Košarka – A2 liga Zapad: Puris slavio u Rijeci protiv Kastva

KK Puris donio u Pazin teško osvojene bodove iz Rijeke protiv oslabljenog domaćina koji je poznat po čvrstoj i dobroj obrani.
Kako je utakmica počela vjerojatno su svi u dvorani mislili da će domaćin glatko uzeti bodove. Prošlo je prvih 5 minuta prve četvrtine a na semaforu je stajao rezultat 12:2 za ekipu Kastava. Gosti iz Pazina imali su mnogo prilika ali lopta nikako nije htjela u koš.

Tada trener Purisa u igru ubacuje Igora Đermana i Nenada Medančića, a Puris do kraja četvrtine radi seriju od 13-0 čime prelazi u vodstvo. Prva četvrtina završava rezultatom 12:15 za goste. Punih 5 minuta domaćin nije postigao koš.

U 2. četvrtini igra se izjednačena košarka koju je bolje iskoristila domaća ekipa i povela. Zadnji napad imaju gosti koji tricom juniora Tedi Dausa (2 trice u drugoj četvrtini) vraćaju rezultat u svoju korist. Na poluvrijeme se odlazi sa 2 poena prednosti za KK Puris. (29:31)

Slična se borba iz druge četvrtine vodi i nakon velikog odmora. Ekipe igraju tvrdu i čvrstu obranu, ali imaju i dosta lošu realizaciju u napadu. Ekipa Purisa stalno ima po nekoliko poena prednosti ali se domaćin nikako ne predaje i drži priključak.

Zadnja četvrtina počinje u istom tonu kao i veći dio utakmice, Puris vodi Kastav se ne da. Domaćinima se tada skoro vraća sav trud koji su uložili u utakmici i preokreću rezultat u vlastitu korist. Ekipa iz Pazina djeluje u tom periodu izgubljeno, a Kastav malo po malo podiže predost. Na semaforu je 5 minuta do kraja utakmice i +6 za domaćina. Sve već izgleda skoro izgubljeno za goste.

Ali onda slijedi (pokazalo se kasnije) ključan potez utakmice kada trener ekipe Purisa na teren šalje petorku Krstić, Grbešić, J.Ćus, Đerman i junior Hekić.

Pazinjani pojačavaju intenzitet igre u napadu i zatvaraju sve prilaze prema svome košu, Kastavci se ne snalaze i polako počinju tonuti. Rezultat se u nekoliko minuta opet preokrenuo i Puris je ponovno imao predost od nekoliko poena.

Domaćini zadnje dvije minute pokušavaju brzim prekršajima iznuditi slobodna bacanja kako bi pazinjani možda kojega promašili, ali iskusni Đerman pogađa slobodna bacanja jedno za drugim i ekipa Purisa mirno privodi utakmicu prema kraju i zasluženoj pobjedi koje je vrlo lako mogla završiti i porazom.

Čestitamo ekipi Purisa na borbenoj igri i osvojenim bodovima!

U subotu u 19 sati u dvorani kolegija slijedi veliki istarski derbi . U Pazinu gostuje ekipa Poreča. Pozivamo sve ljubitelje košarke da dođu i podrže domaćina u osvojanju novih bodova.

KASTAV- PURIS 61-66 ( 12-15, 17-16, 13-14, 19-21)

RIJEKA – DVORANA DINKO LUKARIĆ, GLEDATELJA 150, SUCI: TERLEVIĆ I ŠVERKO – OBA RIJEKA, TRICE: KASTAV 5 ( MINIĆ I LUČIĆ PO 2, PAVIĆ) PURIS 3 (DAUS 2, GRBEŠIĆ)

KASTAV: MILETIĆ, PAVIĆ 15, GUŠIĆ 4, DELAČ 4, MINIĆ 13, BEZJAK, VODOPIĆ 8, LUČIĆ 15, BOŽIČEVIĆ, RASPOR, SURINA, KUČAN 2.

PURIS: KRSTIĆ 14, ANTE ĆUS, PETAR ĆUS, GRBEŠIĆ 18, FONOVIĆ 2, JERKO ĆUS 2, SIROTIĆ, MEDANČIĆ, DAUS 6, HEKIĆ 2, ĐERMAN 22, TOMAC.

kkpuris.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.