Košarka: Rovinj – Ghia staff Pazin 61:75

U ovom tjednu A2 liga se igra u NBA ritmu subota-utorak-subota! (za Pazince ipak na kratkoj relaciji Pazin-Rovinj-Pazin). u kasnim večernjim satima na Valentinovo pazinski košarkaši su od početka do kraja utakmice imali kontrolu i vodili cijelo vrijeme osim početnih 0:3 vodstva Rovinja. Utakmice sa liderima A2 lige zapad Škrljevom i Crikevnicom bile su u određenim četvrtinama pokazatelj Pazincima da mogu sa svima ravnopravno igrati, iako nisu bili kompletni.

U utorak u Rovinju superiorni su bili u svim četvrtinama, uz najviše vodstvo od 18 razlike sredinom drugog poluvremena. Mijenjanjem raznih vrsta obrana neutraliziran je najefikasniji Rovinjež mladi Mauro Vičić koji je u prvoj četvrtini dao 8 koševa, a u preostale tri još ukupno četiri koša. Zatvoren je bio reket iskusnoj domaćoj trojki, te je relativno manje čuvani Jergović bio najefikasniji igrač domaćih. Ova pobjeda izborena timskim duhom svih igrača sa identičnim rezultatom kao u Pazinu (gdje je pobijedio KK Rovinj) poticaj je Pazincima da u subotu i pred svojom publikom u 19 sati u dvorani kolegija pokažu još jednom (nikako ne potcijenjujući goste!) da su bolji od Kastva i trasiraju si put prema sredini tablice.

Samo dan i po nakon Valentinova igrač seniora Petar Ćus ovaj puta kao trener košarkaša Osnovne škole Vladimir Nazor Pazin, u pratnji nastavnice Jadranke Červar sa mladim suigračem Davidom Ferenčić (koji je na utakmici seniora postigao važan koš!) i slijedećim njegovim igračima Massimo Fabris, Nikola Krnjus, Martin Luk, Luka Brajković, Vanja Rilak, Lovro Rogović, Bruno Šujević, Marinko Nadišić, Martin Jurman i Mihael Macuka osvojio je ponovno prvenstvo Istarske županije u košarci. Pazinski osnovci redom su dobili u grupi domaćine Rovinježe sa osam razlike, te pulsku Verudu sa šest razlike. U završnoj trećoj utakmici turnira dobili su i drugu pulsku ekipu Šijane sa osam razlike i time su opet izborili plasman na međužupanijsko prvenstvo.

KK Rovinj – KK Ghia staff Pazin 61:75 (17:20, 12:17, 15:18, 17:20)

Dvorana Valbruna, gledatelja 50. Suci: Barić (Novigrad) i Koraca (Poreč). Osobne pogreške: Rovinj 21, Ghia staff Pazin 20. Trice: Rovinj 5 ( Vičić 2, Lešić, Bezmalinović i Jergović). Ghia staff Pazin 4 (Petar Ćus 3 i Miletić).

Rovinj: Bezmalinović 11, Atlija, Majstorović, Jergović 13, Matošević 5, Čulina, Šturman, Vičić 12, Ćosić, Lešić 10. Codacci 8, Franković 2.

Ghia staff Pazin: Ante Ćus 6, Petar Ćus 17, Miletić 28, Fonović 4, Jerko Ćus 2, Daus, Jurić 8, Bratulić 2, David Ferenčić 2, Hodžić 4, Ferenčić Tonči.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.