Krulčić i Flego obišli radove na gradilištu nove sportske dvorane

krulcic_flego_galant_2014Najavljeni radni sastanak sa županom Istarske županije Valterom Flegom i njegovim suradnicima, na kojem su predstavljeni projekti od strateške važnosti za Grad Pazin, održan je jučer u Velikoj vijećnici Grada Pazina. Nakon sastanka, u pratnji gradonačelnika Grada Pazina Renata Krulčića, istarski župan Valter Flego i suradnici, obišli su radove na novoj Školsko – gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu.

Sudionici susreta od strane Istarske županije bili su Valter Flego, župan, Valerio Drandić, načelnik Županijske uprave Istarske županije, Patricia Smoljan, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu te Josip Zidarić, pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj. Iz Grada Pazina sastanku su prisustvovali, gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima, Mirjanom Galant, zamjenicom gradonačelnika, Robertom Ladavacem, voditeljem Službe za unutarnju reviziju za Upravni odjel za gospodarstvo, financije i proračun, Nevijom Srdoč, pročelnicom Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, Danielom Maurovićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo, Lucijom Paro, predstojnicom Ureda Grada te Rankom Šepić, savjetnicom za vođenje projekata i manifestacija.

Gradonačelnik Krulčić prezentirao je strateški važne projekte za Grad Pazin za čiju je realizaciju iznimno važna podrška Županije. Projekti o kojima se razgovaralo su Inspirit Fantasy park, razvoju osnovnog i srednjeg školstva, Domu za starije i nemoćne, održivom upravljanju Spomen doma Pazina te o azilu za nezbrinute životinje.

„Danas smo u Gradu Pazinu definirali sedam točaka kroz čiju realizaciju u ovom mandatu možemo unaprijediti životni standard ovdje u Pazinu, ali samim time i u cijeloj Istri. U tih sedam koraka definirali smo ciljeve koje želimo postići, ulogu Grada i Županije u realizaciji te očekivanja od resornih Ministarstva“ istaknuo je župan Valter Flego.

Inspirit Fantasy Park“ je novi turistički projekt izgradnje tematskog, zabavog parka koji se bazira na svijetu istarske, slavenske i europske mitologije. Glavni je cilj projekta povećanje turističke atraktivnosti i konkurentnosti, što će rezultirati ulaskom Istre u vodećih 20 turističkih destinacija u svijetu po kriteriju konkurentnosti. Pazin je odabran kao lokacija zbog izvrsne povezanosti sa svim dijelovima Istre ali i šire, te prema njemu gravitira preko 3 milijuna stanovnika u radijusu od 200 km. Prednost je i nepostojanje sličnih sadržaja u krugu od 400 km te sezonski posjet od oko 3 milijuna gostiju u Istri. „Ovaj projekt ima izniman značaj ne samo za grad Pazin već i za cijelu Istru, kao jedan od novih motiva dolazaka. Projekt ima i gospodarsku i socijalnu komponentu, kroz zapošljavanje, edukaciju i razvoj cijelog ovog područja“ istaknuo je Krulčić.

Važna tema sastanka bile su i kapitalne investicije u osnovnom školstvu na području Grada Pazina, izgradnja škole na Starom Pazinu po principu javno privatnog partnertsva, nadogradnja Područne škole u Trvižu i izgradnja sportske dvorane te rekonstrukcija Matične škole u Pazinu.

Rezultat rasprave o projektu izgradnje Doma za starije i nemoćne osobe, dogovor je o formiranju zajedničkog radnog tima čiji bi zadatak bio razraditi preduvjete za izradnju Doma za starije i nemoćne osobe. Isti je zaključak donesen i vezano uz upravljanje Spomen Doma, naime potrebno je iznaći novi dugoročni, održivi način upravljanja Spomen Domom. Istarska županija će ove godine uložiti 300 tisuća kuna u uređenje Male vijećnice Spomen Doma, saniranjem parketa i namještaja.

Grad Pazin uspješno surađuje s Udrugom HappyEnd koja se sa svojim volonterima nesebično brine o napuštenim životinjama. Grad Pazin i Udruga HappyEnd potpisali su Pismo namjere o suradnji u osmišljavanju i provedbi projekta Sklonište za napuštene i izgubljene životinje za potrebe Istarske županije. Potrebno je nadalje izraditi idejni projekt i ishoditi lokacijsku dozvolu a zatim i postići dogovor sa drugim jedinicama lokalne samouprave oko redovnog funkcioniranja nakon izgradnje.

