Kraj Ročkog Polja zaustavljena dva taxija s jedanest Afganistanaca

Buzetska je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 40 i 21 godine utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Naime, policijski službenici su 3. rujna oko 20 sati, nedaleko Ročkog Polja, zaustavili dva vozila kojima su upravljali 40-godišnjak i 21-godišnjak. U vozilima se nalazilo jedanaest državljana Afganistana u dobi od 18 do 39 godina te troje djece.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo muškarci su uhićeni. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni, temeljem prethodnog dogovora, 3. rujna oko 15 sati u Zagrebu preuzeli državljane Afganistana, koje su namjeravali prevesti do blizine državne granice kako bi ilegalno prešli u Republiku Sloveniju.

Vozači taxija su uz kaznenu prijavu u popodnevnim satima 4. rujna privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske dok su punoljetnim državljanima Afganistana uručeni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakonika o Schengenskim granicama.

Ilegalac iz Srbije pomagao ilegalcima s Kosova

Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 62-godišnji državljanin Srbije počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj. Muškarca se sumnjiči da je 3. rujna u večernjim satima pomagao u nezakonitom prelasku državne granice sa Slovenijom četvorici državljana Kosova u dobi od 29, 30, 33 i 23 godine te 39-godišnjem srbijanskom državljaninu. Naime, njih su policijski službenici oko 21.30 sati zatekli u pokušaju nezakonitog prelaska granice na koritu rijeke Dragonje, između mjesta Bužin i Škudelin, dok je osumnjičeni 62-godišnjak zatečen nešto kasnije na graničnom prijelazu Kaštel.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. rujna u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se protiv četvorice državljana Kosova i 39-godišnjeg srbijanskog državljanina pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima, izvijestila je policija.

ipress.rtl.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.