Fotogalerija: Kries rasplesao međunarodnu publiku na TradInEtno festivalu

Sinoćnji koncert ponajbolje hrvatske etno skupine Kries može se okarakterizirati kao eksplozija energije uz odličnu neverbalnu komunikaciju glazbenika i publike. Neovisno dali je Kries izvodio svoje već dobro poznate hitove ili pjesme s novog albuma, publika je pozitivno odgovarala plesom i aplauzom.

Rijetki su danas koji iole prate hrvatsku etno scenu, a da nisu bar jednom bili na koncertu Kriesa (koji je zadnji put nastupio u Pazinu upravo na TradInEtno festivalu, 2011. godine). Gdje god se pojavi neka recenzija koncerta, redovito se bend hvali. Nakon koncerta u Pazinu, možemo se samo pridružiti trendu i reći da je potpuno opravdan.

Članovi Kriesa vrlo su široko locirani: Mojmir Novaković živi u Engleskoj, Andor Vegh u Pečuhu, Ivo Letunić u Konavlima, a Krešimir Oreški, Ivan Levačić, Konrad Lovrenčić i Erol Zejnilović u Zagrebu, ali ih to ne spriječava da iz koncerta u koncert djeluju kao da žive zajedno.

Kombinacija bubnja, bas gitare i električne gitare kao baze, uz obogaćivanje ritma raznim perkusionističkim elementima, na što se naslanjaju gajde, mih, lijerica i kaval čine vrlo čvrstu glazbenu podlogu za odlične višeglasne vokalne dionice koje maestralno izvode Mojmir, Ivo i Andor.

Slušajući nove pjesme, čuje se napredak u zvuku uz zadržavanje energičnosti na koju su fanovi Kriesa navikli. Album, koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana, svakako će biti nova glazbena poslastica koja će zadovoljiti čak i one koji se ne pronalaze u world music glazbi.

TradInEtno festival se nastavlja TradInTrade sajmom, plesnom radionicom Ples na tavolac te koncertom grupe Zykopops. Sva su događanja u pazinskom Parku Narodnog ustanka.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.