime župljana, te trviški župnik vl. Ante Žufić.

glasistre.hr

foto: Marino Ujčić

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.