Koncertom Big Banda Pula u gornjem gradskom parku nastavlja se Jazzva puna glazbe

Sljedeći koncert iz glazbenog ciklusa Jazzva puna glazbe bit će koncert jazz orkestra Big Band Pula kojeg od 2009. vodi mladi i izuzetni trubač i aranžer Branko Šterpin, diplomant Jazz akademije u Grazu, na zasadama osnivača i dugogodišnjeg voditelja ovog ansambla Davora Lorkovića.

Osnovu repertoara orkestra čine skladbe iz klasičnog big band repertoara, odnosno razdoblja swinga, a koje su proslavili Frank Sinatra, Benny Goodman ili Count Basie. U Big Bandu svira nekoliko izvrsnih solsita (pored spomenutog Šterpina tu su i Miron Hauser, Saša Zorkić, Adriano Bernobić…). Tijekom svog djelovanja i brojnih nastupa snimili su više nosača zvuka za Hrvatski radio i ugostili mnoge ugledne soliste iz svijeta jazz glazbe poput Zdenke Kovačiček, Damira Dičića, Saše Nestorovića, Petra Soave i druge.

Koncert će se u organizaciji POU Pazin organizirati u gradskom parku do Spomen doma (Park Narodnog ustanka) u petak 15. srpnja s početkom u 20,30 sati. Big band Pula će u Pazinu izvoditi neke od instrumentalnih klasika legendarnih big bandova kao što su big bandovi Woodya Hermana i Maynarda Fergusona. U drugoj polovici koncerta pulskom će se big bandu pridružiti mlada vokalna solistica Ana Predan s kojom će bend izvesti nekolicinu jazz standarada koji su obilježili swing eru i rado su pjevani od legendarnih jazz pjevačica poput Elle Fitzgerald, Nine Simone, Natali Cole…Pazinjati će uoči početka vikenda imati priliku uživati u svježem pazinskom predvečerju uz odličnu glazbu i poklon koncert.

Pokrovitelji koncerta i ciklusa „Jazzva puna glazbe“ su Ministarstvo kulture RH, Istarska županija i Grad Pazin.

POU Pazin / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.