Krav Maga u Pazinu

Krav_MagaSljedeći tjedan Krav Maga centar Istra započinje s treninzima u Pazinu. Treninzi će se provoditi pod vodstvom licenciranog Krav Maga Global (KMG)  instruktora Kristiana Družete u dvorani  Sportskog centra  “Xtreme” i kickboxing kluba  “Predator”.

Krva Maga centar Istra djeluje već više godina u Puli u sklopu Sportskog centra Gladius. KM centar Istra dio je  Krav Maga Hrvatske  koja je jedini ovlašteni predstavnik međunarodne Krav Maga organizacije na ovom području.

Krav Maga Global danas je prepoznata kao najprofesionalnija i međunarodno aktivna KM organizacija u svijetu s daleko najvećim brojem profesionalaca i civila koji treniraju u sustavu.

Treninzi u Pazinu će se provoditi utorkom i četvrtkom od 17.45 do 18.45 sati pod vodstvom instruktora Kristiana Družete, svojevremeno proglašenim najboljim tjelohraniteljem u Hrvatskoj i  nekadašnjim pripadnikom i instruktorom državnih službi sigurnosti i specijalnih postrojbi.
Treninzi su namijenjeni za sve dobronamjerne osobe bez obzira na spol i godine. Detaljne informacije možete dobiti na mobitel broj 099 515 3583.

Krav Maga – što je to?

Praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada.  Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja.

Krav Maga je nastala u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je osnovao Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyala Yanilov te vrhunski instruktori Međunarodne Krav Maga federacije (International Krav Maga Federation- IKMF). IKMF su priznale i podržale Izraelske Obrambene snage (IDF) i Sibata, a Krav Magu upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta.

Krav Maga je horizontalan sistem, s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno i instinktivno, i praktično se može upotrijebiti pod stresnim uvjetima. Jedan od važnijih komponenata Krav Mage je jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke.
Učenje i uvježbavanje se provodi kroz specifičan pristup, taktiku, tehniku, teme, drilove i metode za različite sektore: civile, pripadnike policijskih snaga, zatvorsko osoblje i stražare, vojsku, osoblje osiguranja, osoblje za blisku zaštitu, obavještajne agente, antiterorističke jedinice, specijalne jedinice itd.

Treniranja Krav Maga omogućava i donosi tehnički, taktički, fizički i mentalni napredak i poboljšanje. Sustav uvježbavanja se sastoji od tri zasebne, ali integrirane, komponente:

1. Self-defense techniques – jezgra svih programa unutar sustava, polaznike se uči kako se obraniti od svih vrsta napada
2. Hand to hand combat – napredni nivo učenja, koji podrazumijeva dobro poznavanje tehnika, a bazira se na mogućnostima prilagodbe u borbi, korištenju različitih taktika i dosezanju mentalnog stanja borca
3. 3rd party protection – zaštita treće osobe, konkretno svojih bližnjih ili drugih u opasnosti, obuhvaća gore navedene komponente uz naglasak na zaštiti drugih, kao i na vlastitoj sigurnosti.

Krav Maga obrađuje slijedeće teme:

* Predostrožnost, prevencija, izbjegavanje i odstupanje
* Bacanja i padove u svim mogućim uvjetima, pravcima i uglovima
* Napade i kontranapade, izvedene na sve moguće ciljeve, distance, domete,  uglove i pravce, te izvedene iz svih mogućih položaja
* Uporabu svih mogućih uobičajenih predmeta i objekata u obrambene svrhe
* Obranu od nenaoružanih napada: udaraca rukama, nogama i ostalim dijelovima tijela
* Oslobađanje od svih vrsta zahvata i držanja
* Oslobađanje od svih vrsta zahvata i držanja Obranu od svih mogućih prijetnji i napada nožem, oštrim predmetima, palicama, tupim predmetima i obranu od svih vrsta vatrenog oružja
* Obranu od jednog ili više napadača, u svim pozicijama i tjelesnim položajima, uključujući zatvoren ili otvoren prostor; u hodniku, na stepeništu, u automobilu
* Krav Maga podučava obranu na svim vrstama zemljišta, u vodi, kada su nam pokreti ograničeni, u stojećem i sjedećem položaju, u pokretu, ležeći na leđima, boku ili potrbuške
* Fizička i mentalna kontrola i razoružavanje
* Krav Maga priprema učenika da funkcionira u svim uvjetima i scenarijima, u svakom borbenom okruženju, ovisno od njihovih potreba, riziku s kojim se susreću i opisu radnog mjesta.
* Krav Maga omogućava i donosi tehnički, taktički, fizički i mentalni napredak i poboljšanje.

Jedan tipičan trening

Trening je obično podijeljen na dva do tri termina tjedno, ovisno o stupnju učenika.
Jedan tipičan trening počinje kratkim zagrijavanjem. Kondicija, razgibavanje, vježbe koordinacije i jačanja tijela su momenti koji se treniraju tijekom zagrijavanja.
Nakon zagrijavanja se prelazi na trening tehnika samoobrane i borbe. Glavnom dijelu treninga pripadaju udarci nogama i rukama, blokiranja, obrana od različitih zahvata i bacanja. Ove tehnike se treniraju u različitim ambijentima, stojeći, sjedeći ili ležeći na zemlji, a usmjerene su protiv jednog ili vise naoružanih ili nenaoružanih protivnika.
Trening završava različitim vježbama za razvoj brze reakcije i agresivnosti ili sparingom.
Trening je jako zanimljiv i varirajući pošto sve tehnike pokušavamo prilagoditi stvarnosti. Ponekad se treninzi vode vani, po noći ili u tijesnim prostorima. Treninzi u automobilu ili u nekom noćnom klubu nisu rijetkost. U toku treninga se koriste različita pomagala kao što su fokuseri, vreće za udaranje, oružje za trening (noževi, palice i gumeni pištolji/puške).
Trening odgovara svima, bez obzira na starost ili spol. Svi treniraju u svom taktu i nitko nije primoran izvoditi vježbe koje mu ne odgovaraju.
Detaljan plan treninga možete pogledati na službenim stranicama Krav Maga Hrvastke.

Testiranje – polaganja

U Krav Magi postoje polaganja odnosno testiranja, iako ni trening ni mentalitet nisu tomu usmjereni. testiranja postoje da bi učenici mogli ocijeniti svoj nivo znanja. Ne upotrebljavamo šarene pojaseve i nemamo moćna imena za naše tehnike. Polaganje se obično organizira dva puta godišnje.

Krav Maga stupnjevi su podijeljeno na 4 razine:
1.    Practitioner stupanj (1-5)
2.    Graduate stupanj (1-5)
3.    Expert stupanjevi
4.    Master stupanj

Po preporuci KMG-a period između testiranja za svaki stupanj je slijedeći:

Practitioner 1, 3 mjeseca
Practitioner 2, 4-5 mjeseci
Practitioner 3, 4-5 mjeseci
Practitioner 4, 4-5 mjeseci
Practitioner 5, 4-5 mjeseci

Graduate 1, 4-5 mjeseci
Graduate 2, 4-5 mjeseci
Graduate 3, 4-5 mjeseci
Graduate 4, 4-5 mjeseci
Graduate 5, 4-5 mjeseci
Expert, 12 mjeseci

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.