Nakon održanog sastanak delegacija je s predstavnicima Nadzora gradnje tvrtke Učka Konzalting iz Pazina, obišla radove na novoj Školsko – gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu. Radovi, unatoč nešto nepovoljnijim vremenskim uvjetima napreduju prema planu. Dvorana je pod krovom te se radovi unutar dvorane mogu odvijati uredno. Nakon izgradnje Dvorana će prvenstveno služiti za potrebe odvijanja tjelesnog odgoja učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile. Dvorana će biti multidisciplinarna te će služiti svim sportašima grada Pazina za odvijanje treninga i raznih utakmica. Također, imat će funkciju i kao prostor za održavanje raznih događanja u Gradu. „Od Fonda za zaštitu okoliša osigurali smo poticaje od 2 milijuna kuna za sustave uštede energije. Dio sredstava je već utrošen na pojačanu izolaciju na krovu te kroz ugradnju aluminijske bravarije kojom smo pojačali energetsku učinkovitost. Sve će to rezultirati manjim troškovi kasnije u radu i održavanju Dvorane“, naglasio je Renato Krulčić. Završetak radova očekuje se krajem srpnja ove godine, nakon čega će uslijediti izrada tehničkog pregleda i završne dokumentacije kako bi s početkom školske godine 2014./2015. Dvorana bila spremna za korištenje.

pazin.hr

13 komentara na “Krulčić i Flego obišli radove na gradilištu nove sportske dvorane”

 1. dr napisao:

  U sličnom članku u današnjem Glasu Istre piše i ovo: “Grad Pazin je primjer kako se planira budućnost”, rekao je župan Valter Flego.
  Ovo je spektakularno glupa i kriva populistička izjava, i pokazuje da ni Flego ni Krulčić pojma nemaju kamo i kako voditi Pazin. Kao da je rekao “kruha i igara”. Budućnost ovoga grada neće osigurati ni 4. dvorana u nizu, ni azil za napuštene životinje ni zabavni park. Budućnost Pazina može osigurati jedino razvoj gospodarstva i stvaranje uvjeta za jače zapošljavanje i privlačenje investicija, a po temu pitanju se očito apsolutno nič ne dela, ljudi se sele iz Pazina, otvaraju firme drugdje, a natalitet pada.

 2. stupido napisao:

  Će dvorana imat anke i bazen

  1. kadaver napisao:

   …naravno,sa formalinom

  2. munjen napisao:

   vjerojatno će, kad bude pušća krov
   bazen u novoj dvorani su nan obećivali još kad san ja bi u osnovnoj školi
   ku su već delali tako nešto, bolje da su storili bazen nego još treću košarkašku

 3. žbunj napisao:

  ..a na slici trio rio fantasticus

 4. aloha napisao:

  “izgradnja škole na Starom Pazinu po principu javno privatnog partnertsva, nadogradnja Područne škole u Trvižu”
  Pogledajte broj djece i trendove i vidjet ćete da je ovo potpuno bacanje novaca

  1. munjen napisao:

   jušto tako
   bedasto je delat skupe škole i dvorane kad je sve manje dice va školah, natalitet pada, i sve manje pazinjana
   najprvo dajte da se more delat, pa će se onda delat i dicu i škole i dvorane

   1. Pepic napisao:

    Ti si zaspravlje munjen, kako ćeš trudan od dela poć dicu delat? Tebe i takove je smutija kompjuter, zato namisto da onanišete uz komp hote dicu delat, ako ste kapac.

    1. munjen napisao:

     san kapac, ma mi je sime debulo
     za dobro sime triba dobro jist, za dobro jist triba dobra placa, za dobru placu triba delo
     pa smo jopet na pocetku poli politicari

 5. . napisao:

  Stvarno, bez bazena? Katastrofa.

 6. vajkkontra napisao:

  OVAKI ISTARSKI I HR GLAS ISTRE SU MEDIJI KOJE FINANCIRA NAJVIŠE IDS I ONI PIŠU SAMO ČA GRE NJIMA U PRILOG A VI IS I PAZINA NISTE TAKOVI ZNAN ALI JE PROBLEM DA PRENAŠATE NJIHOVE ČLANKE DA TAKO SVAKA ČAST MISLIN DA VAN JE SVE JASNO A VI SLOBODNO OBRIŠITE KOMENTAR KAO SVAKI KOJI VAN NE PAŠE PA I DALJE DRŽITE GRAĐANE ZA ONO ČA NEĆU SPOMENIT ALI SVI SVE KAPIJU ALI PISAT ĆU I DALJE JER IMAN ARGUMENTI 1 000 000 HVALA

  1. tomcub napisao:

   komentari ti ne prolaze zbog velikih slova (Caps Lock)

   https://www.ipazin.net/?page_id=1263 (zadnja crtica)

 7. Mare napisao:

  dragi građani hvala vam što ste prihvatili da vam dignemo prirez pa mi možemo i dalje živit lagodno dok si vi plaćate izgradnju dvorane, ne brinite , u mislila ste nam svaki put kad se naslikavamo ispred nje…vaši vrli poltičari iz ids-a i hdz-a…čisto za one koji ne znaju da su te dvije stranke uz Kalca dignule ruku za veći prirez za spas dvorane…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.