Konstituirano Gradsko vijeće Grada Pazina

2U petak 21. lipnja 2013 izborom Borisa Demarka (SDP) za predsjednika konstituirano je Gradsko vijeće Grada Pazina. Za potpredsjednice Vijeća izabrane su Patricia Antolović (lista Grupe birača, nositelja Valtera Milohanića) i Vesna Ivančić (IDS).

Renatu Krulčiću, gradonačelniku Grada Pazina izabranom članu Gradskog vijeća s Liste IDS, HSU i HNS mandat u Vijeću miruje po sili zakona, a zamjenjuje ga Mladen Sironić (IDS).

Gradsko vijeće ima 15 članova i raditi će u sastavu: Mladen Sironić, Vesna Ivančić, Mate Jurić, Dragutin Bravar, Martin Čotar, Valter Žgrablić (IDS, HSU, HNS), dr.sc. Sandi Blagonić, Ivica Gržinić, Boris Demark (SDP), Stjepan Gabrić, Viktor Lakoseljac, Ivan Bubić (HDZ), Valter Milohanić, Patricia Antolović (Grupa birača, nositelj Valter Milohanić) i Renato Kalac, prof. (Grupa birača, nositelj Renato Kalac, prof.).
Na sjednici su vijećnici prisegnuli da će svoju dužnost obavljati savjesno i odgovorno, da će se u radu držati zakona i Statuta Grada Pazina, te da će se zauzimati za gospodarski i društveni napredak Grada Pazina.

Na sjednici je izabrana Mandatno-verifikacijska komisija (1. Sandi Blagonić, predsjednik, 2. Martin Čotar, član, 3. Stjepan Gabrić, član) i Komisija za izbor i imenovanje (Valter Žgrablić, predsjednik, Ivica Gržinić, zamjenik predsjednika, te članovi Mate Jurić, Valter Milohanić i Viktor Lakoseljac).
Predsjednik Boris Demark se zahvalio članovima Gradskog vijeća i pozvao ih na suradnju i na dogovor o vitalnim pitanjima Grada i građana Pazina.

pazin.hr

14 komentara na “Konstituirano Gradsko vijeće Grada Pazina”

 1. Rakalj napisao:

  Ne vidim na slici profesora Kalca,Gabrića i Lakošeljca? A Bubić sjedi. Zar je nešto puklo?

 2. Galjardo napisao:

  I tako je Pazin bio i ostao avangarda. Što će nam to donijeti, vidjet ćemo. Nitko samostalno ne može ništa. Trebat će se dogovarati i – razmišljati svojom glavom. Bit će naporno, kako vijećnicima tako i Renatu. Želim svima puno uspjeha i živaca.

  1. Rakalj napisao:

   Kojem Renatu?

   1. Rakalj napisao:

    I tako je Pazin bio i ostao avangarda….i inda je svizac zamotao čokoladu…

 3. pazinjan napisao:

  Zašto autor teksta Renatu Kalcu dopisuje prof? Ako se stupanj visoke stručne spreme kod gradskih vijećnika treba dodati kod imena, zašto se to ne čini i kod drugih pojedinaca? Boris Demark je predavao na srednjoj školi. Stipe Gabrić još uvijek predaje u osnovnoj. Možda bi i neki drugi u vijeću htjeli da ih se titulira? Da dobiju na važnosti u očima javnosti?

  1. nebo napisao:

   Pa ne stiče se titula profesora radom u školi, već diplomom na profesorskom smjeru. Netko može raditi u školi cijeli svoj život, a ne imati titulu profesora jer nije diplomirao profesorski smjer. To što ga u školi zovu prof. nema veze s akademskom titulom.

   1. pazinjan napisao:

    Nisam zadovoljan komentarom. Pojedini gradski vijećnici se u novinama “pojavljuju” s titulom ?
    To je normalno u situaciji kada osoba ima akademski naslov magistar-doktor sc. Stupanj VSS se uobičajeno ne navodi, međutim očito ovaj put samo kod nekih pojedinaca!

  2. prof napisao:

   Školska sprema: VSS, VŠS i niži nivoi srednjoškolskog obrazovanja ne navode se uz imena vijećnika. U gradskom vijeću Pazina ima i diplomiranih ekonomista i drugih usmjerenja (VSS !), a to se ovdje ne spominje uz njihovo ime i prezime.
   Renato Kalac ima diplomu visokoškolskog obrazovanja, u prosvjeti nikad nije radio. Tvrdim da u tekstovima ovog profila ne treba spominjati dodatak o školskoj spremi.

   1. fpro napisao:

    Titule se ne moraju uopće navoditi. Ima u vijeću i dr.sc. Sandi Blagonić i prof. Stjepan Gabrić i oec. Valter Milohanić, dipl. oec. Martin Čotar, dipl. iur. Vesna Ivančić, dipl.oec. Ivan Bubić i tako dalje… Dodatak o školskoj spremi se piše kod Renata Kalca jer on to traži, a drugi ne.

 4. nebo napisao:

  A sad, dragi klubovi, i dalje politiku vedrite i oblačite na koordinaciji klubova i dogovarajte predstavu za javnost koja će se dogoditi na Vijeću. Pa se na sljedećim izborima pitajte zašto niste prepoznati i zašto birači misle da ste svi bez veze.
  Ili bi možda mogli politku vratiti u Vijeće pa tamo kritizirati, argumentirati, zaključivati… jer Vijeće zbog toga i postoji – da javnost vidi tko se zašto zalaže i na koji način.

  1. Mare napisao:

   potpisujem…al kako stvari stoje politika će biti vraćena u Vijeće …veselim se tome..

 5. Mirko napisao:

  Kalca se titulira sa prof. jer on na tome inzistira i tako se potpisuje. A to ipak o njemu nešto govori.

  1. frop napisao:

   Sused Kalac inzistira na tituliranju… da ni žalosno bilo bi smješno…

  2. Rakalj napisao:

   Mirko, zar tako dobro poznaješ profesora Kalca?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.