Kršanski KUD Zlatela odradio odličan nastup u Kopru

zlatna_sopela_1.jpgČlanovi KUD-a “Zlatela” gostovali su u Kopru na poziv Hrvatskog kulturnog društva “Istra” iz Pirana. Koncert se održao u koparskom kazalištu.

U 15-minutnom programu Zlatela je prikazala jako zanimljiv i dinamičan program. Izveli smo Mantinjodu na velih sopelah kao uvod u šumberski balon (sopci; Nenad Fonović, Zoran Karlić Viliam Vojić i Dalen Načinović. Plesove su otplesali 24 balarina, odnosno 12 parova balarina), kantali smo Lipa je Istra naša (Zoran Karlić, Viliam Vojić, Dalen Načinović i vanjska suradnica Laura Benčić, članica FD “Pazin” koja se u Zlateli vadi kantat), otplesali splet Istarskih plesova (Šete paši, dolenjski valcer i špic polku pratili na dijatonskoj armonici trieštini Armin Poldrugovac, Dalen Načinović na harmonici i Viliam Vojić na bajsu. Splet osmislio i postavio voditelj starije plesne sekcije Saša Runko) i za kraj uz taranjkanje na sopelama završili svoj program (Sopli: V. Vojić, D. Načinović, N. Fonović. Taronjka je Z. Karlić).

Sudjelovala su kulturno umjetnička društva i pojedinci iz slovenske i hrvatske Istre.

Sudionici: FS Obalnega društva Sožitje, Hkd “Istra” iz Pirana kao domaćin, Fs “Šaltin”, Trio Lipa, Radoslav Konstantin i Aljoša Pucer, Stipe Cvitan, Kd “Mandrač” Koper i mješoviti pjevački zbor “KORONA”. Na kraju održanog program MPZ Korona i članovi Zlatele otpjevali su pjesmu “Krasna zemljo Istro mila”.

KUD Ivan Fonović Zlatela / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.