Krenula je IDS-ova predizborna demagogija!

Čitajući članak pod naslovom „Vatrogascima blokirana kartica za gorivo!“, objavljen u „Glasu Istre“ broj 241 od 05. rujna 2012. godine, u kojem je novinarka Selvina Benić prenijela informacije sa tiskovne konferencije Zajednice podružnica IDS-a Pazinštine, ne možemo se oteti dojmu kako se radi o klasičnom politiziranju i predizbornoj demagogiji, a ne o iskrenoj brizi za vatrogastvo. Zbog toga smo odlučili reagirati u namjeri ispravnog informiranja javnosti.

Informacija da su vatrogasne snage Pazinštine bez goriva i umanjene protupožarne spremnosti je, u najmanju ruku, zabrinjavajuća i zahtjeva akciju pa i nečiju odgovornost.

Gospoda N. Rimanić i D. Červar se na ovaj način preko časne i odgovorne vatrogasne djelatnosti za račun svoje političke opcije ( IDS-a ) obračunavaju sa političkim suparnicima.

Da je navedena tiskovna konferencija obično politikantstvo lako je zaključiti iz činjenice da su gospodin N. Rimanić predsjednik i gospodin D. Červar potpredsjednik Zajednice podružnica IDS-a Pazinštine, prozvali samo općine Tinjan i Karojbu gdje su na vlasti Ladonja i nezavisni, odnosno HSLS i nezavisni, a nisu ni spomenuli primjerice općine Gračišće, Lupoglav, Cerovlje, Motovun, Sv. Petar u Šumi, koje isto tako ne podmiruju svoje obveze prema Zakonu o vatrogastvu.

Naime, prema raspoloživim i vjerodostojnim podacima koji proizlaze iz Izvještaja o izvršenju proračuna za 2010. godinu evidentno je da općine duguju Područnoj vatrogasnoj zajednici Pazin kako slijedi: općina Tinjan duguje 33.000,00 kn od svoje obveze koja iznosi 35.000,00 kn, nadalje Karojba duguje 2.000,00 kn od ukupnih 52.000,00 kn, Cerovlje 108.000,00 kn od ukupno 124.000,00 kn obveze, Gračišće duguje 21.000,00 kn od 120.000,00 kn, Lupoglav 64.000,00 kn od 123.000,00 kn, Motovun duguje 70.000,00 kn od 107.000,00 kn, Sv. Petar u Šumi duguje 37.500,00 kn od 65.500,00 kn, te grad Pazin koji duguje 60.000,00 kn od ukupnih 328.000,00 kn. Prema tome, ukupno dugovanje za 2010. godinu iznosi 395.500,00 kn, a što čini 41,4% od ukupnih zakonom propisanih obveza prema Područnoj vatrogasnoj zajednici.

Slična je situacija i u 2011. godini gdje se ukupni dug prema PVZ-u kreće u iznosu od 251.000,00 kn. Što se 2012. godine tiče podaci mogu biti samo planski jer se konačna obveza osnivača prema PVZ-u obračunava tek po Izvještaju o izvršenju proračuna.

Ovo zabrinjavajuće stanje do apsurda dovodi činjenica da je predsjednik Zajednice Podružnica IDS-a Pazinštine gospodin N. Rimanić koji proziva za nastalo stanje zapravo i predsjednik Područne vatrogasne zajednice Pazin, a svi čelnici PVZ-a i JVP-a Pazin, dakle odgovorne osobe,  članovi IDS-a.

Nameće se stoga opravdano pitanje što su odgovorne osobe u PVZ-u poduzele u pogledu naplate potraživanja (ovrha) koja PVZ ima prema svojim osnivačima u razdoblju 2010. i 2011. godine kako bi osigurali propisanu razinu spremnosti vatrogasaca.

Prozivanje inspektora zaštite od požara je neosnovano i ukazuje na nepoznavanje Zakona o vatrogastvu i Zakona o ustrojstvu državnih upravnih organizacija.

Koga vi gospodo iz IDS- a zapravo prozivate?

Bilo bi puno bolje g. Rimaniću da ste, umjesto ovog politikantstva, kao dugogodišnji direktor mesne industrije u Purisu a sada rukovoditelj izgradnje «AZZRI-jevog»  genetskog centra na Gortanovom brijegu ponudili neko od rješenja za zapošljavanje barem dijela vaših (Purisovih) radnika.

Bilo bi daleko bolje da ste kao dugogodišnji gradonačelnik ovoga nekada ponosnog tisućljetnog grada objasnili svom nasljedniku kako će riješiti gotovo 8 milion kuna dugovanja koje ste zajedno sa vašim vrlim kadrovima (D. Šipraka, E. Ćus, I. Merlić, M. Čotar, D. Sloković i drugi) ostavili građanima u naslijeđe.

Uz ovu argumentaciju možemo samo zaključiti da je tiskovna konferencija i na njoj izneseni podaci imala za cilj diskreditaciju i čisti politički obračun sa izabranim tijelima ( izvršnim i predstavničkim) u općinama Tinjan i Karojba, i to samo zato jer ne pripadaju Vašoj političkoj grupaciji.

Gospodo iz IDS-a u tome niste uspjeli pa je Vaš pokušaj čisti autogol kojega će građani kao i Vaš dugogodišnji «samoprijegorni rad» prepoznati na slijedećim lokalnim izborima.

Klub vijećnika većine u Gradskom vijeću grada Pazina

4 komentara na “Krenula je IDS-ova predizborna demagogija!”

 1. Neven Rimanić napisao:

  Poštovana Većino! Neobično mi je drago da je i “Pazinski” portal osjetio potrebu da se odredi u pogledu funkcioniranja ovako odgovorne javne službe, posebice sam zadovoljan što procjenjuje i moju ulogu u funkcioniranja javnih službi danas, a i ranije. Iz Purisa sam otišao pred 11 godina kad je to bila itekako ponosna i uspješna tvrtka. U moguću daljnju raspravu mogu se uključiti jedino uz uvjet da se moji tekstovi neće cenzurirati, za što mi se pojedini čitatelji tuže da se na vašem portalu redovito događa. Zahvaljujem na uvrštenju. N.R.

  1. tomcub napisao:

   Poštovani g. Rimanić,
   potpisani komentari se ne moderiraju i molim vas ne uplićite “pazinski” portal u temu, no, ako vam nešto ne odgovara – ima još portala.

 2. Kmer napisao:

  Kako bi rekao G.Sanader – “car je gol”…
  Inače čestitam većini u pazinskom vijeću na tekstu… Iako valjalo bi u odgovorne za Puris uključiti i neke druge gradske cijenjene osobe kao npr. g.Hrelja …
  G.Rimanic je sada zaposlenik gospodarskog čuda iz Pazina koji kupuje sve ono sto propada (staru Purisovu klaonicu iza škole, uljaru u Vodnjanu) a priča se i da će uzeti restoran u Kastelu, pa predlažem da se na portalu organizira web chat sa temom kako biti uspješan poduzetnik u Pazinu gdje nam G.Rimanic moze objasniti sve tajne na primjeru tvrtke u kojoj radi.

 3. hellokitty napisao:

  Jel počela kampanja već?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.