Krajcar planira “skandal s forminantama”

“Istrael”, novi album kantautora i skladatelja Bruna Krajcara, predstavljen je pred velikim brojem uzvanika iz istarskog glazbenog miljea u pazinskoj konobi Vinja.

– U ovom je albumu Istra predstavljena kao obećana zemlja, kao Istrael, rekao je na promociji tekstopisac Daniel Načinović te izrazio radost zbog suradnje na kvalitetnom glazbenom projektu.

Grafički dizajner vrlo lijepo osmišljenog nosača zvuka David Ivić kazao je da se uz album dobiva promotivna kutija šibica, našalivši se da one mogu odmah i poslužiti onome kome se ne sviđa sadržaj.

“Forminante (šibice, op. a.) će nam dati ideju za skandal koji mi je potreban da me se prepozna i u Zagrebu, a ne samo u Lanišću”, najavio je u šali Bruno Krajcar. Zahvalio je svim suradnicima, kao i Bogu što mu je dao dar se bavi glazbom, najavivši uzgred da će uskoro postati otac, što su uzvanici pozdravili burnim pljeskom.

Na albumu u izdanju Aquarius Recordsa nalazi se 15 skladbi, a glazbenoj su javnosti poznate već dvije prethodno izdane singlice koje se već mjesecima “vrte”: “Va Labine by night”, koju Krajcar pjeva s nekadašnjom talijanskom zvijezdom Bobbyjem Solom, te “Blizu Žminja grada”, u duetu s Gabi Galant Jelenić iz grupe Nola. Za obje su pjesme već napravljeni spotovi, a najavljen je i novi spot za prvu pjesmu s albuma “Vino”.

Na albumu se nalaze i Krajcarove solo pjesme “Ča još čekaš brode”, “Sette passi dance”, “Ura”, “Kastavski moj grade”, “Dragi kamen” te one koje je ostvario u glazbenoj suradnji s raznolikim društvom: “Vila s Ćićarije” (u suradnji sa ženskom vokalnom skupinom Lanišće), “Prstenac” (u duetu s Alenom Vitasovićem), “Pola per sempre” (u suradnji s pokojnim Galianom Pahorom), “Rosa” (s Arturom Alvarezom), “Balun” (s Maurom Giorgijem), “Draga nam je zemlja” (s Aldom Spadom) te “Rosa” (s Robinom Hevnessom).

Najavljena je skora prodaja albuma na kioscima Glasa Istre.

glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.