Košarkaški stručnjak ohrabrio najmlađe pazinske igrače

kosarkaNeven Spahija, jedan od ponajboljih, ne samo hrvatskih nego i europskih košarkaških trenera, prigodom posjete Pazinu, u četvrtak, 21. ožujka obišao je i KK „Ghia staff“ i to njegove najmlađe članove, dječak rođene 2001. godine i mlađe.

Iako u navedenim kategorijama trenira oko 50-tak košarkaša, zbog školskih obveza i problema s prijevozom, susretu sa ovim priznatim košarkaškim stručnjakom prisustvovalo je 15-tak dječaka s trenerom Dariom Lukšićem. Gospodin Neven Spahija pogledao je trening mladih „žuie tića“ i ohrabrio ih da nastave sa treniranjem košarke.

Mladi pazinski košarkaši ovih kategorija, pored Istarske lige, igraju i ligu Primorsko-goranske županije te ligu sa klubovima iz susjedne Slovenije. Sredinom travnja odlaze na turnir u Belišće, a nakon toga i na tradicionalni turnir u San Giovanni di Valdrano kraj Firenze.

Neven Spahija je, osim što je bio izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, trenirao i momčadi Cibone, Krke, Avtodor Saratov, BC Lietuws Rytas, Maccabi, Tau Baskonia, Valencia Basket Club te Fenerbahce Ulker, a spominjao se i kao potencijalni trener košarkaške reprezentacije Kine. Pored brojnih domaćih trofeja sa navedenim ekipama, Spahija je sa „Valencia Basket Clubom“ osvojio je Eurocup a sa „Krkom“ bio viceprvak u Eurocupu. Ljubiteljima košarke je još u sjećanju prvenstvo Europe u Beogradu i nesretni minimalni poraz u četvrtfinalu, od kasnije zlatnih Španjolaca.

Redakcija iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.