Krivac za pogibiju bivše klasičarke, Natasche Kuzmić, ponovno u pritvoru

Nesreća IpsilonNakon što je sa gotovo tri promila alkohola u krvi skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula njegova 20-godišnja prijateljica i suvozačica Natascha Kuzmić Katarinčić, 24-godišnji Novigrađanin nije u pritvor pospremljen odmah, kako se to obično radi prilikom sličnih događaja, nego tek nakon što je od nesreće proteklo pola godine piše Parentium.com.

U pritvoru je ostao 30 dana, nakon čega je pušten na slobodu. Na njegovo puštanje se žalilo Državno odvjetnišvo u Pazinu, pa je Mazić ponovno pospremljen u pritvor, pod čudnim okolnostima i iz još čudnijih razloga.

Naime, kako parentium.com doznaje, Mazić je pritvoren zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke te zbog mogućnosti ponavljanja djela. Također smo doznali da nije priveden, nego se sam javio u pulski zatvor nakon što je vidio da je za njime raspisana tjeralica.

Kako to da su se policija i pravosuđe tek sad dosjetili da Mazić može utjecati na svjedoke ili ponoviti (ne)djelo za koje je optužen, a da toga nisu bili svjesni odmah nakon nesreće?

Također je zanimljivo pitanje je li slučajnost to što je zahtjev za Mazićevim pritvaranjem Državno odvjetništvo podnijelo početkom listopada, neposredno nakon što je pijani vozač usmrtio Petra Šalju iz Vrsara, a cijeli se Vrsar, UHDDR i mnogi drugi digli na noge?

Radi li se o pukoj koincidenciji i naklapanju ili se netko u tom trenutku preplašio da će biti upitan zašto Lenard Mazić nije bio pritvoren i zašto je istraga trajala toliko koliko je trajala – odgovorit će vrijeme koje je pred nama. No, već je sada sasvim jasno da je cijela ta situacija u najmanju ruku vrlo neobična.

Parentium.com

© iPazin.net portal 2001. - 2024.