Na kozu naletio vlak

Istarska je policija tijekom jučerašnjeg dana zaprimila dvije prijave građana o držanju životinja bez nadzora. Naime, 9. kolovoza oko 19.30 sati, kod Zarečkog krova, 19-godišnjakinja je bez povodca šetala zlatnog retrivera te su u jednom trenutku dotrčala dva staford teriera, koje je također bez povodca šetala 21-godišnjakinja. Psi su se sukobili te ih je 21-godišnjakinja pokušala razdvojiti, pri čemu je lakše ozlijeđena, dok je od posljedica sukoba zlatni retriver uginuo 10. kolovoza. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona prekršajima protiv javnog reda i mira, 19-godišnjakinji i 21-godišnjakinji su izdani prekršajni nalozi.

Drugi događaj desio se 10. kolovoza oko 17.10 sati, na Velom Vrhu u Puli, kada je 55-godišnjak držao bez nadzora stado od oko 15 koza, koje su se u jednom trenutku razbježale te je jednu od njih udario vlak. Vlasniku koza izdan je prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako one ne bi ugrožavale ljude i druge životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.

nasabujstina.com

2 komentara na “Na kozu naletio vlak”

  1. Anonimno napisao:

    Kakav naslov?! Kao važna je neka koza na prugi , a ne to što se opasni psi bezbrižno puštaju po šetnici potoka. Jedino kazne za one neodgovorne pojedince koji ne drže pod kontrolom opasne pse (zašto ih uopće imaju?) mogu spriječiti sljedeće nesreće. Možda idući put nastrada i čovjek ili vaše dijete.

  2. blaženka bon napisao:

    Gdje su komentari?
    Gdje je vijest o stafordima na Zarečkom?
    Ja bi nešto rekla o tome

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.