Krulčić: Redovna tiskovna konferencija

krulcicNa redovnoj mjesečnoj tiskovnoj konferenciji za novinare održanoj 4. rujna u polivalentnoj dvorani u sklopu Školsko-gradske sportske dvorane, gradonačelnik Renato Krulčić osvrnuo se na aktualne teme i aktivnosti koje slijede u mjesecu rujnu.

Grad Pazin objavio je 1. rujna Natječaj za stipendiranje učenika i studenata od školske 2014/2015. godine na web stranicama Grada Pazina. Natječaj traje do 30. rujna za učenike i do 31. listopada za studente, a pravo na stipendiranje ove će godine ostvariti pet (5) učenika i petnaest (15) studenata. Sveukupno će Grad Pazin u 2014/2015. godini stipendirati 70 učenika i studenata. Mjesečna stipendija iznosit će 550 kuna za učenike i 700 kuna za studente, a iz Proračuna Grada Pazina za to će se izdvojiti ukupno 523.000,00 kuna.

U nastavku se osvrnuo na proces pripreme Proračuna za 2015. godinu koji će ovog puta biti ponešto izmijenjen zbog provedbe projekta Pazi(n) proračun! kojim se građane izravnije uključilo u sam proces njegova donošenja, kao i izrade Pravilnika o postupku i kriterijima dodjele financijskih potpora za Programe javnih potreba Grada Pazina u području društvenih djelatnosti.

Podsjetio je kako je Grad Pazin potpisao Povelju o suradnji Grada Pazina s raznim organizacijama civilnog društva na temelju koje je Gradsko vijeće Grada Pazina imenovalo Odbor za koordinaciju suradnje Grada Pazina i organizacija civilnog društva. Odbor je u sklopu svojeg djelovanja raspravljao i o prijedlogu navedenog Pravilnika, no kako je riječ o važnom dokumentu predloženo je provođenje javne rasprave. Gradonačelnik je pozvao sve organizacije civilnog društva i zainteresirane građane da sudjeluju u raspravi.

Najavio je i projekt edukacije i povoljnije zamjene azbestnih fasada i krovova kojeg na području Republike Hrvatske provodi udruga „Moj otok“.

„Grad Pazin se u navedeni projekt uključio zajedno s Općinama Tinjan, Sveti Petar u Šumi, Cerovlje, Gračišće, Lupoglav, Karojba i Motovun pod zajedničkim motom „Srce Istre bez azbesta“. Važnost projekta je ponajprije u educiranju stanovništva o štetnosti azbesta i mogućnostima njegovog sigurnog zbrinjavanja stoga pozivam sve građane na predavanje koje će se održati 11. rujna u 18.00 sati u holu Spomen doma.“, rekao je Krulčić.

Osim edukcije, sponzori projekta omogućavaju otkup i zbrinjavanje uklonjenog azbesta te povoljniju nabavu građevinskog materijala i izradu novog krova.

Na samom kraju, Gradonačelnik je najavio program svečanog otvorenja Školsko-gradske sportske dvorane koji će početi u ponedjeljak, 8. rujna, u 12.00 sati. U poslijepodnevnom dijelu programa odigrat će se dvije zanimljive utakmice. Program se nastavlja u petak i subotu kada se očekuje još sportskih ali i glazbenih događanja o čemu će biti više riječi slijedećeg tjedna.

Postavljeno je i pitanje planira li se dvorani dati ime nekog istaknutog pazinskog građanina i/ili sportaša, na što je Krulčić odgovorio kako će se o tome raspravljati u budućnosti.

Gradonačelnik je zaključio današnju konferenciju zaželjevši sretan i uspješan početak nove školske godine svim učenicima.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.