Kosirići na 47. Vinkovačkim jesenima

Proteklog vikenda Kumanija Kosirići Tinjan, gostovala je na 47. Vinkovačkim jesenima, tj. na državnoj smotri folklora. Manifestacija je od nacionalnog značaja, a najveća je folklorna manifestacija u ovom kraju Europe.

Osnovana prije 47. godina, ove godine manifestacija je trajala 10 dana, nastupilo je 80-tak KUD-ova iz cijele Hrvatske i šire, dok je Kumpanija Kosirići bila jedini predstavnik Istarske županije.

Subota je bila rezervirana za nastup na državnoj smotri, gdje su se Kosirići predstavili svirkom na roženicama, izvevši mantinjadu, te balun uz pratnju miha.

U nedjelju se odvijao svečani mimohod sudionika VJ, ulicama grada, mimohod se protezao na dugih 4 kilometra, a trajao je 3 sata. Svako je društvo imalo 2 minute za predstavljanje u prolasku preko pozornice. Svečani je mimohod prenosio i HRT.

Nakon završenog mimohoda, jedan dio sudionika uputio se na stadion, dok su drugi stvarali kola po gradu, te je tako otplesano najveće šokačko kolo na svijetu, javljaju iz Kumpanije Kosirići Tinjan.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.