KRKLJANAC U CENTRU PAZINA: MATTEO MARCAN IZ ZAREČJA blokirao promet na pola sata zbog poskupljenja goriva

Kad sam se danas probudio i vidio vijesti o poskupljenju benzina, jednostavno mi je palo na pamet da barem mi mladi moramo nešto poduzeti, prosvjedovati protiv takvog stanja u državi, kazao nam je Matteo Marcan

Takozvana psihološka granica cijene benzina probijena je nakon današnjeg poskupljenja, budući da je litra goriva ponegdje porasla i iznad 11 kuna. To je bio trenutni okidač za neobičan prosvjed mladog Mattea Marcana iz Zarečja kraj Pazina, koji je jučer blokirao promet u centru Pazina.

– Kad sam se danas probudio i vidio vijesti o poskupljenju, jednostavno mi je palo na pamet da barem mi mladi moramo nešto poduzeti, prosvjedovati protiv takvog stanja u državi, kazao nam je Marcan jučer malo iza podneva. Susreli smo ga na cesti, točno ispred zgrade gradske uprave, gdje mu je stao automobil, prouzročivši polusatni krkljanac u centru grada. Na velikom papiru koji je nalijepio na automobil napisao je: “Ostao sam bez benzina… (Prosvjed)”.

Kolona se odmah stvorila duž Rašanove ulice, glavne gradske žile kucavice, sve do rotora na ulazu u središte Pazina. Vozačima u koloni nije bilo jasno što se događa, a kad bi čuli razlog, uglavnom se nisu ljutili, već su trubom pozdravljali prosvjednika.

On nam je kazao da ga osim cijene goriva koje se prelijeva i na poskupljenje životnih potrepština, muči i političko stanje u državi, gdje iz najviših sudskih krugova nestaju spisi o kriminalnim radnjama političara, smetaju ga mizerno male mirovine od tisuću i koju kunu s kojima naši sugrađani preživljavaju, kao i ostali veliki društveni problemi koji se godinama ne rješavaju.

– Prosvjed nisam planirao, odlučio sam 20 minuta prije, jer mi je prekipjelo, kazao nam je Marcan, te dodao bi volio kad bi mu se još ljudi pridružilo. U međuvremenu su, kako smo saznali, na mjesto događaja stigli policijski službenici koji su prosvjednika udaljili s prometnice i odveli. Hoće li biti i sankcioniran, jučer nismo mogli doznati. (Anđelo DAGOSTIN)

11 komentara na “KRKLJANAC U CENTRU PAZINA: MATTEO MARCAN IZ ZAREČJA blokirao promet na pola sata zbog poskupljenja goriva”

 1. Anonimno napisao:

  Bravo mladicu. Da sam bio tamo, sigurno bih stao s tobom. Davno su nam probili dno dna.

  1. Anonimno napisao:

   Takav potez je idiotski. Nema apsolutno nikakvega efekta osim nerviranja drugih u prometu. I malo medijske slave ča je forši i jedina želja tega jadnička, ali to isto je moga postić i da je gol prošeta po Trgu, samo ča nikemu ne bi smeta.

  2. Anonimno napisao:

   da ste meni stali i blokirali me popili bi svaki po šamarčinu

 2. Anonimno napisao:

  ajme lika
  totalno krivi nepotreban uzaludan potez

 3. Anonimno napisao:

  Jedva cekam da benzin dojde barem na 15 kuna. I onda ce vam bit idiotski da se neki buni. Ocito da si novce lako zaradite.

  1. Anonimno napisao:

   Nikemu ni drago kad raste cijene goriva. Ali to se ne rješava na taj način – da svin drugin sugrađanima blokirate promet, život, rad, obaveze. Protestirajte na način koji neće štetit nama, nego odgovornima za to. Jebe se Plenkiju ča si ti sta nasred Pazina. To samo glupan ne more shvatit.

   Evo, ja ću protestirat protiv cijene vode tako ča ću tebi precvikat struju. JER JA PROTESTIRAN!!!

   Ali da, jadan si mi ti ako te muči +10 kn na rezervar goriva. Tebe ne jebe cijena goriva, tebe jebe obrazovanje i sposobnost da imaš bolju plaću s kojon ti gorivo po bilo kojoj cijeni neće bit stavka vrijedna spomena i sekiranja. Ali to ni naš problem, nego tvoj, dragi moj.

   1. Anonimno napisao:

    Kolliko ja znam u Pazinu pa i sire, rade podobni a ne sposobni. Sposobni su uglavnom privatnici. Ovako napuhan pulnut ces prije ili kasnije. Benzina poskupljuje non stop pa ce tako i ostalo. Nekome i 10kn nesto znaci. Odvratno je da su primanja mala a cijene evropske a cak i vece. Zbog ovakvih mam i je tako kako je.

    1. Anonimno napisao:

     Svagderi je i jenih i drugih, i svaki bira ča će i kako delat u životu. Nisan mu ja kriv ku je podoban i nesposoban, pa neka ne blokira mene u prometu.

     Taj isti lik će kad ga policija skuri s ceste produžit do prve oštarije i popit velu biru za duplo od poskupljenja aš je dobi sliku va novinah, umesto da skrene do socijalne službe aš nima 10 kn za benzin.

     Neka njurga i protestira ki koliko će i za ča će, ali ne tako da smeta drugima koje boli kurac za njegove financijske i psihičke probleme (aš normalan čovik neće delat drugima cirkus u sred grada zbog 10 kn).

     1. Anonimno napisao:

      A jesi jadan. Marcan je profesor za tebe, razmisli si malo.

     2. Anonimno napisao:

      profesor čega????? forši ekonomije???????? aahhahahahha

      samo zgubidani imaju lazno štrajkat u radno vrijeme na krivi način na krivemu mestu protiv krivih ljudi

 4. Anonimno napisao:

  novi oblik terorista (c) by bruketa

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.