Kronometar – Tar: Pazinjanima momčadski naslov

Prošle nedjelje, na karting stazi u Taru održana je utrka u kronometar vožnjama “Hyundai Autokuća Košara – 2. Nagrada Novigrada 2011″”. Bila je to peta i posljednja utrka ovogodišnjeg izdanja Prvenstva Regije zapad.

Utrka se osim za Prvenstvo Regije Zapad bodovala i za Kup Hrvatske i Prvenstvo Istarske rivijere u Kronometar vožnjama za 2011. godinu. Vozilo se po mokroj stazi u kišnim uvjetima koji su vozačima zadali mnogo glavobolje. Nastupilo je ukupno 47 vozača i jedna vozačica iz Italije i Hrvatske. Naslov prvaka još je ranije osvojio Dejan Kopajtić, dok je drugo mjesto potvrdio Marino Milokanović (AK Skok Racing), a treće Zoran Vidmar (AK Buzet Autosport).

Na mokroj stazi najbolje se snašao Denis Močibob (AK Zrinski) koji je slavio s 1,2 sekundi prednosti ispred Tomislava Muhvića (AK MRC Sport) i Ivice Muhvića (AK Skok Racing) koji je za pobjednikom zaostao više od 11 sekundi.

Marko Gebauer (AK Opatija) slavio je u juniorskoj konkurenciji ispred Tonija Malinaricha i Denisa Starčića (oba AK Skok Racing). Iako nije završio utrku, Nino Andrejević je osvojio naslov pobjednika Regije zapad i Prvenstva Hrvatske među juniorima. Iva Peruško je bila jedina vozačica na nedjeljnoj utrci, te je osvojila naslov prvakinje Regije zapad i Prvenstva Hrvatske.

Leo Ilinić (AK Matulji Racing) bio je najbrži u klasi 1. U leđa su mu gledali Deni Drušković (AK Buzet Autosport) i Darko Ladavac (AK Istra Racing Team) koji je bio drugi u poretku veterana iza Talijana Pietra Da Rin Spalette (AK Skok Racing). Ilić je pobjedom sačuvao prednost ispred Druškovića i uzo oba naslova, dok je kod veterana naslov osvojio Ladavac.

Zanimljiva borba vodila se u klasi 2. Na domaćem terenu najbrži je bio Denis Starčić (AK Skok Racing), no Albert Ivančić (AK Istra Racing Team) je drugim mjestom osigurao oba naslova ispred klupskih kolega Paola Šestana i Sandija Jugovca. Marin Petrić (AK Rijeka) je ukupni pobjednik klase 3. U nedjelju je u klasi 3 ipak bio iza Tonija Malinaricha (AK Skok Racing), a ispred Dorijana Milanovića (AK Istra Racing Team). Pobjedu u klasi 4 odnio je Ivica Popović (AK Skok Racing), ispred Donalda Milokanovića (AK Skok Racing) i Dejana Jurasića (AK Istra Racing Team). Milokanović je time prestigao Jurasića u borbi za pobjednika klase sportskih automobila do 1400 ccm i uzeo oba naslova. Unatoč pobjedi Močiboba, naslov u klasi 5 još je ranije osigurao ukupni pobjednik Dejan Kopajtić (AK Rijeka). Kod dizelaša, najbrži je bio Zoran Vlahović (AK Pula-Rovinj), a naslov prvaka otišao je u ruke Goranu Crnkoviću (AK RI Autosport).

Momčadsku pobjedu na „Nagradi Novigrada“ odnijeli su organizatori utrke AK Skok Racing iz Brtonigle, a naslov Prvaka Hrvatske i Regije zapad odnijeli su vozači pazinskog Istra Racing Teama. Skok Racing je osvojio drugo mjesto, a Buzet Autosport treće.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.