Kries i Zykopops na ovogodišnjem TradInEtno festivalu

Festival tradicijske i etno glazbe TradInEtno koji se već osmu godinu održava u Pazinu, ove će godine ugostiti zvučna imena regionalne etno scene. Za Kries, koji već skoro 15 godina postavlja standarde u ovom glazbenom izričaju, ste sigurno već čuli, a uz njih dolaze i podjednako energični Zykopops. Na festivalu će nastupiti i Folklorno društvo Pazin, FTR Etnos (Bugarska), Chucaros (Čile), Cirkusz-KA (Mađarska), Ti’kaniki Maloya (Francuska), a festival će, kao domaćin, otvoriti pazinska Veja.

Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

Zykopops! su turbo punk i hard folk sastav kojega je slogan “Zykopops… gore od Turbofolka” već donio na loš glas diljem Balkana. Njihove punk obrade klasičnih i obskurnih tradicionalnih pjesama iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Mađarske kombiniraju junački prezir prema detaljima sa ritmovima Ramonesa, te virtuoznim hajdučkim bezumnostima.

Program festivala pogledajte na službenim stranicama: www.tradinetno.com.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.