Konjički klub Manjadvorci zasjao već na prvoj utakmici sezone

pazin_manjadvorci.jpgPazinske livade ove subote preplavilo je krdo od 44 konja. Na prvoj utakmici Croatia cupa daljinskog jahanja okupili su se jahači iz cijele Hrvatske da odmjere snage. Uzbuđenje su prvi nadvladali juniori i seniori utakmice B kategorije u kojoj se trčalo 54 kilometara, a pola sata kasnije startala je kraća utakmica A kategorije od 36 kilometara.

Sunčano jutro uz burin i konjima i jahačima davala je vjetar u leđa. Cijele zime trenirali su po kiši, snijegu i ledu da bi uloženi trud provjerili u žestokoj konkurenciji. I ove godine zablistali su konji i jahači iz KK Manjadvorci osvojivši prestižno ekipno zlato u konkurenciji od 10 klubova. Srebrni su bili jahači iz KK Zlatno klas iz Otrovanca, a brončani KK Ramarin iz Slavonskog Broda.

Da su i konji i jahači u odličnoj kondiciji najbolje govore isključenja iz utakmice kojih je bilo svega sedam. Naime i najmanji napor koji bi mogao ugroziti zdravlje konja veterinari su sprječavali isključivanjem takmičara iz daljnjeg natjecanja. Na 56 kilometara slavio je senior Milan Palčić iz KK Klinča selo. Srebrne je bila Iva Lipovac iz KK Vodičajna, a najtrofejnije grlo ovog sporta u Hrvatskoj Wolf zvan „crvena oluja“ iz KK Manjadvorci osvojio je broncu ovoga puta s jahačicom Petrom Šebelić, koja je poput svoja tri prethodnika, pokazala da izvrsno vlada istarskim riđanom.

Juniori su uz bok pratili seniore te stazu prosječno prolazili za dva i pol sata. Najbolja je bila Tea Rupčić iz KK Husar. Srebro je osvojila Andrea Radolović iz KK Capall, a brončana je bila Klara Bakija iz KK Manjadvorci. Iznenađenje utakmice bili su juniori na stazi od 36 kilometara koje je vodio mentor Zoran Uravić iz KK Manjadvorci. Obzirom da je diktirao tempo četiri juniora, koji u nove krugove od 18 kilometara ulaze pola sata nakon najslabije plasiranog iz njihove ekipe u prvom krugu, te za razliku od samostalnih jahača ovise jedni o drugima, gotovo je bilo nezamislivo da osvoje odličja.

No sva tri prva mjesta uzele su juniorke upravo iz te skupine. Zlato je osvojila Ingrid Kovačić iz KK Manjadvorci, a srebrna je bila njena klupska kolegica Valentina Percan. Brončana je bila Bjelovarčanka Ena Crnomarić iz KK Bjelovar. U seniorima su slavili klupski kolege iz KK Capall Željko Radola koji je bio zlatni i Nandi Radola koji je osvojio srebro. Broncu je osvojila Tea Biondić iz KK Ramarin, javljaju iz KK Manjadvorci.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.