Kršan: 7. festival samoniklog bilja, stižu gosti iz Metkovića

Kršan je ove godine 7. put domaćin Festivala samoniklog bilja. U subotu, 23. i nedjelju, 24. travnja na sportsko-rekreacijskom centru Pristav u vremenu od 11 do 19 sati kroz različita stručna predavanja, panel diskusiju na temu „Financiranje projekata iz EU fondova” i radionice posjetitelji će imati prilike upoznati svijet samoniklog i ljekovitog bilja.

Svečano otvorenje zakazano je za subotu, 23. travnja u 11 sati, a ovogodišnji Festival održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović.

Brojni izlagači i ove će godine otkriti blagodati bilja u gastronomiji, fitoterapiji, kozmetici i liječenju, a voditelji više radionica upoznat će polaznike kako brati bilje na kršanskim livadama, kako ga koristiti i na primjer kao priručni glazbeni instrument, kako ga sljubiti s čokoladom, a kako se u prirodi može i razonoditi. Ove godine organiziran je i edukativni nedjeljni izlet na Plominsku goru.

„Šumski kuhar” Antun Rudan, travar Franko Zgrablić, nutricionist i fitoterapeut Ivan Lesinger, botaničar Slavko Brana, samo su neki od predavača kojima je bilje „davno ušlo pod kožu”.

Organizatori Festivala i ove su godine Općina Kršan, TZ Općine Kršan i Poljoprivredna zadruga Ćepić polje, a suorganizator Upravni odjel za poljoprivredu Istarske županije koja je ujedno i pokrovitelj događanja.

Partner Festivala je Turistička zajednica Grada Metkovića.

Kršanska biljna priča do sada je privukla više od 20.000 posjetitelja iz raznih dijelova Hrvatske, ali i iz Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine, priopćili su iz TZ Kršana.

ipress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.